Bemutatkoz√°s

Bakos Szabolcs UI/UX Designer (Webdesigner)

Hello. Bakos Szabolcsnak hívnak, én vagyok az ember a márka mögött


Digit√°lis fel√ľletek tervez√©s√©vel szabad√ļsz√≥ UI/UX designerk√©nt (webdesigner) t√∂bb mint 17 √©ve foglalkozom, ezen bel√ľl is a minimalista, letisztult reszponz√≠v szabv√°ny alap√ļ weblapokra, web√°ruh√°zakra, webes applik√°ci√≥kra f√≥kusz√°lva.

17+

Years of experience

Miért érdemes velem dolgoznod?


01

Személyes hozzáállás

Azt kapod tŇĎlem amit a nagy kreat√≠v √ľgyn√∂ks√©gek nem tudnak: agilit√°st, szem√©lyes hozz√°√°ll√°st, √©s gyorsas√°got. Szabad√ļsz√≥ UI/UX designer-k√©nt kiemelten figyelek arra, hogy a munk√°im minŇĎs√©ge minden esetben kitŇĪnj√∂n a t√∂megbŇĎl.

02

Tapasztalat

A projekted j√≥ kezekben lesz. Nem √≠g√©rek olyat, amit nem tudok megcsin√°lni. T√∂bb mint 17 √©v szabad√ļsz√≥ UI/UX designer (wedesigner) tapasztalatomnak k√∂sz√∂nhetŇĎen tudom, hogy mit mi√©rt csin√°lok. Tudom mik az aktu√°lis szakmai lehetŇĎs√©gek, ismerem a legfrissebb webdesign √©s UI/UX trendek.

03

Pontos hat√°ridŇĎk

A hat√°ridŇĎk betart√°sa el√©g k√©nyes pontja a projekteknek. Ha megb√≠zol egy munk√°val, nem fogsz csal√≥dni, a megbesz√©lt hat√°ridŇĎket mindig √©s minden esetben betartom, erre kiemelten figyelek.

04

TervezŇĎi gondolkod√°sm√≥d

Szabad√ļsz√≥ UI/UX designerk√©nt (webdesigner) nem csak arra ford√≠tok gondot, hogy az √ľzleti szempontokat t√ľkr√∂zze a design, kiemelten figyelek a felhaszn√°l√≥bar√°t tervez√©sre is, ezzel megalapozva digit√°lis term√©ked vagy szolg√°ltat√°sod siker√©t.

05

Letisztult, minimalista design

Felejtsd el az √∂sszeh√°nyt munk√°kat. Sok √©ves szabad√ļsz√≥ UI/UX designer (webdesigner) tapasztalatomnak k√∂sz√∂nhetŇĎen nem csak a fel√ľletek strukt√ļr√°j√°t tudom megtervezni, hanem arr√≥l is gondoskodom, hogy modern, eleg√°ns √©s letisztult vizu√°lis form√°ba √∂ntsem az elk√©pzel√©seidet.

06

Egyenes beszéd

Nem vagyok IT arc. Velem normálisan át tudod beszélni a projekted részleteit. Nincsenek ködösítések, IT-s misztikumok, csak a színtiszta tények, emberi nyelven.

Ismerd meg a történetem

Szabad√ļsz√≥ webdesignerk√©nt (UI/UX designer) t√∂bb mint 17 √©ve foglalkozom webes fel√ľletek tervez√©s√©vel (online user experience), ezen bel√ľl is a webes szabv√°ny alap√ļ √ľzleti, v√°llalati weblapokra f√≥kusz√°lva. K√≠v√°ncsi vagy, hogy hogyan kezdtem a webdesign karrierem? Ismerd meg a t√∂rt√©netem.


Az internettel elŇĎsz√∂r 1997-ben tal√°lkoztam Kelet-magyarorsz√°g egyik elsŇĎ internet k√°v√©z√≥j√°ban. Azonnal rabul ejtett ez az √ļj sz√°momra ismeretlen technol√≥gia. Szupersz√≥nikus sebess√©ggel vetettem bele magam a weblapok vil√°g√°ba √©s egy idŇĎ ut√°n elkezdett √©rdekelni, hogy tudn√©k √©n is csin√°lni egy weblapot magamnak.

Ismerkedésem az internettel

Az elsŇĎ grafikus programom a Paintshop 5-volt, az elsŇĎ weblapszerkesztŇĎm pedig a Netscape Composer. Teh√°t nyugodtan kijelenthetem, hogy itt m√°r elkezdtem a webdesigner szakm√°t, hab√°r akkor m√©g fogalmam sem volt hogy ezt a szakm√°t √≠gy h√≠vj√°k. T√∂bb sz√°z weblapon √©s t√∂bb ezer HTML oldalon vagyok t√ļl m√°r.

"√Ėn√°ll√≥an, magamt√≥l tanultam meg A-t√≥l Z-ig, hogy hogyan kell weblapokat tervezni. A webdesign √©s a UI/UX design m√°ra az √©letem r√©sz√©v√© v√°lt."

Az elsŇĎ webdesigner tapasztalataim

A webdesigner karrierem ezut√°n Budapesten folytat√≥dott. Egy v√©letlen szerencse folyt√°n az elsŇĎ munkahelyemen nagyv√°llalati port√°lok tervez√©s√©vel, √©p√≠t√©s√©vel kezdtem el foglalkozni. Ebben a korszakban rengeteget tanultam a nagyv√°llalati m√°rk√°k, weboldalak mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl, fel√©p√≠t√©s√©rŇĎl. Sajnos a k√∂t√∂tt napi szintŇĪ munk√°ba j√°r√°s nem √°llt t√ļl k√∂zel a sz√≠vemhez, ez√©rt 1.5 √©v ut√°n felmondtam a c√©gn√©l √©s az√≥ta is otthonr√≥l dolgozom, mint szabad√ļsz√≥.

Felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny alap√ļ tervez√©s

B√°r webdesignerk√©nt megker√ľlhetetlen, a k√≥dol√°s nem az √©n vil√°gom. T√∂bb mint 5 √©ve tudatosan mozdultam el a k√≥dol√°s ir√°ny√°b√≥l az egyre hat√©konyabb felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny alap√ļ fel√ľletek tervez√©se (UI/UX design) fel√©. Hiszek abban, hogy a felhaszn√°l√≥ az elsŇĎ, √©s az egyszerŇĪ letisztult fel√ľletek sokkal hat√©konyabbak tudnak lenni a t√ļlbonyol√≠tott komplex t√°rsaikn√°l.

St√≠lusomat tekintve a letisztult, minimalista st√≠lus jellemzŇĎ r√°m nagy t√©rk√∂z√∂kkel, szabv√°nyos tipogr√°fi√°val. Jelenleg szabad√ļsz√≥ UI/UX designerk√©nt hat√©kony √©s letisztult √ľzleti weboldalakat, web√°ruh√°zakat tervezek √ľgyfeleim sz√°m√°ra, valamint UX tan√°csad√°ssal foglalkozom.

M√°rk√°k, melyek weboldalain dolgoztam

AEGON, B√≠r√≥s√°gok (Courts of Justice), Bankr√°ci√≥, Copenhagen Climate Council, Adatpark / Dataplex, ITD Hungary, IQSYS, K&H Bank, KFKI, Kinizsi Bank, Invitel, Magyar K√∂z√ļt, Minisztereln√∂ki hivatal, MKB Bank, Magyar Nemzeti Bank, Nestl√©, Tig√°z, TV2, PSZAF, Magyar Posta, Project Control Expert, T-Home, T-Mobile, T-Systems, Tesco, Union Biztos√≠t√≥

Díjak, elismerések

Behance Web Design Served, MY3W, CSS MANIA, CSS DSGN, CSS Garden, CSS Drive, CSS Design Awards, CSS Based, CSS Design Awards, CSS Yorkshire, CSS Divine, CSS Based, CSS Lounge, CSS Logia, Web Creme, Design Sector, Stitch Collective, DZINEBLOG, Designerfx, minima, W3bin, Vandelaydesign, HTMLinspiration, DESIGNMAG, CSS Clip, Toproundsup, abduzeedo, DZINEMART, CSSMoz, MostInspired

Szabolcs Bakos - UI/UX designer

Tapasztalatok / ErŇĎss√©gek

  • T√∂bb mint 17 √©v tapasztalat
  • √úzleti weboldal specializ√°ci√≥
  • Nyugati letisztult, minimalista st√≠lus
  • ErŇĎs W3C tapasztalat
  • J√≥ kommunik√°ci√≥s k√©szs√©g
  • Gyors tanul√°s
  • ErŇĎs web tipogr√°fia
  • Hibamentes HTML √©s CSS k√≥dol√°s
  • Internet technol√≥gi√°k m√©ly ismerete

Tapasztalt UI/UX designerként képes vagyok proaktívan végigvezetni a design folyamatokat, a konzultációtól az átadásig.


Strat√©gia alap√ļ gondolkod√°s

Rengeteg weboldal √©s webes applik√°ci√≥ sz√ľlet√©s√©n√©l voltam jelen. ErŇĎss√©geim a webes fel√ľletek tervez√©se (UI/UX designer), a szabv√°nyos reszponz√≠v webdesign, webes applik√°ci√≥k tervez√©se, valamint az ezekkel kapcsolatos tan√°csad√°s.

W3C alap√ļ tud√°s

Szabad√ļsz√≥ webdesigner m√ļltamnak k√∂sz√∂nhetŇĎen hibamentesen k√≥dolok HTML5-ben √©s CSS3-ban. Hab√°r k√≥dol√°si k√©pess√©geimet m√°r szinte csak saj√°t projektjeimn√©l haszn√°lom, a megszerzett tud√°s seg√≠t abban, hogy tiszt√°ban legyek azzal, mi az ami megval√≥s√≠that√≥ √©s mi az ami nem a digit√°lis fel√ľletek tervez√©sekor.

ErŇĎs brand √©rz√©kenys√©g

N√©met nagyv√°llalatok (T-mobile, T-systems) online arculat√°n dolgoztam √©vekig szabad√ļsz√≥ webdesignerk√©nt, ahol a legkisebb m√°rkaarculati elt√©r√©s is hib√°nak sz√°m√≠tott. Rengeteg kudarc √©s szenved√©s √°r√°n, m√°ra m√°r gyorsan √©s hat√©konyan tudok dolgozni b√°rmilyen online m√°rkaarculaton bel√ľl √©s k√©pes vagyok tov√°bb fejleszteni azt, ha elker√ľlhetetlen a m√≥dos√≠t√°s.

Letisztult, minimalista stílus

Szabad√ļsz√≥ webdesignerk√©nt a karrierem elej√©tŇĎl kezdve a letisztult nyugati webdesign st√≠lusb√≥l inspir√°l√≥dtam √©s inspir√°l√≥dom a mai napig. Jelenleg a sallangmentes, minimalista design √°ll hozz√°m a legk√∂zelebb √©s tudatosan pr√≥b√°lok ebbe az ir√°nyba orient√°l√≥dni.

Folyamatos fejlŇĎd√©s

A folyamatos tanul√°s, k√©pz√©s az alapja mindennek. Szabad√ļsz√≥ UI/UX designerk√©nt (webdesigner) kiemelten figyelek arra, hogy folyamatosan tov√°bb k√©pezzem magam az √°ltalam fontosnak √≠t√©lt szakmai ter√ľleteken. Jelenleg a felhaszn√°l√≥ √©lm√©ny alap√ļ fel√ľletek tervez√©s√©ben (UI/UX design) k√©pzem magam, valamit a web√°ruh√°z tervez√©s (Eccommerce design) ter√ľlete, ami mostan√°ban √©rdekel.

Maximalista hozz√°√°ll√°s

A munkában maximalista vagyok, terveim pontosak és szabványosak. Kapcsolatban állok az ország legjobb webdesigner és UI/UX designer szakembereivel, ezért a tanácsadástól kezdve a legkomplexebb design kihívásig, szinte bármire tudok megoldást találni. Jelenleg Magyarország szívében Budapesten lakom, de bárhol képes vagyok dolgozni, ahol rendelkezésemre áll egy asztal és egy Wi-Fi kapcsolat. Munkaeszközeim terén az igényesség jellemez, kizárólag Apple termékekkel dolgozom közel 10 éve.


Dolgozzunk egy√ľtt!

Amennyiben k√©rd√©sed van, legyen az egyszerŇĪ inform√°ci√≥k√©r√©s, egy√ľttmŇĪk√∂d√©s, vagy √ľzleti megkeres√©s, √∂r√∂mmel √°llok a rendelkez√©sedre.

Elolvastam √©s meg√©rtettem az Adatv√©delmi √©s szerzŇĎi jogi nyilatkozatot
UX Design Budapest
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabad√ļsz√≥ UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabad√ļsz√≥ UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabad√ļsz√≥ UI/UX designer (Linkedin)
Webdesign Budapest