DĂ­jnyertes webdesigner

Bakos Szabolcs UI/UX Designer (Webdesigner)

Hello. Bakos Szabolcsnak hívnak, én vagyok az ember a mårka mögött


DigitĂĄlis felĂŒletek tervezĂ©sĂ©vel szabadĂșszĂł UI/UX designerkĂ©nt (webdesigner) több mint 17 Ă©ve foglalkozom, ezen belĂŒl is a minimalista, letisztult reszponzĂ­v szabvĂĄny alapĂș weblapokra, webĂĄruhĂĄzakra, webes applikĂĄciĂłkra fĂłkuszĂĄlva.

17+

Years of experience

Miért érdemes velem dolgoznod?


01

Személyes hozzåållås

Azt kapod tƑlem amit a nagy kreatĂ­v ĂŒgynöksĂ©gek nem tudnak: agilitĂĄst, szemĂ©lyes hozzĂĄĂĄllĂĄst, Ă©s gyorsasĂĄgot. SzabadĂșszĂł webdesignerkĂ©nt kiemelten figyelek arra, hogy a munkĂĄim minƑsĂ©ge minden esetben kitƱnjön a tömegbƑl.

02

Tapasztalat

A projekted jĂł kezekben lesz. Nem Ă­gĂ©rek olyat, amit nem tudok megcsinĂĄlni. Több mint 17 Ă©v szabadĂșszĂł webdesigner (UI/UX designer) tapasztalatomnak köszönhetƑen tudom, hogy mit miĂ©rt csinĂĄlok. Tudom mik az aktuĂĄlis szakmai lehetƑsĂ©gek, ismerem a legfrissebb webdesign Ă©s UI/UX trendek.

03

Pontos határidƑk

A hatĂĄridƑk betartĂĄsa elĂ©g kĂ©nyes pontja a projekteknek. Ha megbĂ­zol egy munkĂĄval, nem fogsz csalĂłdni, a megbeszĂ©lt hatĂĄridƑket mindig Ă©s minden esetben betartom, erre kiemelten figyelek.

04

TervezƑi gondolkodásmód

SzabadĂșszĂł UI/UX designerkĂ©nt (webdesigner) nem csak arra fordĂ­tok gondot, hogy az ĂŒzleti szempontokat tĂŒkrözze a design, kiemelten figyelek a felhasznĂĄlĂłbarĂĄt tervezĂ©sre is, ezzel megalapozva digitĂĄlis termĂ©ked vagy szolgĂĄltatĂĄsod sikerĂ©t.

05

Letisztult, minimalista design

Felejtsd el az összehĂĄnyt munkĂĄkat. Sok Ă©ves szabadĂșszĂł UI/UX designer (webdesigner) tapasztalatomnak köszönhetƑen nem csak a felĂŒletek struktĂșrĂĄjĂĄt tudom megtervezni, hanem arrĂłl is gondoskodom, hogy modern, elegĂĄns Ă©s letisztult vizuĂĄlis formĂĄba öntsem az elkĂ©pzelĂ©seidet.

06

Egyenes beszéd

Nem vagyok IT arc. Velem normålisan åt tudod beszélni a projekted részleteit. Nincsenek ködösítések, IT-s misztikumok, csak a színtiszta tények, emberi nyelven.

Hogyan lettem szabadĂșszĂł webdesigner?

SzabadĂșszĂł webdesignerkĂ©nt (UI/UX designer) több mint 17 Ă©ve foglalkozom webes felĂŒletek tervezĂ©sĂ©vel (online user experience), ezen belĂŒl is a webes szabvĂĄny alapĂș ĂŒzleti, vĂĄllalati weblapokra fĂłkuszĂĄlva. KĂ­vĂĄncsi vagy, hogy hogyan kezdtem a webdesign karrierem? Ismerd meg a törtĂ©netem.


Az internettel elƑször 1997-ben talĂĄlkoztam Kelet-magyarorszĂĄg egyik elsƑ internet kĂĄvĂ©zĂłjĂĄban. Azonnal rabul ejtett ez az Ășj szĂĄmomra ismeretlen technolĂłgia. SzuperszĂłnikus sebessĂ©ggel vetettem bele magam a weblapok vilĂĄgĂĄba Ă©s egy idƑ utĂĄn elkezdett Ă©rdekelni, hogy tudnĂ©k Ă©n is csinĂĄlni egy weblapot magamnak.

Ismerkedésem az internettel

Az elsƑ grafikus programom a Paintshop 5-volt, az elsƑ weblapszerkesztƑm pedig a Netscape Composer. TehĂĄt nyugodtan kijelenthetem, hogy itt mĂĄr elkezdtem a webdesigner szakmĂĄt, habĂĄr akkor mĂ©g fogalmam sem volt hogy ezt a szakmĂĄt Ă­gy hĂ­vjĂĄk. Több szĂĄz weblapon Ă©s több ezer HTML oldalon vagyok tĂșl mĂĄr.

"ÖnĂĄllĂłan, magamtĂłl tanultam meg A-tĂłl Z-ig, hogy hogyan kell weblapokat tervezni. A webdesign Ă©s a UI/UX design mĂĄra az Ă©letem rĂ©szĂ©vĂ© vĂĄlt."

Az elsƑ webdesigner tapasztalataim

A webdesigner karrierem ezutĂĄn Budapesten folytatĂłdott. Egy vĂ©letlen szerencse folytĂĄn az elsƑ munkahelyemen nagyvĂĄllalati portĂĄlok tervezĂ©sĂ©vel, Ă©pĂ­tĂ©sĂ©vel kezdtem el foglalkozni. Ebben a korszakban rengeteget tanultam a nagyvĂĄllalati mĂĄrkĂĄk, weboldalak mƱködĂ©sĂ©rƑl, felĂ©pĂ­tĂ©sĂ©rƑl. Sajnos a kötött napi szintƱ munkĂĄba jĂĄrĂĄs nem ĂĄllt tĂșl közel a szĂ­vemhez, ezĂ©rt 1.5 Ă©v utĂĄn felmondtam a cĂ©gnĂ©l Ă©s azĂłta is otthonrĂłl dolgozom, mint szabadĂșszĂł.

FelhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny alapĂș tervezĂ©s

BĂĄr webdesignerkĂ©nt megkerĂŒlhetetlen, a kĂłdolĂĄs nem az Ă©n vilĂĄgom. Több mint 5 Ă©ve tudatosan mozdultam el a kĂłdolĂĄs irĂĄnyĂĄbĂłl az egyre hatĂ©konyabb felhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©ny alapĂș felĂŒletek tervezĂ©se (UI/UX design) felĂ©. Hiszek abban, hogy a felhasznĂĄlĂł az elsƑ, Ă©s az egyszerƱ letisztult felĂŒletek sokkal hatĂ©konyabbak tudnak lenni a tĂșlbonyolĂ­tott komplex tĂĄrsaiknĂĄl.

StĂ­lusomat tekintve a letisztult, minimalista stĂ­lus jellemzƑ rĂĄm nagy tĂ©rközökkel, szabvĂĄnyos tipogrĂĄfiĂĄval. Jelenleg szabadĂșszĂł UI/UX designerkĂ©nt hatĂ©kony Ă©s letisztult ĂŒzleti weboldalakat, webĂĄruhĂĄzakat tervezek ĂŒgyfeleim szĂĄmĂĄra, valamint UX tanĂĄcsadĂĄssal foglalkozom.

Tapasztalatok / ErƑssĂ©gek

  • Több mint 17 Ă©v tapasztalat
  • Üzleti weboldal specializĂĄciĂł
  • Nyugati letisztult, minimalista stĂ­lus
  • ErƑs W3C tapasztalat
  • JĂł kommunikĂĄciĂłs kĂ©szsĂ©g
  • Gyors tanulĂĄs
  • ErƑs web tipogrĂĄfia
  • Hibamentes HTML Ă©s CSS kĂłdolĂĄs
  • Internet technolĂłgiĂĄk mĂ©ly ismerete

Tapasztalt szabadĂșszĂł UI/UX designerkĂ©nt (webdesigner) kĂ©pes vagyok proaktĂ­van vĂ©gigvezetni a design folyamatokat, a konzultĂĄciĂłtĂłl az ĂĄtadĂĄsig.


StratĂ©gia alapĂș gondolkodĂĄs

Rengeteg weboldal Ă©s webes applikĂĄciĂł szĂŒletĂ©sĂ©nĂ©l voltam jelen. ErƑssĂ©geim a webes felĂŒletek tervezĂ©se (UI/UX designer), a szabvĂĄnyos reszponzĂ­v webdesign, webes applikĂĄciĂłk tervezĂ©se, valamint az ezekkel kapcsolatos tanĂĄcsadĂĄs.

W3C alapĂș tudĂĄs

SzabadĂșszĂł webdesigner mĂșltamnak köszönhetƑen hibamentesen kĂłdolok HTML5-ben Ă©s CSS3-ban. HabĂĄr kĂłdolĂĄsi kĂ©pessĂ©geimet mĂĄr szinte csak sajĂĄt projektjeimnĂ©l hasznĂĄlom, a megszerzett tudĂĄs segĂ­t abban, hogy tisztĂĄban legyek azzal, mi az ami megvalĂłsĂ­thatĂł Ă©s mi az ami nem a digitĂĄlis felĂŒletek tervezĂ©sekor.

ErƑs brand Ă©rzĂ©kenysĂ©g

NĂ©met nagyvĂĄllalatok (T-mobile, T-systems) online arculatĂĄn dolgoztam Ă©vekig szabadĂșszĂł webdesignerkĂ©nt, ahol a legkisebb mĂĄrkaarculati eltĂ©rĂ©s is hibĂĄnak szĂĄmĂ­tott. Rengeteg kudarc Ă©s szenvedĂ©s ĂĄrĂĄn, mĂĄra mĂĄr gyorsan Ă©s hatĂ©konyan tudok dolgozni bĂĄrmilyen online mĂĄrkaarculaton belĂŒl Ă©s kĂ©pes vagyok tovĂĄbb fejleszteni azt, ha elkerĂŒlhetetlen a mĂłdosĂ­tĂĄs.

Letisztult, minimalista stĂ­lus

SzabadĂșszĂł webdesignerkĂ©nt a karrierem elejĂ©tƑl kezdve a letisztult nyugati webdesign stĂ­lusbĂłl inspirĂĄlĂłdtam Ă©s inspirĂĄlĂłdom a mai napig. Jelenleg a sallangmentes, minimalista design ĂĄll hozzĂĄm a legközelebb Ă©s tudatosan prĂłbĂĄlok ebbe az irĂĄnyba orientĂĄlĂłdni.

Folyamatos fejlƑdĂ©s

A folyamatos tanulĂĄs, kĂ©pzĂ©s az alapja mindennek. SzabadĂșszĂł UI/UX designerkĂ©nt (webdesigner) kiemelten figyelek arra, hogy folyamatosan tovĂĄbb kĂ©pezzem magam az ĂĄltalam fontosnak Ă­tĂ©lt szakmai terĂŒleteken. Jelenleg a felhasznĂĄlĂł Ă©lmĂ©ny alapĂș felĂŒletek tervezĂ©sĂ©ben (UI/UX design) kĂ©pzem magam, valamit a webĂĄruhĂĄz tervezĂ©s (Eccommerce design) terĂŒlete, ami mostanĂĄban Ă©rdekel.

Maximalista hozzĂĄĂĄllĂĄs

A munkåban maximalista vagyok, terveim pontosak és szabvånyosak. Kapcsolatban ållok az orszåg legjobb webdesigner és UI/UX designer szakembereivel, ezért a tanåcsadåstól kezdve a legkomplexebb design kihívåsig, szinte bårmire tudok megoldåst talålni. Jelenleg Magyarorszåg szívében Budapesten lakom, de bårhol képes vagyok dolgozni, ahol rendelkezésemre åll egy asztal és egy Wi-Fi kapcsolat. Munkaeszközeim terén az igényesség jellemez, kizårólag Apple termékekkel dolgozom közel 10 éve.


Dolgozzunk egyĂŒtt!

Amennyiben kĂ©rdĂ©sed van, legyen az egyszerƱ informĂĄciĂłkĂ©rĂ©s, egyĂŒttmƱködĂ©s, vagy ĂŒzleti megkeresĂ©s, örömmel ĂĄllok a rendelkezĂ©sedre.

Elolvastam Ă©s megĂ©rtettem az AdatvĂ©delmi Ă©s szerzƑi jogi nyilatkozatot
UX Design Budapest
Kapcsolat Szabolcs Bakos - SzabadĂșszĂł UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - SzabadĂșszĂł UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - SzabadĂșszĂł UI/UX designer (Linkedin)
Webdesign Budapest