Webdesign trendek melyek dominálni fognak 2017-ben


Immár hagyománnyá vált, hogy minden év elején átnézem, átgondolom és megírom az aktuális webdesign trendeket, amik dominálni fognak az adott évben. Idén sem lesz ez máshogy.

Archive
Webdesign trendek melyek dominálni fognak 2017-ben
Archive
Author: Bakos Szabolcs

Nézzük mik azok a trendek amik előreláthatólag dominálni fognak a webdesign világában 2017-ben.

Webdesign trendek 2017

Neon színek

A flat és a Google design által dominált világban a designereknek elegük lett az előre megszabott pasztel flat-es színekből, és ennek köszönhetően a trendi weblapokon egyre vadabb kiegészítő színkombinációk jelennek meg. Neon zöld, neon kék, neon sárga, jöhet bármelyik a lényeg, hogy jól üssön el az alapszíntől. Nehéz a neon színekkel dolgozni, de ettől függetlenül nagyon menők lesznek 2017-ben.

Webdesign trendek 2017

Színátmenetek (Gradiens)

A színátmenetek jó néhány évre eltűntek a modern webdesign világából, hogy aztán hirtelen megújult erővel ismét megint megjelenhessenek ismét a weblapok fejlécében és a fotókon felhasználva. A legfinomabb minimál átmenetektől kezdve a legvadabb színekből álló átmenetig minden megtalálhatunk a palettán. Véleményem szerint 2017-ben egyre több színetmenetes weblapot fogunk látni, mert ezt most abszolút menő trend a webdesign-ban.

Webdesign trendek 2017

Egyedi fotók, egyedi tipográfia

A sablonoknak és a reszponzív webdesign limitációinak köszönhetően rengeteg weblap ugyanúgy néz ki mint a másik. Szeretne mindenki kitűnni a tömegből, ezért a designerek a minél egyedibb és vadabb tipográfiához fognak nyúlni. A stock fotók helyett az egyedi házilag, vagy profi fotós által készült fotók fogják átvenni a főszerepet.

Webdesign trendek 2017

User Experience (UX)

Egy modern weblapnak vagy webes alkalmazásnak nem csak szépnek, hanem hatékonynak és kívánatosnak is kell lennie. Itt jön képbe a mágikus szó a UX. Ha olyan weblapot, vagy webes alkalmazást szeretnél amit a felhasználóid is szeretnek használni, akkor nem árt megkérdezni őket, hogy mi is a véleményük. A UX design tovább fog erősödni a 2017-es évben.

Webdesign trendek 2017

Teljesítmény, analitika

Azok a márkák amelyek előrelátóan és hosszútávban gondolkoznak, már most tudják, hogy mennyire fontos mérni egy adott weblap vagy alkalmazás teljesítményét. Ha valami szép, még nem biztos, hogy jó is. A megfelelő mérések segítségével megállapítható melyek a módosításra, javításra váró részek, egy adott weblapon vagy alkalmazáson. A 2017-es évben a mérések hasznosságát egyre több cég fogja értékelni és megfizetni.

Webdesign trendek 2017

Mobile First metódus

A mobileszközök előtérbe helyezése a design folyamat során, már nem számít újdonságnak, viszont a mai napig a legtöbben csak beszélni szeretnek róla mágikus szóként használva, de a gyakorlatban nem használják. A mobileszközök folyamatos terjedésével 2017-ben egyre több cég fogja átgondolni az online stratégiáját és egyre többen fogják kérni a mobile first metódust a weboldalaik, alkalmazásaik elkészítése során.

Webdesign trendek 2017

Még több Reszponzív webdesign

A reszponzív design tovább robotol 2017-ben is. Gyakorlatilag már alapnak számít, viszont a weblapok layoutjai egyre látványosabbak és komplexebbek lesznek. A grid rendszerek tovább fejlődnek és a Flex box-ot is egyre többen fogják használni. Tippem 2017-re, ha nem ismered a Flex box-ot, kezd el sürgősen tanulni

Webdesign trendek 2017

Innovatív szkrollozás és a parallax

Szerencsére 2016-ban már egyre kevésbé voltak menők a szénné paralaxozott weblapok, aminek személy szerint nagyon örülök. 2017-ben a parallax scrolling használata finomodik, a legjobb példa erre az Apple Iwatch termékének weboldala (miközben tekerünk lefelé, bal oldalon a fontos tartalom folyamatosan látszik, jobb oldalon viszont szépen pörögnek a szebbnél szebb órák). Véleményem szerint 2017-ben egyre több innovatív, finom parallax megoldással fogunk találkozni a weblapokon.

Véleményed van? Szólj hozzá!


Jelenleg még nem szóltak hozzá ehhez a bejegyzéshez.

Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek, auditálok weblapokat, webáruházakat és webes alkalmazásokat.További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
UX Design Budapest
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
Webdesign Budapest