A weboldal látogatottság növelésének 10 hatékony módszere

Egy jól működő weboldal napjainkban már szinte minden cég számára kötelező befektetésnek számít. De mi van akkor, ha elkészül a weboldal és nem jönnek a látogatók?

Keresőoptimalizálás
SEO
Google
Frissítve: 2023.07.03 - Szerző: Bakos Szabolcs

A weboldal látogatottsága a digitális világban a siker és a hatékonyság egyik mércéje. Minél több látogató érkezik a weboldaladra, annál nagyobb az esélyed a céljaid elérésére, legyen az értékesítés, tájékoztatás vagy érdeklődők megszerzése. Lehet a tiéd a világ legszebb, legjobb weboldala, ha nem tud róla senki, akkor olyan, mintha nem is létezne a felhasználók számára.

Szeretnéd tudni, hogy hogyan növelheted weboldalad látogatottságát? Ebben a cikkben bemutatok 10 hatékony módszert, amelyek segítségével javíthatod a weboldalad látogatottságát és ezáltal növelheted az online jelenléted hatékonyságát. Nézzük át gyorsan őket röviden, kibontva:

Google hirdetések használata

A Google hirdetések használata rendkívül hatékony módszer a weboldal látogatottságának növeléséhez és az online jelenlét erősítéséhez. Ez a célzott hirdetési forma lehetővé teszi számodra, hogy üzenetedet a releváns célcsoport számára hatékonyan és pontosan közvetítsd. Ennek köszönhetően növelheted a látogatók számát és az érdeklődést felkeltve elérheted a a hirdetési céljaidat. A Google hirdetéseknek számos előnye van. Először is, az eredmények azonnal láthatóak. Amint aktiválod a hirdetéseket, azok azonnal megjelennek a Google keresőoldalán vagy a Display Hálózaton. Ez lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt jelentős látogatószámot generálj, még akkor is, ha a weboldalad még nem rendelkezik erős organikus keresőmotor-rangsorolással.

Google hirdetések

Másodszor, a Google hirdetések lehetővé teszik a célzott reklámozást. A hirdetéseidet pontosan azoknak a felhasználóknak jelenítheted meg, akik számára releváns lehet a terméked vagy szolgáltatásod. A Google Ads platform lehetővé teszi a kampányok finomhangolását, hogy célzottan juttasd el az üzenetedet a megfelelő célcsoportnak, így növelve a konverziós arányokat. Fontos megemlíteni a mérhetőséget és a követést is. A Google Ads rendelkezik analitikai eszközökkel, amelyek segítségével monitorozhatod a hirdetési eredményeket és a konverziókat. Ezzel az információval felmérheted, hogy mely hirdetések és kulcsszavak hozzák a legjobb eredményeket, és szükség esetén finomhangolhatod a kampányodat a jobb teljesítmény érdekében.

A hatékony hirdetések létrehozása érdekében fontos, hogy megfelelően megtervezett és releváns tartalmat készíts. Az üzenetnek vonzónak, kifejezőnek és konkrétnak kell lennie annak érdekében, hogy felkeltse az emberek érdeklődését és rávezesse őket a kattintásra. Emellett a céloldalnak (landing page) is összhangban kell lennie a hirdetéssel, és egyértelműen bemutatnia kell az ígért értéket vagy ajánlatot, hogy a látogatók könnyen találják meg, amit keresnek. A Google hirdetések hatékony eszközök a látogatók növelésére és az online jelenlét erősítésére. A célzott reklámozás és az azonnali eredmények lehetővé teszik számodra, hogy hatékonyan elérjed a célcsoportodat és növeld a weboldalad forgalmát.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, röviden SEO) az egyik legfontosabb módszere a weboldal látogatottság növelésnek. A SEO segítségével a weboldaladat könnyebben megtalálhatják a keresőmotorok, mint például a hazánkban legnépszerűbb kereső a Google. A jó SEO eredményeként több organikus (nem fizetett) látogatót vonzhatsz be a weboldaladra. Az első lépés a SEO-ban a megfelelő kulcsszavak kiválasztása. Ezek azok a szavak vagy kifejezések, amelyekre szeretnéd, hogy a weboldalad rangsorolódjon a keresőtalálatok között. Fontos, hogy olyan kulcsszavakat válassz, amelyek relevánsak a vállalkozásodhoz, termékeidhez vagy szolgáltatásaidhoz.

Keresőoptimalizálás hatékonyan

Győzd le riválisaidat a Google keresőjében!

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Miután kiválasztottad a kulcsszavakat, be kell építened őket a weboldalad tartalmába. Írj minőségi, informatív és releváns tartalmakat, amelyek kiemelik ezeket a kulcsszavakat. Azonban fontos, hogy természetesen és olvashatóan használd a kulcsszavakat, és ne túlzásba vidd a kulcsszó-sűrűséget, mert ez hátrányosan befolyásolhatja a weboldal rangsorolását. Ezenkívül más SEO-technikákat is alkalmazhatsz, például a meta címkék és leírások optimalizálását, a weboldal sebességének optimalizálását, a címek és alcímek használatát, a képek és videók megfelelő címkézését stb. Mindezek a technikák segítenek abban, hogy a keresőmotorok könnyebben értelmezzék és rangsorolják a weboldalad tartalmát.

Az SEO folyamatos munkát igényel, mivel a keresőmotorok algoritmusai időről időre változnak. Ezért fontos figyelemmel kísérni a legfrissebb SEO trendeket és ajánlásokat, és időnként frissíteni és optimalizálni a weboldaladat ennek megfelelően. A megfelelő SEO-gyakorlatok alkalmazása segíthet a weboldaladnak magasabb rangsorolást elérni a keresőtalálatokban, ami nagyobb látogatottságot és jobb online jelenléttel járó előnyöket eredményezhet.

Tartalommarketing

A tartalommarketing kiemelkedően fontos és hatékony módszer a weboldal látogatottságának növelése szempontjából. A stratégia alapjául szolgál, hogy minőségi és releváns tartalmakat hozz létre a weboldaladon, például blogbejegyzéseket, amelyeket aztán megoszthatsz a közösségi média platformokon. Az emberek folyamatosan keresik az új és hasznos információkat, és ha a weboldalad értékes, érdekes és releváns tartalmat kínál, akkor nagyobb valószínűséggel térnek vissza, és megosztják a tartalmakat másokkal is. A tartalommarketing számos lehetőséget rejt magában. Első lépésként olyan minőségi tartalmakat kell létrehoznod, amelyek kiemelkednek a versenytársak közül. Ez lehet cikk, blogbejegyzés, útmutató, infografika vagy akár videó is. A lényeg az, hogy releváns és érdekes legyen a célközönséged számára. Használd ki a különböző közösségi média platformokat, mint például a Facebook, Twitter, Instagram vagy LinkedIn, hogy terjessze az általad létrehozott tartalmakat, és könnyebben elérhesd azokat, akik érdeklődnek a témák iránt.

Tartalommarketing

Ezen kívül, ne feledd, hogy a korábban említett keresőoptimalizálás (SEO) is kiemelkedő jelentőséggel bír a tartalommarketing során. Válaszd ki a megfelelő kulcsszavakat, amelyek relevánsak a tartalmaidhoz, és optimalizáld a címsorokat, meta leírásokat és más elemeket a keresőmotorok számára. Ez segít abban, hogy a tartalmak könnyebben megtalálhatóak legyenek a keresőmotorokban, és több látogatót vonzhass a weboldaladra. A tartalommarketing hosszú távú stratégia, amely időt és energiát igényel, de nagyban hozzájárulhat a weboldalad látogatottságának növeléséhez és az online jelenléted hatékonyságának javításához. A minőségi tartalom és a megfelelő promóciós eszközök használatával nagyobb esélyed lesz arra, hogy elérhesd a célközönségedet, és hosszú távon sikeres weboldalt hozz létre.

Közösségi média aktivitás

Az aktív jelenlét a közösségi média platformokon kulcsfontosságú egy weboldal látogatottságának növelése szempontjából. A közösségi média lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolatba lépj a célközönségeddel, és megoszd velük a tartalmaidat, híreidet, eseményeide vagy bármilyen más információt, amely érdekes lehet számukra. Első lépésként válassz ki néhány releváns közösségi média platformot, amelyek a célközönséged számára leginkább relevánsak. Ez lehet például Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn vagy más specifikus közösségi média csatornák, amelyek a te iparágadhoz kapcsolódnak. Az aktív jelenlét a közösségi média platformokon magában foglalja a rendszeres posztolást és tartalom megosztást. Ne csak promóciós tartalmakat ossz meg, hanem adj értéket is a közönségednek. Közzétehetsz hasznos tippeket, útmutatókat, érdekes cikkeket vagy inspiráló képeket. Fontos, hogy az általad megosztott tartalom releváns legyen a célközönséged számára, és segítse őket a problémáik megoldásában vagy az érdeklődésük felkeltésében.

Közösségi média aktivitás

Emellett légy interaktív a közösségi média felületeken. Reagálj a hozzászólásokra, válaszolj a kérdésekre és kezdeményezz párbeszédet a követőiddel. Ez erősíti az emberi kapcsolatokat és növeli a közönséged elkötelezettségét. Használj hashtags-eket a posztjaidban, hogy könnyebben megtaláljanak más felhasználók és növelje a tartalmaid láthatóságát. Használhatsz általános hashtags-eket, amelyek a témádhoz kapcsolódnak, vagy specifikusabbakat, amelyek a kampányodhoz vagy tartalomtípusodhoz illeszkednek.

Ne felejtsd el mérni a közösségi média tevékenységed hatékonyságát is! Kövesd nyomon a követők számának növekedését, az egyes posztok teljesítményét (pl. lájkok, megosztások, kommentek) és az elérésedet. Ez segít abban, hogy jobban megértsd a közösségi média stratégiád eredményeit és optimalizálni tudd a tartalmakat. A közösségi média aktivitás hatékony módszer a weboldalad látogatottságának növelésére, mivel segít megismertetni a már létező és potenciális látogatókkal a tartalmaidat, valamint építeni és erősíteni a közösségi kapcsolataidat.

Influencer együttműködések

Az influencer együttműködések kiváló módszerei lehetnek a weboldalad látogatottságának növelésének. Az influencerek olyan személyek vagy cégek, akiknek jelentős követőbázisa van a közösségi média platformokon, és akik befolyással vannak a követőik döntéseire és viselkedésére. Az influencer együttműködések révén kihasználhatod ezeket a követői hálózatokat, hogy új látogatókat vonzz a weboldaladra. Az influencerekkel való együttműködés különböző formákat ölthet. Lehet, hogy az influencer megosztja a weboldaladról szóló tartalmakat a saját közösségi média profiljain, bejegyzéseket készít róla, vagy akár részt vesz a weboldaladon tartott eseményeken vagy promóciókon. Fontos, hogy az influencernek releváns és összhangban kell lennie a te célcsoportoddal és a weboldalad témájával, hogy a kapcsolatban lévő követők nagyobb valószínűséggel fogják meglátogatni a weboldaladat.

influencer-egyuttmukodesek.jpg

Az influencer együttműködések megszerzése érdekében először határozd meg, hogy milyen típusú influencerek illeszkednek a célcsoportodhoz. Keresd meg azokat az influencereket, akik már aktívak az általad célozott témában, és akiknek a követői valószínűleg érdeklődnek a weboldalad iránt. Vegyél fel kapcsolatot az influencerekkel és ajánlj nekik értékes együttműködési lehetőségeket, például ingyenes termékmintákat, exkluzív tartalmat vagy jutalmazást a promócióért cserébe. Az influencer együttműködések nemcsak új látogatókat vonzhatnak a weboldaladra, hanem hozzájárulhatnak a márkád ismertségének növeléséhez és hitelességéhez is. Az influencer által közvetített ajánlások és tartalmak segíthetnek a követőknek megbízhatónak és vonzónak látni a weboldaladat, és bizalmat építenek fel a márkád iránt.

Fontos azonban megfelelően követni és elemző adatokat gyűjteni az influencer együttműködések eredményeiről. Ez segít megérteni, milyen hatással vannak az influencerek a weboldalad látogatottságára és az online eredményeidre. Adataid alapján finomíthatod az együttműködéseidet és az influencer kiválasztását, hogy még hatékonyabb legyen a weboldalad népszerűsítése és a látogatottság növelése. Az influencer együttműködések lehetőséget nyújtanak arra, hogy kihasználd mások közösségi média hatását és elérését a weboldalad sikerének előmozdítására.

E-mail marketing

Az e-mail marketing egy hatékony eszköz a weboldal látogatottságának növelésére és a látogatók megtartására. Az e-mail kampányok lehetővé teszik, hogy közvetlenül kommunikálj a felhasználóiddal, és értékes tartalmat, ajánlatokat vagy értesítéseket küldhess nekik. Az első lépés az e-mail listák felépítése. Gyűjtsd össze az érdeklődők e-mail címeit a weboldaladon kínált tartalmak letöltése, hírlevél feliratkozás vagy regisztráció során. Fontos, hogy a felhasználók önkéntesen adják meg az e-mail címüket, és lehetőséget kapjanak az unsubscribe vagyis az egyszerű és gyors leiratkozás lehetőségére is. Az e-mail kampányok tartalmazhatnak értékes és releváns tartalmakat, mint például blogbejegyzéseket, híreket, oktatóanyagokat vagy exkluzív ajánlatokat. Az e-mail leveleknek legyenek jól megfogalmazott címei és tömör leírásai, amelyek felkeltik a címzettek érdeklődését és ösztönzik őket a további interakcióra. Fontos, hogy az e-mail kampányokat szegmentáltan küldd ki, azaz csoportosítsd az e-mail listádat az érdeklődők preferenciái, viselkedése vagy demográfiai jellemzői alapján. Ez lehetővé teszi, hogy személyre szabottabb üzeneteket küldj a címzetteknek, amelyek nagyobb valószínűséggel vonzzák őket a weboldaladra.

Email marketing

Az e-mail marketing hatékonyságának mérése és nyomon követése szintén fontos. Használj analitikai eszközöket vagy e-mail marketing szoftvereket, hogy nyomon kövesd az e-mail kampányok teljesítményét, például az e-mailek megnyitási arányát, kattintási arányát és konverziós arányát. Ez segít az eredmények kiértékelésében és az esetleges javításokban. Az e-mail marketing rendkívül hatékony a látogatók megtartásában és visszahívásában. Az értékes és személyre szabott tartalmak segítségével folyamatosan kapcsolatban maradhatsz a felhasználóiddal, és emlékeztetheted őket a weboldaladra és a tartalmaidra. Ezzel hosszú távon növelheted a látogatottságot és az online jelenléted hatékonyságát.

Közösségi részvétel

Az aktív részvétel az online közösségekben, fórumokban és blogokon hatékony módja lehet a weboldalad népszerűsítésének és látogatottságának növelésének. Az online közösségekben való részvétel segít kapcsolatokat építeni a célközönségeddel és más iparági szereplőkkel. Ez lehetőséget ad számodra, hogy megoszd a tudásodat, válaszolj a kérdésekre, és aktívan véleményezd mások tartalmait. Fontos, hogy válassz olyan közösségeket, amelyek relevánsak a te iparágadhoz vagy témáidhoz. Csatlakozz fórumokhoz, LinkedIn csoportokhoz vagy más online közösségi platformokhoz, ahol az a közönség tartózkodik, amelyet megszeretnél célozni. Amikor részt veszel ezeken a közösségekben, ne csak a saját tartalmaidat osszd meg, hanem értéket adj az embereknek. Válaszolj a kérdésekre, ossz meg hasznos tippeket és tartalmakat, és légy proaktív a közösségben. Ez fel fogja kelteni az emberek figyelmét, és hajlandóak lesznek megnézni a weboldaladat is.

Fontos, hogy a közösségi részvétel ne csak önmegvalósításodról vagy a saját weboldaladról szóljon. Legyél valódi, segítőkész és építs kapcsolatokat az emberekkel. Az online közösségekben visszajelzéseket kaphatsz, megtudhatod, milyen problémák vagy igények élnek a célközönségedben, és ezeket az információkat felhasználhatod a tartalmaid továbbfejlesztéséhez és az online jelenléted optimalizálásához. Ne feledd, hogy a közösségi részvétel hosszú távú elkötelezettséget igényel. Ne csak akkor legyél aktív, amikor a weboldalad látogatottságot szeretnéd növelni. Folyamatosan vegyél részt a közösségek életében, építs kapcsolatokat, és add értéked az embereknek. Ez hosszú távon eredményeket hozhat, és megnövelheti a weboldalad látogatottságát.

Weboldal sebesség optimalizálás

A weboldal sebessége kulcsfontosságú tényező a látogatók felhasználói élményének javításában és a látogatottság növelésében. Ha a weboldalad lassan töltődik be, akkor a látogatók valószínűleg hamarabb elhagyják azt és más forrásokat keresnek. Az alábbiakban néhány módszert mutatok be, amellyel optimalizálhatod a weboldal sebességét:

Weboldal sebesség
  • Tömörítsd a képeket: Nagy méretű képek lassítják a weboldal betöltési idejét. Használj képtömörítő eszközöket, amelyek segítenek minimalizálni a képfájlok méretét, miközben megőrzik az elfogadható minőséget.
  • Csinálj böngésző cache-t: A cache használata lehetővé teszi, hogy a böngésző tárolja a weboldalad elemzéseit és tartalmát. Ez lehetővé teszi, hogy a látogatók gyorsabban betöltsék az oldalt, mivel a böngésző nem kell minden egyes látogatás alkalmával letöltenie az összes adatot.
  • Minimalizáld a kódokat és scripteket: Felesleges kódok, scriptek és stíluslapok lassíthatják a weboldal betöltését. Tisztítsd meg a kódot, távolíts el minden felesleges elemet, és optimalizáld a kódstruktúrát.
  • Használj gyors tárhelyszolgáltatót: A weboldal sebességét nagyban befolyásolja a tárhelyszolgáltató teljesítménye. Válassz megbízható és gyors tárhelyszolgáltatót, amely kiváló sávszélességet és gyors adatszervereket kínál.
  • Csökkentsd a kérések számát: Minél több külső elemet használsz, például képeket, scripteket vagy stíluslapokat, annál több hálózati kérést kell végrehajtania a weboldalnak. Csökkentsd a külső elemek számát és kombináld őket, ahol lehetséges.
  • Teszteld a weboldal sebességét: Használj sebességtesztelő eszközöket, például a Google PageSpeed Insights vagy a GTmetrix, hogy elemezd a weboldal sebességét és azonosítsd a lassú betöltési területeket. Ezután végezz optimalizálási lépéseket a problémák

Videótartalmak használata

A videótartalmak használata hatékony módszer lehet a weboldal látogatottságának növelésére és a látogatók elkötelezettségének fokozására. A videók vizuális és interaktív elemeket nyújtanak, amelyek vonzóvá teszik a weboldaladat és segítenek a tartalmak hatékonyabb átadásában. A videók sokkal több figyelmet és érzelmet képesek kiváltani, mint a szöveges tartalmak. Ez lehetőséget ad arra, hogy élvezetesebb és emlékezetesebb élményt nyújts a látogatóknak, és jobban megjegyezzék a weboldaladat és az ott található információkat.

A videótartalmak elkészítésekor figyelj a következőkre:

  • Rövidek és tartalmasak legyenek: A rövid, lényegre törő videók általában hatékonyabbak, mivel rövid idő alatt képesek átadni az üzenetet és fenntartani a látogatók figyelmét.
  • Legyenek relevánsak a videóid: A videók tartalma legyen összhangban a weboldalad témájával és a célközönséged érdeklődési körével. Ez biztosítja, hogy a videók relevánsak és értékesek legyenek a látogatók számára.
  • Használj felkeltő címeket és kiváló minőségű tartalmakat: A videók címe legyen figyelemfelkeltő és lekötő, hogy a látogatók megnézzék és megosszák azokat. Emellett ügyelj a magas minőségű tartalomra, amely vonzó és informatív legyen.
  • Osszd meg a videókat más platformokra: Ne csak a weboldaladon oszd meg a videókat, hanem terjeszd el őket más közösségi média platformokon, például YouTube-on, Facebookon vagy Instagramon keresztül. Ez növeli a videók elérhetőségét és hozzáférhetőségét.

A videótartalmak segíthetnek kiemelkedni a versenytársak közül, magasabb felhasználói elkötelezettséget és hosszabb látogatási időt eredményezve. A kreatív és informatív videók vonzóbbá és emlékezetesebbé teszik a weboldaladat, ami további látogatókat és potenciális ügyfeleket vonzhat.

Webanalitika és követés

A webanalitika  a weboldalak látogatottságának elemzésére és mérésére fókuszáló módszer. A webanalitika segítségével nyomon követheted, hogy hány látogató érkezik weboldaladra, honnan érkeznek, milyen tartalmakat néznek meg, mennyi időt töltenek a weboldalon, és még sok más információt kaphatsz a felhasználói viselkedésről. A webanalitikai eszközök, például a Google Analytics vagy a Kissmetrics, segítségével részletes jelentéseket és adatokat kaphatsz a weboldalad teljesítményéről. Ez segít abban, hogy megértsd, hogyan reagálnak a látogatók a tartalmaidra, melyik oldalak a legnépszerűbbek, melyik forrásból érkezik a legtöbb látogató, és még sok más információval szolgálhat a weboldalad optimalizálásához.

Webanalitika

A követési kód beágyazása a weboldaladba lehetővé teszi a látogatói tevékenység nyomon követését. Ez a kód rögzíti a látogatók aktivitását, mint például az oldalak megtekintése, a kattintások, az elhagyott kosarak és az átirányítások. Ezután az adatokat továbbítja a webanalitikai eszköznek, ahol elemezheted és értékelheted azokat. A webanalitika és követés segít abban, hogy informált döntéseket hozz a weboldalad fejlesztésével kapcsolatban. Az adatok alapján felismerheted a gyengeségeket, optimalizálhatod a tartalmakat, javíthatod a felhasználói élményt, és növelheted a weboldalad hatékonyságát. Fontos azonban megjegyeznem, hogy a webanalitika és követés adatvédelmi szempontból is érzékeny terület lehet. Biztosítanod kell, hogy a látogatók személyes adatait tiszteletben tartsd, és megfelelő adatvédelmi szabályokat kövess a felhasználói adatok kezelésére. A webanalitika és követés segítséget nyújt abban, hogy megértsd a látogatóid viselkedését, optimalizáld a weboldaladat és növeld a látogatottságot. Ezáltal jobban megismerheted célközönségedet, és hatékonyabban irányíthatod webes jelenlétedet a sikeres online tevékenység érdekében.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy a weboldalak látogatottságának növelése létfontosságú az online siker szempontjából. Hatékony stratégiák alkalmazásával, mint például célzott hirdetések, keresőmotor optimalizáció (SEO), tartalommarketing, közösségi média részvétel, influencer együttműködések, e-mail marketing, közösségi részvétel, weboldal sebességoptimalizálás, videótartalmak használata és webanalitika követés, növelheted weboldalad láthatóságát, vonzóbbá teheted a látogatók számára, és javíthatod online jelenléted. Ezek a módszerek időt, energiát és következetességet igényelnek, de jelentősen hozzájárulhatnak weboldalad sikeréhez és segíthetnek elérni céljaidat a digitális világban. 

Remélem, hogy ez a cikkem tartalmazott hasznos információkat a számodra. Ha bármiben segíthetek, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot!

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.

Gyakori kérdések


Miért fontos a weboldal látogatottság növelés?

Látogatók nélkül nincs üzlet. A növekvő látogatószám nagyobb lehetőségeket teremt a konverziók, értékesítések és üzleti eredmények szempontjából.

A weboldal látogatottság növelés igényel szakembert?

A weboldal látogatottságának növelése számos módon történhet, és igen, bizonyos esetekben a szakember segítsége előnyös lehet. A szakember, mint például egy digitális marketing szakértő vagy SEO szakember, tapasztalattal rendelkezik a látogatottság növelésének legjobb gyakorlatairól és hatékony stratégiákról.További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST