Weboldal készítés árak, költségek: Mennyibe kerül egy honlap 2021-ben?

Érdekelnek az aktuális weboldal készítés árak? Kíváncsi vagy, hogy mennyibe kerül egy honlap ára 2021-ben? Segítek! Honlapkészítés árak, költségek egy helyen.

Weboldal készítés
Frissítve: 2021.07.19 - Szerző: Bakos Szabolcs

Ebben a cikkben összegyűjtöttem, hogy milyen árakon mozog a honlapkészítés ma Magyarországon, milyen költségekre számíthatsz. Amennyiben nem szeretsz sokat olvasni, nézd meg én milyen árakon kínálok weboldal készítés csomagokat. A cikk nem lesz rövid, csapjunk is bele.

Napjainkban már egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne rendelkezzen céges vagy üzleti weblappal. Beszéljünk bármekkora nagyságú cégről, vállalkozásról gyakorlatilag mindenkinek szüksége van egy jól működő honlapra. Az emberek mára már mindent az interneten keresnek, legyen szó információról, szolgáltatásról vagy termékekről. Statisztikák alapján a magyar lakosság közel 80%-a tartozik az aktív internetfelhasználók csoportjába. Ha vállalkozol, Te sem engedheted meg magadnak, hogy ne üzemeltess egy professzionális és hatékony üzleti weboldalt.

Mennyibe kerül egy új weboldal 2021-ben Magyarországon?

Nem vagy könnyű helyzetben, hiszen Magyarországon rendkívül változatos webdesign árakkal, weboldal készítés árakkal találkozhatsz. Azt, hogy mennyibe kerül egy új weblap, nehéz megválaszolni, hiszen rengeteg tényező befolyásolhatja a költségeket. Rengeteg a honlapkészítéssel foglalkozó cég a piacon és rendkívül nehéz dolgod lesz, ha meg akarod találni a megfelelő kivitelezőt és a megfelelő ár-érték arányú szolgáltatást. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem az összes weblap készítéssel járó költséget és szolgáltatást a számodra.

Profi weboldal készítésre van szükséged?

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

A legfőbb problémát az okozza, hogy a Magyarországon megtalálható weboldal készítő cégek, a lehető legkülönbözőbb módokon próbálják becsábítani a potencionális ügyfeleiket a hálójukba, ezért fűt-fát ígérgetnek, hogy az ügyfelük légy. Természetesen a legtöbb ügynökség, webfejlesztő, vagy szabadúszó nagyon kreatívnak és profinak pozícionálja magát. Nagyon komoly szakmai rálátással kéne rendelkezned, hogy meg tudd állapítani a rengeteg önfényezésből mi igaz és mi nem. Ez csak a történet első fele, a második fele az árazás. Egy üzleti honlap általában jóval drágább, mint egy sima személyes honlap.

Mennyibe kerül egy céges honlap?

A legtöbb weboldal készítő cég itthon egyszerűen nem rakja ki a szolgáltatásainak az árait. Hogy ez jó, vagy rossz dolog? Nyilván meg vannak az okai. Bevallom őszintén, egy ideig én sem írtam ki a szolgáltatásaim árait, de mára már szakítottam ezzel a hagyománnyal. Hogy miért? Két indokom is volt a váltásra. Az első indok egyszerű. Az átlag Magyarországi árakhoz képest jóval magasabb árakon dolgozom, ugyanis én a tudásommal versenyzem nem az áraimmal. Aki engem választ, az hajlandó megfizetni a költségeimet, mivel tudja, hogy minőséget és precizitást kap cserébe. A második indokom pedig az volt, hogy aki nagyon szeretné úgyis meg tudja szerezni az áraimat, ha nagyon akarja.

Érdekel mennyiért dolgozom? Nézd meg az üzleti honlapkészítés csomagjaimat. Árakat és bővebb információt itt találsz.

Weboldal készítés

Nézzük a magyarországi weboldal készítő és webfejlesztő cégek árait. Szántam rá időt és felmértem, hogy milyen árakon mennek a céges weblapok 2021-ben a magyar piacon. Ügyes Google keresés segítségével találtam több olyan honlapkészítéssel foglalkozó céget is, melyek oldalain meg vannak adva árak. Természetesen ezekkel nem elégedtem meg. A teljes kép elérése érdekében, álnéven kértem be árajánlatot különböző méretű ügynökségektől, webfejlesztőktől és szabadúszóktól. Egy átlagos tíz oldalas céges weblapra kértem be árajánlatokat.

A 2021-es weboldal készítés árak, költségek

Az árajánlatok minőségén és árazásán (óradíjak, költségek összege) még én is meglepődtem. Volt több olyan honlapkészítő cég is, ahonnan egyszerűen emailben pár mondatban kaptam több millió forintos árajánlatot. Ez számomra különösen meglepő volt. Természetesen az árajánlatok legnagyobb százaléka PDF dokumentum alapú volt, ahogy az elvárhatja az ember 2021-ben.

Nézzük az árakat. Összköltségben a legalacsonyabb ár, amit árajánlatban kaptam egy 10 oldalas céges weblapra, 149.000 Ft volt. A legmagasabb árajánlat összege nagyjából 3.5 millió forintra jött ki. Természetesen a legmagasabb összeget egy nagyobb méretű kreatív ügynökségtől kaptam, a legalacsonyabbat pedig egy pár fős webfejlesztő cégtől és egy szabadúszótól. Ha levonjuk a végleteket, akkor a felméréseim alapján 2021-ben Magyarországon egy 10 oldalas céges weblap ára nagyjából 300.000 Ft és 1.500.000 Ft között mozog.

Céges honlapkészítés árak
Szabadúszó árak 150.000 - 950.000 Ft
Kis méretű ügynökség árak 150.000 - 1.250.000 Ft
Közepes méretű ügynökség árak 450.000 - 1.500.000 Ft
Nagy méretű ügynökség ára 1.000.000 - 3.500.000 Ft

Elég brutális a szórás! Még én is meglepődtem az árakon. Jogosan merülhet fel benned a kérdés, ha valaki közel 100.000 forintos összegért vállalja, hogy megcsinál neked egy céges honlapot, akkor miért kér el egy másik honlapkészítő cég több millió forintot, vagy attól magasabb árat? A kérdés jogos. A bejegyzésem további részében végig fogom vezetni, hogy mi befolyásolja a honlapkészítés árait.

Weboldal készítés

Weboldal készítés óradíjak

Nézzük a honlapkészítéssel kapcsolatos óradíjakat. Itt már jóval könnyebb dolgom volt és nagyjából tudtam is átlagolni. A legolcsóbb honlapkészítéshez, webdesign-hoz, webfejlesztéshez kapcsolódó óradíj 3.500 Ft / óra volt, a legmagasabb óradíj pedig 50.000 Ft volt. Nyilván itt sincs szükség komoly találgatásokra, hogy a legmagasabb óradíjat egy nagy ügynökség adta. Nézzük az összesítést:

Weboldal készítés óradíjak Magyarországon (2021)
Szabadúszó óradíjak 3.500 - 25.000 Ft / óra
Kis méretű weboldal készítő cég óradíjak 5.000 - 25.000 Ft / óra
Közepes méretű ügynökség óradíjak 15.000 - 35.000 Ft / óra
Nagy méretű ügynökség óradíjak 25.000 - 50.000 Ft / óra

A fenti táblázatból is jól láthatod, hogy amennyiben költségkímélő módon akarsz dolgoztatni, szabadúszót, vagy kisméretű ügynökséget kell keresned. Még annak ellenére is, hogy a nagyon alacsony árak becsapósak lehetnek. A legalsó tartományban elhelyezkedő óradíjaktól ne várj túl nagy minőséget, nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy alacsony áron találj jó szakembert. Általánosságban elmondható Magyarországon a 10.000 Ft-os óradíj a mérvadó. Ezt tekinthetjük 2021-ben egy alsó-középsávban elhelyezkedő árazásnak.

Weboldal készítés

Weboldal fenntartás árak, költségek

Nézzük tovább a weboldal fenntartási költségeket. Ezek közül a legáltalánosabb a domain név, a weboldal tárhely és az SSL tanúsítvány fenntartása.

Weboldal fenntartás árak, költségek
Domain név (.hu)
750 - 5.000 Ft / év
Weboldal tárhely 18.000 - 400.000 Ft / év
SSL Tanúsítvány 0 - 99.000 Ft / év

Domain fenntartás árak

A domain név röviden a weblapod címét jelenti, ezen keresztül tudják elérni a látogatók a webhelyed az interneten. Egy domainnek nem csak egyszeri regisztrációs díja van, hanem évente meg kell hosszabbítanod, különben elveszted és megszerzi más. A mai napig hallok történeteket arról, hogy egy vállalkozás figyelmetlenségből elvesztette a domain címét, mert nem fizette be időben a számlát. Elég nevetséges, de ez tényleg megtörténik. Egy .hu végződésű magyar domain cím éves fenntartási költségét (ha kifogsz egy akciót), már 750 Ft-os éves díjért tudod rendezni, de átlagosan 2.500 Ft környékén mozognak az éves árak.

Webhosting, tárhely árak

Abban az esetben, ha telepítős open-source (például: Wordpress) vagy egyedi fejlesztésű a weblapod, szükséged lesz tárhelyre, vagy szerverre, rendszerigénytől függően. Amennyiben cloud alapú bérelhetős rendszerben gondolkozol (például: Squarespace), a tárhely bérléssel nem kell foglalkoznod, ugyanis a havi bérleti díjba bele lesz építve a tárhelyszolgáltatás költsége. Webhosting-ot, tárhelyet ma már találhatsz (amennyiben egyszerű üzleti honlappal rendelkezel) havi 1500 Ft-os hosting díjért, amennyiben komoly szerverre van szükséged, szinte minden esetben egyedi árat fogsz kapni az igényeidhez kalkulálva.

SSL tanúsítvány árak

Az SSL tanúsítvány (Secure Sockets Layer) azaz a titkosított adatvédelem feladata, hogy megvédje a weblapod és a látogatóid bizalmas adatainak továbbítását. Az SSL-t minden esetben a tárhelyszolgáltatódnál tudod igényelni (sokan nem is tudnak róla). Amennyiben a honlapodnak érvényes az SSL tanúsítványa, akkor a webhelyed címe http-ről https-re változik és a böngészőkben egy kis lakat jelöli, hogy a védelem aktív. Az SSL tanúsítványt a legtöbb tárhelyszolgáltató ingyen adja, de igényelhetsz fizetős tanúsítványt is, ha az üzleti érdekeid megkívánják.

Profi weboldal készítő szakembert keresel?

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Weboldal karbantartás árak

Ugyanúgy, mint az autóknál, a honlapokat is karban kell tartani. Itt jön a képbe a weboldal karbantartás, ami rendkívül sok fajta feladatból állhat, mint például, a megjelenő hibák javítása, biztonsági rések tömködése, oldalak optimalizálása és egyéb karbantartási feladatok. Ha a weblapodat elhanyagolod, előbb vagy utóbb meg fog rajta látszani és ezzel felhasználóktól és bevételtől eshetsz el.

Miért fontos a weboldal karbantartás?

Az online felhasználói igények növekedésével napjainkban már alapszintű elvárás, hogy egy profi üzleti weboldal hibamentesen és gördülékenyen működjön. Gondolom te is gyakran belefutottál már olyan honlapokba, ahol szerettél volna csinálni valamit, például egy üzenetet elküldeni, de nem működött a kapcsolati űrlap. Az esetek 90%-ban, az ilyen apró hibák esetében a felhasználók elhagyják a webhelyet, ha többszöri próbálkozás után sem sikerül elérni a céljukat.

Sajnos igen elterjedt jelenség a karbantartási feladatok elhanyagolása Magyarországon, pedig egy honlap karbantartási költségei jóval alacsonyabbak az elkészítésének díjainál. Egy rosszul működő weboldallal több pénzt veszíthetsz, mint gondolnád, szélsőséges esetekben pedig lehet, hogy a teljes weblapodat is elbukhatod, ha feltörik a szervert, mert nem voltál hajlandó fizetni a folyamatos frissítések telepítéséért. A profi weboldalak folyamatosan karban vannak tartva!

Weboldal karbantartás árak
Alacsony szintű karbantartási csomag árak
10.000 - 50.000 Ft / hó
Közepes szintű karbantartási csomag árak 100.000 - 150.000 Ft / hó
Magas szintű karbantartási csomag árak 200.000 - 500.000 Ft / hó

Mennyibe kerül egy weboldal karbantartása?

Az üzleti weblapok karbantartási költségei, általában óradíj alapúak, de lehetnek fix költségűek is. A kérdés, hogy milyen szolgáltatásokat veszel igénybe. Az alapszintű honlap karbantartási szolgáltatásokat, már havi szinten akár 10.000-tól is megkaphatod, ami általában a biztonsági frissítések telepítését és egy rendszer mentést tartalmaz, de hidd el megéri kifizetni ezt az összeget. Ha egyáltalán nem akarsz fizetni, akkor javaslom a bérelhetős rendszerek használatát (Squarespace), ugyanis ebben az esetben a karbantartási költségek bele vannak építve a weboldal bérlés havi díjába.

Az aktuális céges weboldal készítés árak Magyarországon

Nézzünk három példát, hogyan néznek ki különböző költségvetésű céges weblapok 2021-ben Magyarországon. (Az összegeket pesti árak alapján állítottam össze.)

Alacsony költségvetésű céges honlapok

 • Konzultáció, tanácsadás
 • Tervezés (sablon alapú design)
 • Webfejlesztés (ingyenes vagy bérelhető tartalomkezelő rendszer)
 • Support (jobb esetben)
Honlapkészítés árak
Alacsony költségvetésű honlap árak
100.000 - 300.000 Ft

Az alacsony költségvetésű honlap árak 100.000 Ft és 300.000 Ft között mozognak. Ez az az árkategória, amiben egyszerű induló céges honlapokról beszélhetünk. Nézzük végig, hogy mire számíthatsz ebben a kategóriában. Az alacsony költségvetésű céges honlapkészítés minden esetben tartalmaz konzultációt, ahol át tudod beszélni az igényeidet és az elvárásaidat a honlap kivitelezőjével. Szinte minden esetben sablon alapú design-t tartalmaz, azaz egy weblap sablont fognak átalakítani a számodra. A sablon árak 30.000 Ft - 100.000 Ft között mozognak, ezek általában bele vannak építve a csomagba. Ezeken felül ebben a kategóriában az egyedi webfejlesztést nem várhatod el, de az alapvető egyszerű oldalak elkészítését és az alap szintű keresőoptimalizálást igen. Ez a honlap kategória abban az esetben lehet jó választás a számodra, ha alacsony büdzsével rendelkezel és szükséged van egy pár oldalas, egyszerű céges honlapra.


Közepes költségvetésű céges honlapok

 • Konzultáció, tanácsadás
 • Drótváz készítés (UI/UX tervezés)
 • Tervezés (egyedi tervezésű design)
 • Webfejlesztés (ingyenes vagy bérelhető tartalomkezelő rendszer)
 • Support
 • Keresőoptimalizálás (SEO)
Honlapkészítés árak
Közepes költségvetésű honlap árak
400.000 - 1.200.000 Ft

Magyarországon a legnépszerűbbek és a legelterjedtebbek a közepes költségvetésű céges honlapok. A közepes költségvetésű honlapok árkategóriája 400.000 Ft - 1.200.000 Ft között mozog. Ez egy elég tág költséghatár, de az biztosra veheted, hogy ettől az árkategóriától kezdenek komolyan venni a kivitelezők. A közepes költségvetés minden esetben tartalmaz konzultációt és tanácsadást. A webdesign itt már lehet teljesen egyedi tervezésű, ha a felső határ felé húzódik az árajánlat. Az aloldalak megtervezésére és kivitelezésére is jóval több idő jut a magasabb büdzsé keret miatt és a keresőoptimalizálással is többet fognak foglalkozni. Weboldal fejlesztés szempontjából, ebben az árkategóriában már ez egyedi igények is megjelenhetnek, viszont ezek egészen biztosan feljebb verik az árat. A közepes költségvetésű honlapok tipikusan az üzleti és céges szektorban a legelterjedtebbek, ahol már magasabbak az igények és van büdzsé a magasabb minőség megfizetésére is.


Magas költségvetésű céges honlapok

 • Konzultáció, tanácsadás
 • UX tervezés, kutatás
 • Drótváz készítés (UI/UX tervezés)
 • Tervezés (egyedi tervezésű design)
 • Webfejlesztés (egyedi, ingyenes vagy bérelhető tartalomkezelő rendszer)
 • Support Keresőoptimalizálás (SEO)
Honlapkészítés árak
Magas költségvetésű honlap árak
1.500.000 Ft -tól

A magas költségvetésű honlapok kezdő árai 1.500.000 Ft-tól indulnak 2021-ben Magyarországon. Ebben az árkategóriában kizárólag egyedi design-ról beszélhetünk, amit UX kutatás és tervezés előz meg. Sokan azt hinnék ez a kategória kizárólag a nagyvállalatok játszótere, de ez nem így van. A kis-közepes cégek közül is megfizetik a magasabb árakat, tipikusan azok a játékosok, akik hosszútávban és célirányosan gondolkoznak az online jelenlétükről. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez az a büdzsétartomány, ahol tényleg hatékonyan és a papíron leírt metódusokkal lehet dolgozni egy weboldalon.

Weboldal készítés árak

A magyar weboldal árak helyzete 2021-ben

Köztudott tény, hogy magyar honlap piac nagyjából 5-6 évvel van elmaradva a nyugatihoz képest, mind árazás és mind a minőség tekintetében. Ennek jelenségnek több fajta magyarázata is van. Külföldön a pár oldalas céges weblapok 3.000 dollár körüli indulnak, azaz nagyjából 1.000.000 Ft-os összegtől. Magyarországon ez az összeg 200-300.000 Ft.

Nyugaton főleg a minőség uralja az elvárásokat, míg Magyarországon szinte minden esetben a büdzsé.

Ez a szemléletbeli különbség okozza a jelentős elmaradást. Míg külföldön a legtöbb esetben szépen átgondoltan terveznek és készítenek el egy weblapot, addig itthon a cél, az, hogy minél előbb és minél olcsóbban készüljön el. A legtöbb hazai weboldal fejlesztő cég rapidban pakolja össze a honlapokat, nincs idő a komolyabb tervezésre, ugyanis minél több időt fordítanak a projektedre annál kisebb lesz a végső haszon a számukra

Weboldal készítés árak Magyarországon és külföldön
Belépő szintű üzleti weboldal (Magyar árak) 200.000 - 300.000 Ft
Belépő szintű üzleti weboldal (Nyugati árak) 900.000 - 1.500.000 Ft
Közepes méretű üzleti weboldal (Magyar árak) 500.000 - 1.500.000 Ft
Közepes méretű üzleti weboldal (Nyugati árak) 3.000.000 - 6.000.000 Ft

Nem tesz jót a magyar honlap piacnak a gombamód szaporodó online marketing ügynökségek terjedése sem. Ezek az ügynökségek tipikus az “all in one” metódussal szerzik meg az ügyfeleiket, aminek a lényege, hogy minden a weboldallal kapcsolatos szolgáltatást egy helyen “olcsóbban” kaphatsz meg. Már megint a büdzsé ugye. A legnagyobb probléma az online marketing ügynökségek jelentős részével (tisztelet a kivételnek), hogy mindent csinálnak egyszerre, de semmihez sem értenek kiemelkedően. Viszont elveszik a lehetőséget a szabadúszóktól és kisebb, de a keresőoptimalizáláshoz nem értő, de tehetséges ügynökségektől, ahonnan egészen biztosan minőségibb webes megoldásokat kaphatnál.

Összességében tehát elmondható, hogy a magyar weboldal készítő piac rendkívül telített, alacsony színvonalú és kiegyenlítetlen. A helyzet javulásához a kivitelezői és megbízói oldalról is komoly változások kellenének, ami még egy jó ideig nem fog megtörténni.

Mennyibe kerül egy honlapkészítés ára?

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Mire ügyelj a weboldal árak és a költségek kalkulálásakor?

Remélem a fenti adatok hasznos információval szolgálhatnak a számodra. Amennyiben további segítségre van szükséged, összeállítottam számodra, hogy milyen tényezőket végy figyelembe az árak kalkulálásakor. Nézzük át sorban, hogy mik azok a tényezők, amik a leginkább befolyásolhatják a honlap árakat. Részletes le fogom írni, hogy mire ügyelj.

A weboldal készítő cég, webfejlesztő cég nagysága

Mindennek az alapja a weboldal készítő cég nagysága és presztízse. Nagy cég, kristály palota, nagy rezsi, nagy ügyfelek. A nagy kreatív ügynökségek brutális óradíjakon dolgoznak és nagyon ritkán nyúlnak le a kis közép cégekért. Egy közepes méretű ügynökségnél már mérsékeltebb árakat fogsz kapni, de a több milliós összeget itt is borítékolhatod. Maradnak a kisebb honlapkészítő cégek, csapatok, szabadúszók designerek. Itt a webfejlesztés árak és az elvégzett munka minőségének brutális szórására kell számítanod.

Összességében tehát, a nagy médiaügynökségek dolgoznak a legmagasabb árakon, a kis-közepes honlapkészítő cégek, a szabadúszók (webdesginerek, UI/UX designerek), pedig alacsonyabb árakon tudnak dolgozni. A szabadúszók általában kihasználják a KATA vállalkozás forma lehetőségeit is, tehát az alanyi áfamentességgel tudnak játszani a weblap készítés árak kalkulálásakor. Hogy az árkülönbség a minőségben is megmutatkozik-e, az egyáltalán nem biztos. Sok esetben egyáltalán nem éri meg kifizetni a nagy ügynökségeknek az extra óradíjat, hiszen a legtöbb esetben ők is kiszervezik a legtöbb munkát az egyéni vállalkozóknak, kisebb cégeknek. Nyilván vannak olyan szektorok és vállalatok, ahol egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy ne nagy ügynökséggel dolgoznak.

Weboldal készítés

A weboldal készítő cég referenciái

Sekély vizekre érkeztünk. A referenciákkal szinte minden cég szeret trükközni, tisztelet a kivételeknek. Könnyedén repkednek a nagy multi nevek, miközben lehet, hogy egy alvállalkozónak az alvállalkozóján keresztül csinált egy hírlevél sablont az adott multinak. Ettől függetlenül, ha valós nagy márkákat látsz, vagy kiemelkedően magas minőséget egy honlapkészítő cég referenciái között, akkor kalkulálhatsz a magasabb költségekkel, árakkal és óradíjakkal. A másik jól bejáratott trükk, a sablon klónozás. A sablon klónozás lényege, hogy a kreatív cég egyszerűen letölt egy mások által összerakott design sablont átírja magyarra és úgy prezentálja a weblapján, mintha ez a saját munkája lenne. Ne legyenek kétségeid, rengetegen csinálják ezt a megoldást. Légy résen!

A személyes igények, funkciók

A legtöbb ügyfél egyáltalán nem kalkulál az extra funkciók költségeivel, pedig nagyban befolyásolja az árakat, a leendő honlapod funkcióinak listája. Nem mindegy, hogy milyen funkciókat szeretnél! Ha egy átlagos tudású üzleti weboldalban gondolkozol, akkor nyilván alacsonyabb fejlesztési költségekkel számolhatsz. Amint bejönnek az extra fejlesztés igénylő feladatok, a honlapod költsége is gyorsan emelkedni fog. Minden esetben készíts egy listát arról, hogy milyen funkciókat szeretnél látni a végleges weblapodon mielőtt árajánlatot kérsz. Ez segíteni fog neked, hogy jobban át lásd magad is az elvárásaidat, és a weboldal készítő cégektől is pontosabb árajánlatokat fogsz kapni.

Oldalak száma

A leendő oldalak száma nagyban befolyásolja a költséget és a webhely készítés árakat, hiszen nem mindegy hány oldalt kell majd megtervezni, fejleszteni a számodra. Tapasztalataim alapján, a leendő ügyfelek ritkán számolják át pontosan, hogy várhatóan hány oldalból fog állni a weboldaluk. Javaslom, hogy próbáld meghatározni nagyjából hány oldal megtervezésére lesz szükséged, ugyanis, ha alul számolod magad, meglepetések fognak érni az összköltség kalkulálásakor. Nálam a leggyakoribb probléma szokott lenne az árajánlat adásnál, hogy szinte mindig alul vannak kalkulálva az oldalak számai. Szánj rá időt és gondold át, hiszen így te is pontosabb költségekkel kalkulálhatsz és kevésbé fognak meglepetések érni, amikor meglátod a kalkulált végösszegeket.

Mennyibe kerül egy weboldal ára?

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Többnyelvűség

A többnyelvűség egyszerű történetnek tűnik, de bonyolulttá tud válni, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen metódussal kerül megvalósításra. Érdemes a többnyelvűséggel kapcsolatos igényeidet átgondolnod és részletezned már a weboldalad árajánlatkérési szakaszában, ugyanis könnyen nem várt költségekkel fogod szemben találni magad, a fejlesztési szakaszban. A Wordpress-ben is jól ismert sima php alapú nyelvmódosítás költségbarát megoldás, viszont a keresőoptimalizálás szempontjából szinte semmit sem ér. Ha fontos számodra a többnyelvű oldalaid keresőoptimalizálása hosszútávon, akkor érdemes külön domain-re pakolnod az idegen nyelvű tartalmakat, aminek a megvalósítása tovább költségekkel járhat.

Határidő

A határidő nagyon kényes pontja a weboldal készítés folyamatának. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen határidőt szabsz meg a leendő honlapod kivitelezőjének. Ha rövid határidővel, gyorsan szeretnéd megkapni a leendő weblapod, akkor kalkulálhatsz a magasabb árakkal és sajnos a legtöbb esetben a minőség romlásával is. Javaslom, ha megteheted, tervezz hosszabb határidőkkel, ugyanis a gyorsan összedobált oldalak módosítása, variálása, hosszútávon magasabb költségekkel fog járni.

Weboldal készítés szolgáltatás árak
Konzultáció, tanácsadás árak 0 - 50.000 Ft / óra
Projektmenedzsment árak 5.000 - 25.000 Ft / óra
UX tervezés, kutatás árak 10.000 - 35.000 Ft / óra
Drótváz készítés (UI/UX tervezés) árak 5.000 - 25.000 Ft / óra
Weboldal tervezés árak 5.000 - 25.000 Ft / óra

Egy üzleti vagy céges honlap több fajta metódussal is elkészülhet. A helyes metódusok és a megfelelő szolgáltatások kiválasztása, kulcsfontosságú lehet a pénztárcád szempontjából.

Konzultáció, tanácsadás költségek, árajánlat

A weblap készítéssel kapcsolatos konzultáció, tanácsadás általában a projekt elején szokott megvalósulni, még a szerződéskötés előtt. Ebben a fázisban a megbízó és a kiválasztásra esélyes kivitelező egyezteti a projekttel kapcsolatos igényeit és a lehetséges megoldásokat. Ezt követően megtörténik az árajánlatadás. Megbízóként az első meeting, az esetek 90%-ban segíthet eldönteni számodra, hogy a megfelelő kivitelezőt találtad-e meg. Az esetek nagy százalékában az első körös tanácsadás és konzultáció szinte mindig ingyenes, viszont az is megtörténhet, hogy ki fogják számlázni neked a meetinget, ha nem jött össze a deal.

Projektmenedzsment árak

Az adatok összefésülése, összegyűjtése, telefonálás, levelezés, helyszíni kiszállás, kérdések megválaszolása, egyéb adminisztratív teendők a kivitelező részéről folyamatos időt és pénzt emésztenek fel. Sajnos ezt a megbízói oldalról ritkán akarják tudomásul venni. A közepes és nagyobb médiaügynökségek a projektmenedzsmenttel kapcsolatos feladatokat 100%-ban ki fogják számlázni az irányodba, akár több projektmenedzserre is kivetítve, de természetesen a kisebb cégek, szabadúszók is bele építik a projektmenedzsment díjakat az áraikba, igaz jóval mérsékeltebben. Ezzel jobb, ha kalkulálsz. A projektmenedzsment szinte mindig óradíj alapú elszámolásban történik.

UX tervezés, kutatás árak

Az igazán hatékony weboldalak tervezésénél minden esetben van felhasználói élmény (UX) alapú kutatási és tervezési szakasz. Ebben a szakaszban a designer tipikusan definiálja az új weboldal leendő célcsoportját, átnézi a rivális weboldalak erősségeit, gyengeségeit, jó gyakorlatokat, ötleteket gyűjt a felületekhez, illetve, ha a büdzsé engedi felhasználói interjúkat végez. A UX kutatás, tervezés költséges mulatság, de ha jól végzik el, minden egyes befektetett forintod többszörösen hozza vissza az árát. A UX tervezés leggyakrabban óradíj alapú elszámolásban történik.

Drótváz készítés (UI/UX tervezés) árak

A drótváz készítés (wireframing) szolgáltatás az oldalak felületeinek a megtervezését jelenti. A drótvázak általában fekete-fehér vázlatok, amelyeken a designer megtervezi a leendő felületeket vázlatos formában. A drótvázak azért lehetnek hasznosak a számodra, mert megrendelőként már egy korai fázisban látni fogod, hogy strukturálisan hogyan fog kinézni az új weboldalad. A drótváz készítés extra költségekkel jár, de megéri belefektetni, ugyanis sokkal egyszerűbb ebben a fázisban variálni, módosítani a drótvázak felületeit, mint később a kész design terveket mókolni. A drótváz készítés ára teljesen projekt függő, hiszen az ár minden esetben a megtervezendő oldalak számától és a kivitelezési minőségétől függ. A sablon alapú webhely készítés esetében, a drótváz készítési fázis elmarad, hiszen a sablonok struktúrája adott. A drótváz készítés lehet fix összegű, de általában óradíjban szokták elszámolni.

Weboldal tervezés árak

A weboldal tervezési szakasz, tipikusan az elkészült és jóváhagyott drótvázak alapján veszi kezdetét. Az alacsony költségvetésű projektek esetében sajnos drótvázak nélkül. A weboldal tervezési szakaszban a designer megtervezi az oldalak felületeit úgy, hogy azok a fejlesztési szakaszban lekódolhatóak legyenek. A felületek általában mobil és desktop nézetekben készülnek el, hogy lásd, hogyan fog kinézni az új éles weblapod mobilon és a monitorok képernyőin. A weboldal tervezés ára teljesen projekt függő, hiszen az ár minden esetben a megtervezendő oldalak számától és a kivitelezési minőségétől függ. Sablon alapú tervezés esetében, nem kell számolnod kiemelkedő költségekkel ebben a szakaszban, hiszen a designer a meglévő sablont fogja átszínezni, nem teljesen egyedi tervet készít a számodra. A weboldal tervezés lehet fix összegű, vagy óradíj alapú elszámolásban is történhet.

Webfejlesztés árak

A webfejlesztési szakaszban a jóváhagyott design tervek alapján elindul az új weboldal leprogramozása és integrálása a kiválasztott tartalomkezelő rendszerbe. Az egyedi rendszerek fejlesztése a legköltségesebb megoldás, hiszen ebben az esetben teljesen egyedi kódokból fog felépülni a weblapod. A sablon alapú, ingyenes tartalomkezelő rendszerekbe való integrálás jóval alacsonyabb költségekkel jár, hiszen itt előre megírt komponensek között válogathat a fejlesztő. Az egyedi és ingyenes tartalomkezelő rendszerek előnyeiről és hátrányairól lentebb olvashatsz. A weboldal fejlesztés árak általában fix összegűek, de magasabb költségű projekteknél inkább óradíj alapú az elszámolás.

Webfejlesztés árak Magyarországon (2021)
Szabadúszó webfejlesztő óradíjak 7.000 - 15.000 Ft / óra
Kis méretű webfejlesztő ügynökség óradíjak 10.000 - 20.000 Ft / óra
Közepes méretű webfejlesztő ügynökség óradíjak 15.000 - 35.000 Ft / óra
Nagy méretű webfejlesztő ügynökség óradíjak 25.000 - 50.000 Ft / óra

Support árak

A megfelelő support kulcsfontosságú szolgáltatás, miután elkészült a weblapod. Sajnos megrendelői oldalon, csak minimálisan számolnak vele. Egy weboldal sosem készül el, mindig lesz rajta mit variálni, ezért nagyon fontos, hogy megbízható kivitelezőt válassz a feladatra. Általánosságban elmondható ebben a szakmában is, hogy az olcsó húsnak híg a leve. Az alacsony költségvetésű projektek kivitelezői hajlamosak eltűnni a ködben az átadás után, ami akkor jelenthet nagy problémát, ha a későbbiek során, valamit módosítani, vagy javítani kéne, de a kiviteleződ nem lesz elérhető. A support díjak szinte minden esetben óradíj alapúak.

Weboldal készítés garanciával

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Webdesign költségek, árak

A felhasználóbarát design kiemelkedően fontos minden webhely szempontjából, hiszen az felhasználóid az első benyomás után fogják eldönteni, hogy maradnak a weblapodon vagy webshopodon vagy mennek tovább, itt jön képbe a webdesign. Nem mindegy azonban, hogy egyedi webdesignra, egyedi tervezésre, vagy sablon alapú weboldal tervezésre van szükséged, ugyanis a kettő között jelentős árkülönbség van.

Webdesign árak Magyarországon (2021)
Egyedi webdesign árak 350.000 Ft -tól
Sablon alapú webdesign árak 100.000 Ft -tól

Egyedi webdesign

Az egyedi webdesign árak jóval magasabbak a sablon alapú társaiknál, hiszen ebben az esetben teljesen a nulláról tervezik a leendő honlapod felületeit. Az egyedi webdesign legnagyobb előnye, hogy teljes mértékben a célcsoportodnak készül, ezért jóval hatékonyabbak lesznek tőle a weblapod vagy webshopod felületei. A modern felhasználók elvárásai ma már igen magasak, ezért egy profi webdesign-nak nem csak szépnek, de hatékonynak is kell lennie. Ez viszont időbe és pénzbe kerül. Nyugodtan kijelenthetem, hogy az egyedi modern web design egyre inkább a tőkeerős cégek kiváltsága lesz.

Mennyibe kerül az egyedi webdesign?

A egyedi webdesign árakat nem lehet pontosan meghatározni, hiszen teljes mértékben projektfüggő az árazás. Az egyedi webdesign árakat leginkább a módszertanok használata határozza meg. Ha végeznek kutatást, tervezést, drótvázkészítés a végső tervek előtt akkor milliós nagyságrendekről is beszélhetünk, de általánosságban kijelenthető, hogy az egyedi webdesign szinte minden esetben több százerezer forintos költséget jelent.

Sablon alapú webdesign

A sablon alapú webdesign árak ezzel szemben jóval olcsóbbak, hiszen itt egy előre legyártott sablont terveznek át a számodra. Értelemszerűen, egy jól megválasztott sablon a legköltséghatékonyabb választás lehet a számodra. A sablon alapnak vannak természetesen hátrányai is. A sablon azt jelenti, hogy előre meg van tervezve és emiatt nagyon ritkán lehet eltérni a megtervezett oldalak struktúrájától.

Mennyibe kerül a sablon alapú webdesign?

A sablon alapú webdesign árak jóval alacsonyabbak, mint az egyedi tervezés árai. Ebben az esetben ugyanis a kreatív terv (sablon) már elkészült és a designer-nek, nincs más feladata, mint összepakolni a leendő weblapot a megtervezett sablon elemekből. A sablon elemek átvariálása bizonyos esetekben igényel kreatív tudást, de ez időben nem összehasonlítható nulláról megálmodott egyedi tervezéssel.

Weboldal készítés árak

Reszponzívitás

A mai modern weblapokról már általánosságban elmondható, hogy reszponzív webdesign-al (responsive web design) készül a nagy részük. A reszponzív technológiával készült weblapokat reszponzív weboldalaknak nevezzük.

Mi az a reszponzív weboldal?

A reszponzívitás olyan kialakítást jelent, aminél az adott webhely alkalmazkodik a böngészők képernyőjéhez és minden felületen (mobil, tablet, desktop) egységesen jelenik meg. Egy reszponzív weboldal legnagyobb előnye, hogy a legteljesebb felhasználói élményt biztosítja a felhasználók számára mind mobil, mind asztali felületeken. Reszponzív kialakítású nem csak egy weboldal lehet, hanem már szinte az összes webshop és webapplikáció is ezt a technológiát használja.

Miért lett ennyire népszerű a reszponzív weboldal készítés?

A felhasználói internetezési szokások átalakulóban vannak és mára már az internet világának több mint fél forgalmát a mobileszközök generálják. Elég, ha felmész a metróra, szinte kizárólag csak az okostelefonjaikat nyomkodó embereket fogod látni. Remélem te is egyetértesz velem, hogy a mobil internet a jelen és a jövő, ezért kiemelten fontos minden valamit magára adó cég számára, hogy kizárólag reszponzív technológiájú weboldalba fektessen.

Tartalomkezelő rendszerek

Egyedi fejlesztésű tartalomkezelő rendszerek

Az egyedi fejlesztésű (saját tervezésű, vagy teljesen az alapoktól írt) tartalomkezelő rendszerrel rendelkező honlapok egészen biztosan jóval drágábbak, mint a jól ismert ingyenes WordPress, Joomla, Drupal stb. rendszerekre épült honlapok nagy része. Ebben az esetben, gyakorlatilag teljesen az alapoktól fejlesztik le a számodra a weblapodat (optimális esetben) ezáltal jóval gyorsabb és hatékonyabb lesz a kódolás, viszont az egész folyamat jóval tovább tart és jóval magasabb költségekkel fog járni.

Mikor éri meg egyedi fejlesztésben gondolkoznod? Abban az esetben, ha megtudod fizetni és hosszútávban gondolkozol. A jól és helyesen lefejlesztett egyedi oldalak legnagyobb előnye a sebesség és a gyorsaság. A gyors weboldal létfontosságú, ha hosszútávú keresőoptimalizálásban gondolkozol, ugyanis egy lassú weboldallal sokkal több pénzedbe és energiádba fog kerülni az oldalaid keresőoptimalizálása.

Ingyenes tartalomkezelő rendszerek

Rengeteg ingyenes tartalomkezelő rendszer mozog a piacon. Magyarországon a Wordpress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer. Népszerűségét annak köszönheti, hogy ingyenes és kisebb tudással szinte bárki gyorsan összekattinthat benne egy honlapot a számodra. A veszélye pont ebben rejlik, nem fogod tudni megállapítani, hogy milyen minőségben fog elkészülni a weblapod. A Wordpress honlapok másik nagy problémája a sebezhetőség. Folyamatos felügyeletet igényel a frissítése és a biztonsági lyukak tömködése. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, válassz zárt vagy biztonságosabb bérelhető tartalomkezelő rendszert. Az igazsághoz természetesen hozzá tartozik, hogy az ingyenes platformokon is lehet jó és stabil weboldalt készíteni, viszont ehhez a fenti problémák miatt, profi szakembert, vagy szakembereket kell alkalmaznod. A Wordpress veszélye is abban jelentkezik, hogy 100 honlapkészítőből 90 összehányt gagyi weblapot fog legyártani a számodra.

Bérelhető tartalomkezelő rendszerek

Az új generációs bérelhető weblapépítő platformok (Squarespace, Wix, Webflow) fejlődése rendkívüli ütemben felgyorsult az utóbbi években, köszönhetően a gyors technológiai fejlődésnek. Magyarországon még kevés szakember kezdett ezekre a platformokra specializálódni, ugyanis tudásban ezek a platformok még nem érnek fel például egy Wordpress szintjére. Viszont az elkövetkezendő években ez változni fog. A bérelhető honlapkészítő platformok hatalmas előnye a klasszikus tartalom kezelő rendszerekkel szemben, az, hogy gyakorlatilag minden honlapoddal kapcsolatos dolgot, egy webböngészőből elvégezhetsz. A tartalmakat nagyon egyszerűen szerkesztheted, menedzselheted és nem a fejlesztőt kell noszogatnod, ha valamit át szeretnél írni. A bérelhető honlapkészítő rendszerek szinte kizárólag sablon alapúak, de a legtöbbjük lehetőséget biztosít a teljesen egyedi megjelenés létrehozására is, ami nem elhanyagolható szempont az árak kalkulálásakor.

Weboldal készítés Budapest

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Egyéb költségek

Tapasztalataim alapján az ügyfelek nagy része azt hiszi, ha elkészült az új üzleti honlapja, kifizette és le tudta a projektet, akkor utána nem kell többet a weblaphoz nyúlnia senkinek, ömleni fognak a megkeresések, az új honlap hamarosan az Google első találatai között fog megjelenni és elkezdi visszatermelni a befektetett költségeket. Remélem te nem vagy ebben a hitben.

Weboldal tartalmi és strukturális módosítások

Egy sikeres honlap sosem készül el, erre jobb, ha felkészülsz. Mindig lesz mit variálni, optimalizálni, javítani és módosítani rajta. Ezt a tényt sokan nem kalkulálják bele a költségeik számításába. Kivételes esetekben természetesen vannak olyan weblapok is, amikhez nem kell évekig hozzányúlni, de ezek nagyon ritka esetek. Tanácsaim alapján jobb, ha opcionálisan előre kalkulálsz a lehetséges weboldallal kapcsolatos frissítésekkel, módosításokkal.

Online marketing, hirdetések

A leggyorsabban látogatókat fizetett hirdetésekkel tudsz generálni (Google Ads, Facebook Pixel, vásárolt bannerek, PR cikkek) formájában. Javaslom, hogy ezek megtervezését és kivitelezését nagyon körültekintően gondold át, ugyanis, ha nem profi és megbízható szakemberre bízod ezeket a feladatokat, nagyon gyorsan el fog égni a pénzed. Az online hirdetések egyik legnagyobb hátránya, hogy addig hozzák a látogatót az oldalaidra amíg fizeted a kampányokat, az elvárt konverziós ráta pedig egyáltalán nem garantált.

Keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás több összetett folyamatból áll. Nem akarok bele menni a részletekbe, de a lényege, hogy folyamatosan csinálni kell. Ha lemaradsz, kimaradsz, ennyire egyszerű. A legtöbb ügyfél azt hiszi, ha keresőbarát módon van leprogramozva a weblapja, akkor hamarosan minden fontos kulcsszóra az első találatok között fog megjelenni a Google keresőben. Ezt felejtsd el. Nagyon ritka kivételek vannak persze, abban az esetben, ha az oldalad vagy webshopod olyan specifikus kulcsszavakra versenyez, ahol alig vannak riválisok. Ebben az esetben további optimalizálás nélkül is érhetsz el jó helyezéseket. Sajnos azonban ez egy nagyon kicsi szegmens. Az összes populáris kulcsszóra, amikben pénz van, egyre nagyobb a verseny, ami azt jelenti, a riválisaid egyre nagyobb összegeket pakolnak befele, hogy elől lehessenek a találatokban. Hogyan tudsz te is előre kerülni? Gondolom nem kell részleteznem. Ha a keresőkben jó kulcsszó pozíciókat szeretnél elérni hosszútávon, akkor folyamatosan fizetned kell. Vagy neked kell gyártanod tartalmakat és az időddel fogsz fizetni, vagy megbízol egy SEO-s szakembert és neki fogsz fizetni. Így is úgy is, de fizetni fogsz, vagy nem leszel sehol. Máris növekednek a havi költségeid. Hogy miért éri meg mégis SEO-ba fektetni? Azért, mert hosszútávon stabilan és olcsóbban jobb konverziót hozhat az oldalaidra, mint a fizetett kampányok.

SEO ügynökség árak 2021-ben Magyarországon
SEO szabadúszó árak 5.000 - 25.000 Ft / óra
Kis méretű SEO ügynökség árak 10.000 - 25.000 Ft / óra
Közepes méretű SEO ügynökség árak 15.000 - 50.000 Ft Ft / óra
Nagy méretű SEO ügynökség ára 25.000 Ft-tól / óra

Közösségi média

A közösségi médiában kötelező a megjelenés. Egy az, hogy erősíti a SEO-dat és növeli a márkád erejét, de akár megrendelőket is hozhat a cégednek. Sokan azt hiszik, hogy feltolnak pár fotót havonta a Facebookra, akkor le is van tudva a közösségi jelenlétük. Sajnos ez nem így van. A közösségi médiában folyamatosan jelen kell lenned, ami optimális esetben akár napi több post-ot is jelenthet, amiket ugye ki is kell találnod és meg is kell osztogatnod. Ez folyamatosan vinni fogja az időd, vagy a munkatársad idejét, akire kiosztod. Ha nincs kapacitás senkinek a közösségi médiára, akkor ki kell outsource-olnod egy külsős cégnek, tehát tovább növekednek a weboldallal kapcsolatos költségeid.

Honlapkészítés árak garanciával

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Hogyan kérj be árajánlatot egy honlapra vagy webdesign munkára?

Rengetegszer kapok olyan árajánlatkérést, amiről az első olvasás után tudom, hogy nem fogok foglalkozni vele. Ezekben az esetekben természetesen kulturáltan visszaírok, hogy köszönöm, de nem kívánok élni a lehetőséggel. Nagyon-nagyon ritkán viszont nem veszem a fáradtságot még egy válasz emailre sem. Mik ezek az alkalmak? Például amikor az árajánlatkérés szövegéből látom, hogy az árajánlat kérő, fél percnyi időt sem töltött a weblapom átnézésével.

Nézz utána, hogy egyáltalán kitől kérsz árajánlatot

Gyakori példa az olyan árajánlatkérő email, amiben olyan szolgáltatásokra kérnek árat tőlem, amit például én nem is nyújtok. Ezt hívják személytelen árajánlatkérésnek. Ha arra sem szánsz időt, hogy átnézd kivel akarsz dolgozni, ne csodálkozz, hogy a személytelen árajánlatkérésedre a legtöbb esetben nem fogsz, még csak válaszlevelet sem kapni.

Ne erőltesd a próbamunkás tendereket

Szerencsére ez már kihalóban lévő történet, ennek ellenére a mai napig kapok olyan megkereséseket, melyben ingyenes próbamunkát kérnek. A győztest természetesen a tender végén a munkák kiértékelés után hirdetik ki. A tenderek a nagy multiknál teljesen elfogadott folyamatok, de kis közép szinten, a komolyabb cégek nem fognak ingyen terveket készíteni a számodra, ha csak nincs a márkádnak nagy elismertsége.

Konkrétumok után kérj árajánlatot

Mielőtt árajánlatot kérsz, javaslom, hogy írd össze konkrétan hány oldalra, lesz szükséged, milyen funkciókat szeretnél látni a weblapodon, milyen design stílusban gondolkozol, mik a határidőid. Ezzel nem csak az árajánlat idejét, de a saját idődet is kímélni fogod, hiszen minél több információt adsz meg, annál pontosabb árajánlatot fognak adni a számodra és így rengeteg felesleges kört spórolhatsz meg magadnak.

Weboldal készítés

További tényezők, amiket jó, ha nem hagysz figyelmen kívül

Az olcsó honlap csapdája

Az olcsó honlap árak megtévesztőek lehetnek. Sokan esnek a költség spórolás és olcsóság csapdájába. Könnyen lehet, hogy ami elsőre olcsó az a végére a triplájába fog kerülni neked, ha kiderül a kiviteleződ nem rendelkezik a megfelelő kivitelezési képességekkel. A honlapkészítő piac erősen szaturált, ami magyarosan azt jelenti boldog-boldogtalan próbál ebből a szakmából megélni. Sajnos rengeteg az alacsony tudással rendelkező “szakember”, “csapat” a piacon, akik az árak lenyomásával próbálnak ügyfeleket szerezni. Természetesen van lehetőség alacsonyabb költségből kihozni egy weboldalt, de ebben az esetben neked se legyenek irreális elvárásaid, mert csak az időd, energiád és a pénzed fogod az ablakon kidobálni. Ne dőlj be az alacsony áraknak.

A prémium weboldal készítés csapdája

Számomra is hihetetlen, - de jól mutatja a magyar piac szaturáltságát -, a “prémium” szó megjelenése az alacsony minőséget képviselő játékosok köreiben. A “prémium” ősi marketing szó, ami kiemelkedő minőséget sejtet, egy nagyszerű csali lehet az ügyfelek behúzására. Prémium honlapkészítés, prémium honlap milyen jól is hangzik! Sajnos a honlapkészítő piacon a “prémium” szó az alacsony tudással rendelkező kreatív cégek, olcsó marketing eszköze lett, tisztelet a kivételnek. Sajnálom, hogy ezt a szót is kivégezték, de jobb, ha odafigyelsz rá, mert prémium honlap alacsony áron nem létezik, mivel az olcsó nem lehet prémium. Légy résen!

Az ingyenes weboldal készítés csapdája

Végezetül pedig a Jolly Joker. Tegyük tisztába a dolgokat. Ingyenes honlapkészítés, teljesen ingyenes weblap nem létezik. Az “ingyen” kulcsszó egy egyszerű marketing csali, amivel a mai napig egyszerűen és könnyedén lehet halászni a zavarosban. Az ingyenes ajánlatoknál, egészen biztos lehetsz abban, hogy zavaros szerződéssel és rejtett költségekkel fogsz találkozni. A legtöbb esetben az ilyen ajánlatokban a garanciát és az utánkövetést is elfejtheted, vagy a legkisebb módosításokért is felárasan kell majd fizetned. Gyakori példa, hogy az ingyenes honlapkészítő szolgáltatásoknál a jogot sem kapod meg a honlapod hozzáféréséhez, tehát ha tovább szeretnéd vinni máshová az elkészült weblapod, nem lesz rá lehetőséget, csak egy nagyobb méretű összeg kifizetése után. Ha nagyon limitált a büdzséd érdemesebb lehet egy kicsit drágább, de megbízható kivitelező szolgáltatásával próbálkoznod, vagy saját magad összepakolni valamit egy weboldal készítő szolgáltatás segítségével.

Remélem ezzel a bejegyzésemmel tudtam hasznos információkkal szolgálni a számodra. Amennyiben további kérdéseid lennének, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

Gyakori kérdések


Mennyibe kerül egy átlagos weboldal elkészítésének az ára?

Egy átlagos sablon alapú weboldal induló ára 150.000.-Ft és 500.000.-Ft között mozog a magyar piacon, az egyedi honlapkészítés ára pedig átlagban 500.000.-Ft-tól indul kivitelezőtől függően.

Mennyi idő alatt készül el egy átlagos weblap?

Egy kellően átgondolt és megtervezett weblap a kivitelezés és a felhasznált technológia függvényében átlagosan 1-3 hónap alatt készül el.

Programozói tudás nélkül is tudok szerkeszteni egy weblapot?

Az új generációs weboldal készítő szolgáltatásunk segítségével programozói tudás nélkül is egyszerűen tudod szerkeszteni a weboldalad, egy mobil, tablet vagy laptop segítségével a böngésződből.

Milyen weboldal csomagok közül választhatok?

Sablon alapú, vagy teljesen egyedi tervezésű weboldal készítés csomagok közül is választhatsz, az igényeidtől függően.


Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Több mint 17 év tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat, webáruházakat és webes alkalmazásokat. Imádom a versengést, ezért a legújabb hobbim a Google keresőoptimalizálás.További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)