Díjnyertes webdesigner

Bakos Szabolcs UI/UX Designer (Webdesigner)

Hello. Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer (webdesigner) vagyok, az ember a márka mögött


Digitális felületek tervezésével szabadúszó UI/UX designerként (webdesigner) több mint 17 éve foglalkozom, ezen belül is a minimalista, letisztult reszponzív szabvány alapú weblapokra, webáruházakra, webes applikációkra fókuszálva.

17+

Years of experience

Miért érdemes velem dolgoznod?


01

Személyes hozzáállás

Azt kapod tőlem amit a nagy kreatív ügynökségek nem tudnak: agilitást, személyes hozzáállást, és gyorsaságot. Szabadúszó webdesignerként kiemelten figyelek arra, hogy a munkáim minősége minden esetben kitűnjön a tömegből.

02

Tapasztalat

A projekted jó kezekben lesz. Nem ígérek olyat, amit nem tudok megcsinálni. Több mint 17 év szabadúszó webdesigner (UI/UX designer) tapasztalatomnak köszönhetően tudom, hogy mit miért csinálok. Tudom mik az aktuális szakmai lehetőségek, ismerem a legfrissebb webdesign és UI/UX trendek.

03

Pontos határidők

A határidők betartása elég kényes pontja a projekteknek. Ha megbízol egy munkával, nem fogsz csalódni, a megbeszélt határidőket mindig és minden esetben betartom, erre kiemelten figyelek.

04

Tervezői gondolkodásmód

Szabadúszó UI/UX designerként (webdesigner) nem csak arra fordítok gondot, hogy az üzleti szempontokat tükrözze a design, kiemelten figyelek a felhasználóbarát tervezésre is, ezzel megalapozva digitális terméked vagy szolgáltatásod sikerét.

05

Letisztult, minimalista design

Felejtsd el az összehányt munkákat. Sok éves szabadúszó UI/UX designer (webdesigner) tapasztalatomnak köszönhetően nem csak a felületek struktúráját tudom megtervezni, hanem arról is gondoskodom, hogy modern, elegáns és letisztult vizuális formába öntsem az elképzeléseidet.

06

Egyenes beszéd

Nem vagyok IT arc. Velem normálisan át tudod beszélni a projekted részleteit. Nincsenek ködösítések, IT-s misztikumok, csak a színtiszta tények, emberi nyelven.

Hogyan lettem szabadúszó webdesigner?

Szabadúszó webdesignerként (UI/UX designer) több mint 17 éve foglalkozom webes felületek tervezésével (online user experience), ezen belül is a webes szabvány alapú üzleti, vállalati weblapokra fókuszálva. Kíváncsi vagy, hogy hogyan kezdtem a webdesign karrierem? Leírtam pár sorban.


Az internettel először 1997-ben találkoztam Kelet-magyarország egyik első internet kávézójában. Azonnal rabul ejtett ez az új számomra ismeretlen technológia. Szuperszónikus sebességgel vetettem bele magam a weblapok világába és egy idő után elkezdett érdekelni, hogy tudnék én is csinálni egy weblapot magamnak.

Ismerkedésem az internettel

Az első grafikus programom a Paintshop 5-volt, az első weblapszerkesztőm pedig a Netscape Composer. Tehát nyugodtan kijelenthetem, hogy itt már elkezdtem a webdesigner szakmát, habár akkor még fogalmam sem volt hogy ezt a szakmát így hívják. Több száz weblapon és több ezer HTML oldalon vagyok túl már.

"Önállóan, magamtól tanultam meg A-tól Z-ig, hogy hogyan kell weblapokat tervezni. A webdesign és a UI/UX design mára az életem részévé vált."

Az első webdesigner tapasztalataim

A webdesigner karrierem ezután Budapesten folytatódott. Egy véletlen szerencse folytán az első munkahelyemen nagyvállalati portálok tervezésével, építésével kezdtem el foglalkozni. Ebben a korszakban rengeteget tanultam a nagyvállalati márkák, weboldalak működéséről, felépítéséről. Sajnos a kötött napi szintű munkába járás nem állt túl közel a szívemhez, ezért 1.5 év után felmondtam a cégnél és azóta is otthonról dolgozom, mint szabadúszó.

Tapasztalatok / Erősségek

  • Több mint 17 év tapasztalat
  • Üzleti weboldal specializáció
  • Nyugati letisztult, minimalista stílus
  • Erős W3C tapasztalat
  • Jó kommunikációs készség
  • Gyors tanulás
  • Erős web tipográfia
  • Hibamentes HTML és CSS kódolás
  • Internet technológiák mély ismerete

Felhasználói élmény alapú tervezés

Bár webdesignerként megkerülhetetlen, a kódolás nem az én világom. Több mint 5 éve tudatosan mozdultam el a kódolás irányából az egyre hatékonyabb felhasználói élmény alapú felületek tervezése (UI/UX design) felé. Hiszek abban, hogy a felhasználó az első, és az egyszerű letisztult felületek sokkal hatékonyabbak tudnak lenni a túlbonyolított komplex társaiknál.

Stílusomat tekintve a letisztult, minimalista stílus jellemző rám nagy térközökkel, szabványos tipográfiával. Jelenleg szabadúszó UI/UX designerként hatékony és letisztult üzleti weboldalakat, webáruházakat tervezek ügyfeleim számára, valamint UX tanácsadással foglalkozom.

Tapasztalt szabadúszó UI/UX designerként (webdesigner) képes vagyok proaktívan végigvezetni a design folyamatokat, a konzultációtól az átadásig.


Stratégia alapú gondolkodás

Rengeteg weboldal és webes applikáció születésénél voltam jelen. Erősségeim a webes felületek tervezése (UI/UX designer), a szabványos reszponzív webdesign, webes applikációk tervezése, valamint az ezekkel kapcsolatos tanácsadás.

W3C alapú tudás

Szabadúszó webdesigner múltamnak köszönhetően hibamentesen kódolok HTML5-ben és CSS3-ban. Habár kódolási képességeimet már szinte csak saját projektjeimnél használom, a megszerzett tudás segít abban, hogy tisztában legyek azzal, mi az ami megvalósítható és mi az ami nem a digitális felületek tervezésekor.

Erős brand érzékenység

Német nagyvállalatok (T-mobile, T-systems) online arculatán dolgoztam évekig szabadúszó webdesignerként, ahol a legkisebb márkaarculati eltérés is hibának számított. Rengeteg kudarc és szenvedés árán, mára már gyorsan és hatékonyan tudok dolgozni bármilyen online márkaarculaton belül és képes vagyok tovább fejleszteni azt, ha elkerülhetetlen a módosítás.

Letisztult, minimalista stílus

Szabadúszó webdesignerként a karrierem elejétől kezdve a letisztult nyugati webdesign stílusból inspirálódtam és inspirálódom a mai napig. Jelenleg a sallangmentes, minimalista design áll hozzám a legközelebb és tudatosan próbálok ebbe az irányba orientálódni.

Folyamatos fejlődés

A folyamatos tanulás, képzés az alapja mindennek. Szabadúszó UI/UX designerként (webdesigner) kiemelten figyelek arra, hogy folyamatosan tovább képezzem magam az általam fontosnak ítélt szakmai területeken. Jelenleg a felhasználó élmény alapú felületek tervezésében (UI/UX design) képzem magam, valamit a webáruház tervezés (Eccommerce design) területe, ami mostanában érdekel.

Maximalista hozzáállás

A munkában maximalista vagyok, terveim pontosak és szabványosak. Kapcsolatban állok az ország legjobb webdesigner és UI/UX designer szakembereivel, ezért a tanácsadástól kezdve a legkomplexebb design kihívásig, szinte bármire tudok megoldást találni. Jelenleg Magyarország szívében Budapesten lakom, de bárhol képes vagyok dolgozni, ahol rendelkezésemre áll egy asztal és egy Wi-Fi kapcsolat. Munkaeszközeim terén az igényesség jellemez, kizárólag Apple termékekkel dolgozom közel 10 éve.


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
UI/UX Design
Kapcsolat Facebook Twitter Linkedin
Webdesign