Bemutatkozás

Bakos Szabolcs UI/UX Designer

Hello. Bakos Szabolcsnak hívnak, én vagyok az ember a márka mögött


Digitális felületek tervezésével foglalkozom, ezen belül is a minimalista, letisztult reszponzív szabvány alapú weblapokra, webáruházakra, webes applikációkra fókuszálva.

17+

Years of experience

Miért érdemes velem dolgoznod?


01

Személyes hozzáállás

Azt kapod tőlem amit a nagy kreatív ügynökségek nem tudnak: agilitást, személyes hozzáállást, és gyorsaságot. UI/UX designer-ként kiemelten figyelek arra, hogy a munkáim minősége minden esetben kitűnjön a tömegből.

02

Tapasztalat

A projekted jó kezekben lesz. Nem ígérek olyat, amit nem tudok megcsinálni. Közel két évtizedes tapasztalatomnak köszönhetően tudom, hogy mit miért csinálok. Tudom mik az aktuális szakmai lehetőségek, ismerem a legfrissebb webdesign és UI/UX trendek.

03

Pontos határidők

A határidők betartása elég kényes pontja a projekteknek. Ha megbízol egy munkával, nem fogsz csalódni, a megbeszélt határidőket mindig és minden esetben betartom, erre kiemelten figyelek.

04

Tervezői gondolkodásmód

UI/UX designerként nem csak arra fordítok gondot, hogy az üzleti szempontokat tükrözze a design, kiemelten figyelek a felhasználóbarát tervezésre is, ezzel megalapozva digitális terméked vagy szolgáltatásod sikerét.

05

Letisztult, minimalista design

Felejtsd el az összehányt munkákat. Sok éves UI/UX designer (webdesigner) tapasztalatomnak köszönhetően nem csak a felületek struktúráját tudom megtervezni, hanem arról is gondoskodom, hogy modern, elegáns és letisztult vizuális formába öntsem az elképzeléseidet.

06

Egyenes beszéd

Nem vagyok IT arc. Velem normálisan át tudod beszélni a projekted részleteit. Nincsenek ködösítések, IT-s misztikumok, csak a színtiszta tények, emberi nyelven.

Ismerd meg a történetem

Szabadúszóként több mint 17 éve foglalkozom webes felületek tervezésével , ezen belül is a webes szabvány alapú üzleti, vállalati weblapokra, webshopokra fókuszálva. Kíváncsi vagy, hogy hogyan kezdődött a pályafutásom? Ismerd meg a történetem.


Az internettel először 1997-ben találkoztam Kelet-magyarország egyik első internet kávézójában. Azonnal rabul ejtett ez az új számomra ismeretlen technológia. Szuperszónikus sebességgel vetettem bele magam a weblapok világába és egy idő után elkezdett érdekelni, hogy tudnék én is csinálni egy weblapot magamnak.

Ismerkedésem az internettel

Az első grafikus programom a Paintshop 5-volt, az első weblapszerkesztőm pedig a Netscape Composer. Tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy itt már elkezdtem a webdesigner szakmát, habár akkor még fogalmam sem volt hogy ezt a szakmát így hívják. Több száz weblapon és több ezer HTML oldalon vagyok túl már.

"Önállóan, magamtól tanultam meg A-tól Z-ig, hogy hogyan kell weblapokat tervezni. A webdesign és a UI/UX design mára az életem részévé vált."

Az első webdesigner tapasztalataim

A webdesigner karrierem ezután Budapesten folytatódott. Egy véletlen szerencse folytán az első munkahelyemen nagyvállalati portálok tervezésével, építésével kezdtem el foglalkozni. Ebben a korszakban rengeteget tanultam a nagyvállalati márkák, weboldalak működéséről, felépítéséről. Sajnos a kötött napi szintű munkába járás nem állt túl közel a szívemhez, ezért 1.5 év után felmondtam a cégnél és azóta is otthonról dolgozom, mint szabadúszó.

Felhasználói élmény alapú tervezés

Bár webdesignerként megkerülhetetlen, a kódolás nem az én világom. Több mint 5 éve tudatosan mozdultam el a kódolás irányából az egyre hatékonyabb felhasználói élmény alapú felületek tervezése (UI/UX design) felé. Hiszek abban, hogy a felhasználó az első, és az egyszerű letisztult felületek sokkal hatékonyabbak tudnak lenni a túlbonyolított komplex társaiknál.

Stílusomat tekintve a letisztult, minimalista stílus jellemző rám nagy térközökkel, szabványos tipográfiával. Jelenleg szabadúszó UI/UX designerként hatékony és letisztult üzleti weboldalakat, webáruházakat tervezek ügyfeleim számára, valamint UX tanácsadással foglalkozom.

Keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálással a pályám elejétől foglalkozom tudatos szinten. Az összes megkeresésem a keresőkből, vagy ajánlás alapján érkezik. Az elmúlt időszakban realizálódott bennem SEO tudásom értéke, ezért már különálló keresőoptimalizálás szolgáltatásokat is nyújtok cégek számára.

Márkák, melyek weboldalain dolgoztam

AEGON, Bíróságok (Courts of Justice), Bankráció, Copenhagen Climate Council, Adatpark / Dataplex, ITD Hungary, IQSYS, K&H Bank, KFKI, Kinizsi Bank, Invitel, Magyar Közút, Miniszterelnöki hivatal, MKB Bank, Magyar Nemzeti Bank, Nestlé, Tigáz, TV2, PSZAF, Magyar Posta, Project Control Expert, T-Home, T-Mobile, T-Systems, Tesco, Union Biztosító

Díjak, elismerések

Behance Web Design Served, MY3W, CSS MANIA, CSS DSGN, CSS Garden, CSS Drive, CSS Design Awards, CSS Based, CSS Design Awards, CSS Yorkshire, CSS Divine, CSS Based, CSS Lounge, CSS Logia, Web Creme, Design Sector, Stitch Collective, DZINEBLOG, Designerfx, minima, W3bin, Vandelaydesign, HTMLinspiration, DESIGNMAG, CSS Clip, Toproundsup, abduzeedo, DZINEMART, CSSMoz, MostInspired

Szabolcs Bakos - UI/UX designer

Tapasztalatok / Erősségek

  • Több mint 17 év tapasztalat
  • Üzleti weboldal specializáció
  • Nyugati letisztult, minimalista stílus
  • Erős W3C tapasztalat
  • Jó kommunikációs készség
  • Gyors tanulás
  • Erős web tipográfia
  • Hibamentes HTML és CSS kódolás
  • Internet technológiák mély ismerete

Tapasztalt UI/UX designerként képes vagyok proaktívan végigvezetni a design folyamatokat, a konzultációtól az átadásig.


Stratégia alapú gondolkodás

Rengeteg weboldal és webes applikáció születésénél voltam jelen. Erősségeim a webes felületek tervezése, a szabványos reszponzív webdesign, webes applikációk tervezése, valamint az ezekkel kapcsolatos tanácsadás.

Letisztult, minimalista stílus

UI/UX designerként a karrierem elejétől kezdve a letisztult nyugati webdesign stílusból inspirálódtam és inspirálódom a mai napig. Jelenleg a sallangmentes, minimalista design áll hozzám a legközelebb és tudatosan próbálok ebbe az irányba orientálódni.

W3C alapú tudás

Webdesigner múltamnak köszönhetően hibamentesen kódolok HTML5-ben és CSS3-ban. Habár kódolási képességeimet már szinte csak saját projektjeimnél használom, a megszerzett tudás segít abban, hogy tisztában legyek azzal, mi az ami megvalósítható és mi az ami nem a digitális felületek tervezésekor.

Folyamatos fejlődés

A folyamatos tanulás, képzés az alapja mindennek. Szabadúszó UI/UX designerként (webdesigner) kiemelten figyelek arra, hogy folyamatosan tovább képezzem magam az általam fontosnak ítélt szakmai területeken. Jelenleg a felhasználó élmény alapú felületek tervezésében (UI/UX design) képzem magam, valamit a webáruház tervezés (Eccommerce design) területe, ami mostanában érdekel.

Erős brand érzékenység

Német nagyvállalatok (T-mobile, T-systems) online arculatán dolgoztam évekig, ahol a legkisebb márkaarculati eltérés is hibának számított. Rengeteg kudarc és szenvedés árán, mára már gyorsan és hatékonyan tudok dolgozni bármilyen online márkaarculaton belül és képes vagyok tovább fejleszteni azt, ha elkerülhetetlen a módosítás.

Maximalista hozzáállás

A munkában maximalista vagyok, terveim pontosak és szabványosak. Kapcsolatban állok az ország legjobb szakembereivel, ezért a tanácsadástól kezdve a legkomplexebb design kihívásig, szinte bármire tudok megoldást találni. Jelenleg Magyarország szívében Budapesten lakom, de bárhol képes vagyok dolgozni, ahol rendelkezésemre áll egy asztal és egy Wi-Fi kapcsolat. Munkaeszközeim terén az igényesség jellemez, kizárólag Apple termékekkel dolgozom több mint 10 éve.


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST