Google kereső első hely - Hogyan kerülj a Google első oldalára?

Az első hely megszerzése a Google keresési találatai listáiban alapvető fontosságú az organikus látogatóforgalom növelése és az online jelenlét erősítése szempontjából.

SEO
Google
Frissítve: 2023.06.27 - Szerző: Bakos Szabolcs

Természetesen, a Google első helyére kerülni egy specifikus kulcsszóval nem könnyű feladat, hiszen az első hely hozza a legnagyobb részt a keresési forgalomból, ezért mindenki ezért a pozícióért harcol.

Milyen előnyökkel jár az első hely a Google találataiban?

A Google első hely számos előnnyel járhat:

 • Nagyobb látogatóforgalom: Az első hely az organikus keresési találatok között az első pozíció, amelyre a legtöbb felhasználó kattint. Ez jelentős mennyiségű látogatót irányíthat weboldaladra, mivel az első helyre kattintók részesedése a legmagasabb
 • Erősebb online jelenlét: Az első helyen való megjelenés megnöveli a weboldal hitelességét és megbízhatóságát. A felhasználók gyakran tekintik az első helyen szereplő weboldalakat a legfontosabb és legmegbízhatóbb szereplőnek
 • Versenyelőny a konkurencia előtt: Az első hely megszerzése azt jelenti, hogy megelőzheted a versenytársaidat a keresési találatokban. Ez nagyobb esélyt ad a látogatók megszerzésére és a piaci részesedés növelésére
 • Jobb konverziós arányok: Az első helyen való megjelenés magasabb konverziós arányokat eredményezhet, mivel a felhasználók nagyobb valószínűséggel kattintanak és végeznek vásárlást vagy más kívánt tevékenységet a weboldaladon
 • Hosszú távú hatékonyság: Az első hely megszerzése hosszú távú előnyöket nyújthat. Ha megtartod ezt a pozíciót, a látogatóforgalom és a potenciális ügyfelek folyamatosan érkezhetnek a weboldaladra, ami hosszú távon fenntartható növekedést eredményezhet

Fontos azonban megjegyeznem, hogy az első helyre kerülés nem mindig könnyű feladat, mivel verseny a kulcsszavakért folyamatos. Az eredmények elérése érdekében hatékony SEO-stratégiákat kell alkalmazni, tartalomoptimalizációt kell végezni, és követni kell a Google algoritmusának változásait is.

Mennyi időbe telhet a Google első hely megszerzése?

Az első hely megszerzése a Google keresőjében hónapokig vagy akár évekig is eltarthat. Ez nagyban függ a választott kulcsszótól és az érte folytatott versenytől. Fontos a türelem, a folyamatos munka és a SEO stratégiák finomítása. Emellett a Google algoritmusának változásait is figyelemmel kell kísérned, mivel ezek befolyásolhatják a rangsorolást.

A Google első helyének megszerzése időt és erőfeszítést igényel, és az időtartam függ a következő tényezőktől:

 • Versenyhelyzet: A kulcsszavakért folyó verseny intenzitása meghatározó tényező. Ha a kívánt kulcsszóra sok más weboldal is optimalizál és verseng, akkor hosszabb időbe telhet az első hely megszerzése.
 • A weboldal állapota: Ha a weboldaladnak már van némi autoritása, jó technikai optimalizációval rendelkezik, és minőségi tartalmat kínál, akkor könnyebben előrébb léphetsz a Google találatokban.
 • A SEO-stratégia hatékonysága: A követett SEO-stratégia hatékonysága szintén befolyásolja az első hely megszerzésének idejét. Ha a kulcsszókutatást alaposan elvégzed, releváns tartalmakat készítesz, és megfelelően optimalizálod a weboldalt, akkor gyorsabban érheted el a célodat.
 • Tartalom frissesség: A friss, aktív tartalom hozzájárulhat az első hely megszerzéséhez. Rendszeres frissítésekkel és új tartalmak létrehozásával javíthatod a weboldalad relevanciáját és vonzerejét a Google számára.

Fontos, hogy kitartó legyél, folyamatosan figyeld és optimalizáld a weboldaladat, és kövesd a legfrissebb SEO irányelveket és trendeket.

Google optimalizálás hatékonyan

Nem teljesít jól a weboldalad a Google keresőjében?

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Hogyan lehet a Google első oldalára felkerülni?

A Google első találati oldalaira felkerülni a keresőoptimalizálás (SEO) segítségével lehet. Azonban a SEO komoly tudást és odafigyelést igényel, ezért célszerű ezt a tipusú munkát SEO szakértőnek kiadnod, főleg, ha erős a konkurenciád. Amennyiben magad szeretnéd megpróbálni a keresőoptimalizálást, bemutatok néhány stratégiát a számodra, amelyek segítségével előreléphetsz a Google találati listáiban és növelheted a weboldalad láthatóságát:

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás az első lépés a keresőoptimalizálásban. Ha megtalálod a megfelelő kulcsszavakat és ezekre fókuszálsz a tartalom és az optimalizáció során, nagyobb eséllyel érheted el a kívánt célkitűzést. Számos kulcsszókutató eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítségével megtalálhatod a releváns kulcsszavakat és megnézheted a keresési forgalmat, a versenyt és más releváns statisztikákat. Példák az ilyen eszközökre:

Google Kulcsszótervező

A Google saját kulcsszókutató eszköze, amely lehetővé teszi, hogy megkeresd az adott kulcsszóra vonatkozó keresési forgalmat, javaslatokat kapj a hasonló kulcsszavakhoz és megismerd a versenyt

Ubersuggest

Az Ubersuggest számos információt nyújt a kulcsszavakról, mint például a keresési forgalom, a verseny és a javaslatok. Emellett segít megtalálni a long-tail kulcsszavakat is

SEMrush

A SEMrush egy professzionális SEO szoftver, többek között lehetőséget nyújt a kulcsszavak elemzésére, a versenytársak figyelésére és az organikus találatok ellenőrzésére is.

Ahrefs

Az Ahrefs egy nagyon sokoldalú kulcsszókutató eszköz, amely lehetővé teszi a kulcsszavak elemzését, a versenytársak követését és az organikus találatok figyelését.

Gondolkodj azon, hogy milyen kulcsszavakra keresnek az emberek, és milyen információra vágynak. Például, ha a weboldalad olyan termékeket vagy szolgáltatásokat kínál, amelyek a lakberendezéssel kapcsolatosak, akkor olyan kulcsszavakat keress, mint "lakberendezési tippek", "otthoni dekoráció ötletek", “modern bútorok stb.” Fontos, hogy megtaláld a megfelelő egyensúlyt a relevancia és a verseny között. Keresd meg azokat a kulcsszavakat, amelyek kapcsolaódnak a weboldaladhoz és a vállalkozásodhoz, ugyanakkor ne válassz olyan kulcsszavakat, amelyekért túl nagy a verseny. Ne felejtsd el figyelni a kulcsszavak teljesítményét és a változásokat a rangsorolásban.

Minőségi tartalom

Amikor minőségi tartalmat készítesz, fontos figyelembe venned néhány alapvető szempontot. Az egyediség és eredetiség kiemelt jelentőséggel bír - a tartalomnak eredetinek kell lennie, vagyis ne másolj más weboldalakról! A tartalomnak hasznos és informatív információkat kell nyújtania a célközönségednek. A tartalomnak relevánsnak kell lennie a kiválasztott kulcsszóval vagy kulcsszavakkal, ez segít abban, hogy könnyebben megtalálják a tartalmat a keresőmotorok. Fontos, hogy a tartalom jól strukturált és olvasható legyen, használj bekezdéseket és formázási elemeket, hogy segíts a látogatóknak az áttekinthetőségben és navigációban. Emellett magas minőségű médiaelemek, mint például képek és videók, tovább fokozhatják a tartalom vonzerejét. Végül, ne feledd a tartalom rendszeres frissítését és karbantartását, hogy naprakész és releváns maradjon a látogatóid számára.

On-page optimalizálás

On-page optimalizáció a weboldalon alkalmazott SEO technikák összessége, amelyek közvetlenül hatnak a helyezésre a Google keresési találataiban. Az on-page weboldal keresőoptimalizálás során kiemelt figyelmet kell fordítanod weboldalad keresőbarát beállításaira. Az első lépés az, hogy a címeket, meta leírásokat, fejléceket és tartalmi szakaszokat optimalizáld a kulcsszavakhoz. Ez azt jelenti, hogy a címek és meta leírások legyenek informatívak és vonzóak a látogatók számára, miközben tartalmazzanak releváns kulcsszavakat, amelyek összhangban vannak a weboldalad témájával.

A tartalomnak is rendkívül fontos szerepe van az optimalizáció során. Helyezz el kulcsszavakat a szövegeidben, hogy keresőmotorok könyebben megértsék a weboldalad témáját. Emellett használj a képek alt tagjeihez is kulcsszavakat, hogy tovább erősítsd a weboldal relevanciáját a keresési eredményekben.

Az on-page optimalizáció során ne felejts el odafigyelni a tartalom struktúrájára és olvashatóságára is. Használj megfelelő bekezdéseket, alcímeket és formázási elemeket, hogy a tartalom könnyen áttekinthető legyen a látogatók és a keresőmotorok számára. Az on-page optimalizáció elengedhetetlen része a sikeres SEO stratégiának, és az említett módszerek segíthetnek abban, hogy a weboldalad magasabb rangsorolást érjen el a keresési eredményekben és megjelenjen a Google első oldalain.

Technikai optimalizálás

A technikai optimalizáció célja, hogy a weboldaladat a lehető legjobban optimalizáld a keresőmotorok számára. Ennek eredményeként könnyebben felfedezhető lesz és magasabb rangsorolást érhet el a Google keresési találatokban. Íme néhány kulcsfontosságú elem a technikai optimalizáláshoz:

 • Sebesség és teljesítmény: Győződj meg arról, hogy a weboldalad gyors és kitűnő teljesítményt nyújt. Optimalizáld a betöltési sebességet, minimalizáld a hibákat, és biztosítsd, hogy a látogatók számára zökkenőmentes élményt nyújtson
 • Mobilbarát design: A mobil eszközök használata folyamatosan növekszik, ezért fontos, hogy weboldalad reszponzív designnal rendelkezzen. Győződj meg róla, hogy a tartalom és a felhasználói élmény egyaránt kiváló minőségű és alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez
 • Keresőbarát URL-ek: Készíts érthető és leíró URL-eket, amelyek tartalmazzák a kulcsszavakat. Ez segíti a keresőmotorokat az oldal tartalmának jobb megértésében, valamint elősegíti a felhasználók számára is az áttekinthetőséget

Megfelelő címkék és meta adatok: Használd ki a címkéket (pl. fejlécek, bekezdések) és a meta adatokat (pl. meta cím, meta leírás) a kulcsszavak és a tartalom releváns elemeinek kiemelésére. Ez segíti a keresőmotorokat az oldal tartalmának megértésében.

Linképítés

A linképítés az a folyamat, amely során más weboldalakról próbálunk linkeket szerezni a saját weboldalunkra. Ezáltal növelheted weboldalad hitelességét és rangsorolását a keresőmotorokban. A linképítés egy fontos stratégia a Google első hely megszerzésének szempontjából. A linképítésnek több előnye is van. Először is, a linkek növelik a weboldalad hitelességét és szakértelmét a keresőmotorok szemében. Minél több magas minőségű és releváns webhelyről kap linket a weboldalad, annál nagyobb eséllyel kerülhetsz az első oldalra a Google keresési találatokban.

Másodszor, a bevezető linkek növelik a weboldalad láthatóságát és a forgalmát. Ha egy megbízható és népszerű webhelyről érkezik link a weboldaladra, az arra ösztönzi az embereket, hogy meglátogassák és felfedezzék az oldaladat. Ezáltal növekszik a látogatók száma, amely hozzájárul az online jelenléted erősítéséhez. Azonban fontos megjegyeznem, hogy a linképítésnek megfelelő stratégiát és gondos tervezést kell követnie. A minőséget részesítsd mindig előnyben a mennyiséggel szemben. Olyan magas minőségű és releváns webhelyeket kell keresned, amelyek a te tevékenységi területedhez kapcsolódnak, és értékes tartalmat kínálnak.

A leghatékonyabb módja a linképítésnek a tartalom marketing és a vendég blogolás. A vendég blogolás olyan stratégia, amelyben egy másik weboldalon publikász cikkeket vagy tartalmakat a saját neveddel vagy vállalkozásoddal kapcsolatban. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy elérd más weboldalak közönségét. A vendég blogolás során linket helyezhetsz el a cikkedben ami a saját weboldaldra mutat, azaz linket építesz.

Felhasználói élmény javítás

A Google keresőmotor a felhasználók elégedettségét és igényeit helyezi előtérbe, ezért a felhasználók számára optimális és pozitív élményt nyújtó weboldalakat részesíti előnyben a rangsorolás során. A weboldalaknak felhasználóbarát felületet és navigációt kell biztosítaniuk, hogy a látogatók könnyedén megtalálják a keresett információkat és tartalmakat. Az oldalaknak gyors betöltést kell biztosítaniuk, mert a lassú vagy akadozó weboldalak negatív hatással vannak a felhasználói élményre. Fontos, hogy a weboldalak tartalma releváns és hasznos legyen a felhasználók számára. A tartalomnak könnyen olvashatónak és érthetőnek kell lennie, valamint a keresett kulcsszavakra optimalizálva kell lennie. Ezenkívül a weboldalaknak reszponzív designnal kell rendelkezniük, hogy minden eszközön és képernyőméretnél jól megjelenjenek.

A pozitív felhasználói élményre törekvés nem csak a látogatók elégedettségét és hűségét eredményezi, hanem a Google szempontjából is előnyös. A kiváló felhasználói élménnyel rendelkező weboldalak magasabb látogatottságot, hosszabb időtöltést és alacsonyabb visszapattanási arányt élveznek, ami a Google számára pozitív jelzések a tartalom minőségére és relevanciájára vonatkozóan. Ezért a Google első helyének megszerzése szempontjából kiemelten fontos, hogy a weboldalad felhasználói élménye jó legyen. Az olyan weboldalak, amelyek kiváló felhasználói élményt nyújtanak, nagyobb eséllyel jelennek meg az organikus keresési találatok között és versenyelőnyt élvezhetnek a rangsorolásban.

Google első hely

Google irányelvek

A Google egy sor irányelvet és ajánlást dolgozott ki a weboldalak tulajdonosai és optimalizálók számára annak érdekében, hogy tisztességes és etikus módon rangsorolja a keresési találatokat. Az irányelvek követése biztosítja, hogy weboldalad megfeleljen a Google által elvárt szabványoknak és minőségi kritériumoknak.  Fontos, hogy az optimalizálás során etikus és fenntartható módszereket alkalmazz, amelyek nem sértik a Google szabályait.

A Google irányelvei továbbá felhívják a figyelmet a technikai aspektusokra, mint például a weboldal gyors betöltése, mobilbarát kialakítás és a biztonságos böngészés biztosítása. Ezek a tényezők is hozzájárulnak a felhasználói élmény javításához és a weboldal pozitív rangsorolásához a Google keresési találatok között. Az irányelvek betartása előnyöket biztosít a Google rangsorolásában, mivel a weboldalak, amelyek megfelelnek ezeknek az irányelveknek, nagyobb valószínűséggel kerülnek előnyösebb pozícióba az organikus keresési találatok között. Emellett a Google irányelvek betartása hosszú távon is fenntartható és stabil online jelenléttel járhat.

Ha a Google első helyét szeretnéd megszerezni, fontos, hogy alaposan megismerd és kövesd a Google irányelveit, és a weboldaladat ezek alapján optimalizáld. A tiszta és etikus módon végzett optimalizáció hosszú távon előnyös lehet a weboldalad számára a Google keresési találatokban.

Lehet garantálni a Google első helyet?

Nem lehet garantálni a Google első helyét a keresési találatokban. A Google algoritmusai és rangsorolási folyamatai rendkívül összetettek és dinamikusak. A rangsorolás sok tényezőtől függ, amelyeket a Google titkosítva tart, és időről időre változtathatja.

Bár vannak keresőoptimalizációs (SEO) stratégiák és bevált gyakorlatok, amelyek javíthatják a weboldal rangsorolását a Google találati listájában, az első hely megszerzése nem garantált eredmény. A verseny intenzitása, a kulcsszavak kiválasztása, a tartalom minősége és relevanciája, a technikai optimalizáció, a linképítés és más tényezők mind befolyásolhatják a rangsorolást.

A Google fő célja az, hogy a felhasználóknak releváns és hasznos tartalmat jelenítsen meg a keresési eredményekben. A rangsorolási helyeket ezért a felhasználói élmény, a tartalom minősége és más hasonló tényezők határozzák meg. Az első hely megszerzése hosszú távú folyamat, amely sok munkát, odafigyelést és folyamatos optimalizációt igényel.

Mennyibe kerül a Google első hely megszerzése?

Az első hely megszerzéséhez a Google találati listáiban hosszú távú keresőoptimalizálásra van szükséged. Ez magában foglalja a kulcsszókutatást, a tartalom optimalizálását, a technikai optimalizációt, a linképítést és más olyan tényezőket, amelyek a weboldal rangsorolását javítják. Ha szakemberrel vagy ügynökséggel dolgozol együtt, akik segítenek a keresőoptimalizációban, akkor a szolgáltatásaikért fizetned kell. Az árak és a költségek nagymértékben változhatnak az egyedi igények és a projektek bonyolultsága alapján. A legjobb megoldás az, ha konzultálsz egy SEO szakértővel vagy ügynökséggel, akik áttekintik az igényeidet, és meghatározzák a számodra legmegfelelőbb stratégiát és költségvetést.

Minden weboldal és iparág más, ezért a sikeres rangsorolás érdekében a legjobb megoldás az, ha követed a keresőoptimalizációs irányelveket, fejleszted a tartalmat és az oldalad felhasználói élményét, és aktívan dolgozol a weboldalad népszerűsítésén és promócióján. Ha ehhez nincs meg a tudásod, nincs időd, akkor célszerű egy szakembert megbíznod a keresőoptimalizálással.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST