Shopify webshop készítés - Előnyök és hátrányok (magyar)

A Shopify magyar viszonylatban egy rendkívül népszerű webshop rendszernek számít. Ismerd meg az előnyeit és a hátrányait ebben a magyar nyelvű cikkben.

Ecommerce
Webáruház készítés
Frissítve: 2023.12.21 - Szerző: Bakos Szabolcs

Webáruház készítés előtt az ember első dolga, hogy felméri milyen webáruház rendszerek, platformok vannak jelenleg az ecommerce piacon. Van, aki egyedi fejlesztésű webáruház rendszer mellett dönt és van aki a piacon található webáruház platformok közül választ. Én az egyik legjobb választási lehetőséget fogom bemutatni neked, a Shopify webáruház rendszert.

Mi az a Shopify webáruház?

A Shopify a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb webáruház platformja. A Shopify nem csak egy webshop platform, hanem egy POS rendszer is egyben, ami képes összekötni az online boltodat az offline üzleteddel. A kanadai fejlesztésű Shopify több mint 1.000.000 online webáruház kiszolgálását látja el, több mint 175 országban.

A Shopify magyar viszonylatban is rendkívül népszerű, hiszen lehetőséget nyújt vállalkozóknak és kisvállalkozásoknak arra, hogy könnyedén létrehozzanak és üzemeltessenek saját webáruházat. A Shopify alapvető koncepciója az, hogy azok felhasználók, akik nem rendelkeznek technikai ismeretekkel vagy programozói háttérrel, egyszerűen és gyorsan építhessenek fel egy professzionális megjelenésű és funkciókkal gazdag online webáruházat. A Shopify platformra ingyen regisztrálhatsz, ezután számos előre elkészített sablon közül választhatsz, amelyek segítségével gyorsan egy testreszabott megjelenést adhatsz a webáruházadnak. A Shopify felülete intuitív és felhasználóbarát, így könnyen kezelhető még azok számára is, akik korábban nem rendelkeztek webfejlesztési tapasztalattal. Nyilván, ha nincs fejlesztői tudásod, akkor érdemesebb szakembert megbíznod a webáruház összerakásával, de megfelelő kitartással ezt akár te is összerakhatod a webshopdat.

A Shopify lehetőséget nyújt a termékek egyszerű feltöltésére és katalóguskezelésére, valamint a rendelések és fizetések kezelésére is. A Shopify rugalmas árképzési modellt kínál, szabadon választhatsz a különböző csomagok között, amelyek különböző szolgáltatásokat és funkcionalitásokat tartalmaznak.

Miért ilyen népszerű a Shopify webáruház rendszer?

A Shopify hatalmas népszerűsége annak köszönhető, hogy a rendszere rendkívül fejlett és felhasználóbarát. A Shopify magyar viszonylatban is az egyik legjobb választás lehet webáruház készítés szempontjából, hiszen alacsony belépési küszöbbel rendelkezik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy Shopify webshop alapszintű kezeléséhez nem kell átolvasnod 300 oldalas könyveket, a tudás viszonylag gyorsan megtanulható a minimális szakértelemmel rendelkező felhasználók számára is. Sőt, a Shopify rengeteg tanagyagot, cikket, videót, segédletet ad azért, hogy minél magasabb szakértelemmel rendelkezzen az, akit érdekel az ecommerce és a webáruház készítés világa. Megjegyezném, hogy a Shopify magyar nyelvű tananyagokat sajnos még nem tett elérhetővé, ezért angolul kell tudnod, ha fejlődni szeretnél.

Shopify webáruház készítés

Hogyan működik a Shopify webáruház?

A Shopify webáruház az egyik legjobb e-kereskedelmi (ecommerce) termék a piacon. Egy Shopify webshop elindításához és menedzseléséhez egy böngészőn kívül szinte semmi másra sincs szükséged. A Shopify nem egy dobozos megvásárolható termék, hanem egy teljesen online webáruház platform, ami havidíjas előfizetéssel működik. Neked nem kell foglalkoznod a hosting-al, szerver telepítgetéssel, tárhely bérléssel, csak magára a webáruházra kell fókuszálnod, ami egy rendkívül pozitív dolog. A Shopify webáruház egy felhőalapú platform, amely lehetővé teszi vállalkozások számára, hogy könnyedén létrehozzanak és üzemeltessenek online áruházat. A folyamat egyszerűen működik: először regisztrálsz a Shopify platformra, majd beállítod az áruházadat. Ezután feltöltheted és kezelheted a termékek adatait, valamint testre szabhatod az áruházad megjelenését. Amikor vásárlók rendelést adnak le, a Shopify rögzíti és kezeli a megrendeléseket, és számos fizetési és szállítási beállítást támogat. Továbbá, a Shopify App Store-ban számos kiegészítő alkalmazás és integráció érhető el, amelyekkel bővítheted az áruház funkcionalitását.

Mik a vélemények a Shopifyról?

A Shopify egy nagyon népszerű és elismert webáruház platform, aminek köszönhetően a Shopify-ról szóló vélemények általában pozitívak. Nézzük át mit is szeretnek a felhasználók a Shopify-ban:

  • Felhasználóbarát felület
  • Széleskörű fizetési módok
  • Hatékony SEO eszközök
  • Kompatibilitás a logisztikai szolgáltatókkal
  • Felhasználóbarát felület
  • Automatizált marketing eszközök
  • Élő chat és ügyfélszolgálati támogatás

Felhasználóbarát felület

Könnyen használható felülettel rendelkezik, így könnyen kezelheted és frissítheted az online áruházadat, még akkor is, ha nincs különösebb technikai tudásod. Emellett széles körű funkciókat és integrációkat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy testre szabott és professzionális megjelenést hozz létre az online áruházadban. A Shopify webáruházban található számos sablon és dizájn elem lehetővé teszi, hogy igényeidhez igazítsd az áruházad külsejét és hangulatát. Ezenkívül a Shopify biztosítja a webáruházaknak a mobilbarát kialakítást, így a vásárlóid könnyedén böngészhetnek és vásárolhatnak okostelefonokról és táblagépekről is.

Gyors és megbízható hosting

A Shopify gyors és megbízható hostingot biztosít, így nem kell aggódnod a webhelyed sebességéért és elérhetőségéért. Ez különösen fontos az online kereskedelemben, ahol a lassú weboldalak és a gyakori kimaradások negatívan befolyásolhatják az ügyfélelményt és a konverziókat. A Shopify szerverei optimalizáltak a nagy forgalom és a gyors oldalbetöltés érdekében, így biztosítva a zökkenőmentes vásárlói élményt és a magas konverziós arányt. Ezenkívül a Shopify biztosítja a webáruházad biztonságát, beleértve az SSL tanúsítványt és a rendszeres biztonsági frissítéseket, hogy megóvja az ügyféladatokat és a tranzakciókat.

Széleskörű fizetési módok

A Shopify több fizetési mód támogatását is lehetővé teszi, így könnyedén elfogadhatod a hitelkártyás fizetéseket, PayPal-t, Simple Pay-t, Stripe-ot és más népszerű fizetési lehetőségeket. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kényelmesen és biztonságosan fizethessenek a webáruházadban, növelve ezzel a vásárlók elégedettségét és a konverziós arányt.

Hatékony SEO eszközök

A Shopify erős SEO eszközöket kínál, amelyek segítségével optimalizálhatod az online áruházadat a keresőmotorok számára. Ez lehetővé teszi, hogy jobb helyezést érj el a találati listákban, és növeld a webáruházad látogatottságát és organikus forgalmát. A Shopify lehetőséget nyújt a meta címkék, meta leírások és URL-ek testreszabására, kulcsszavak hozzáadására, valamint az oldal sebességének optimalizálására. Emellett a beépített blog funkcióval könnyedén létrehozhatsz és megoszthatsz tartalmakat, amelyek segítik a keresőmotorokban való rangsorolást és a releváns látogatók megszerzését. A Shopify további SEO eszközöket és bővítményeket is támogat, amelyekkel még hatékonyabbá teheted az áruházad online láthatóságát és sikerét a keresők világában.

Automatizált marketing eszközök

Az automatizált marketing eszközök és funkciók segítségével könnyedén végezhetsz e-mail marketinget, hírlevélküldést, akciókat és promóciókat az ügyfelekkel. Ez lehetővé teszi a hatékony ügyfélkommunikációt és a visszatérő vásárlók megszerzését. A Shopify beépített marketing eszközei segítségével könnyedén létrehozhatsz és kezelhetsz e-mail kampányokat, kuponokat, vásárlói hűségprogramokat és sok más marketing tevékenységet. A szegmentálási lehetőségek segítségével célzott üzeneteket küldhetsz a megfelelő vásárlói csoportoknak, így hatékonyabban érheted el célkitűzéseidet és növelheted az eladásokat. A Shopify további integrációkat is támogat más népszerű marketing eszközökkel, amelyek még nagyobb rugalmasságot és funkcionalitást biztosítanak a marketing stratégiádhoz.

Kompatibilitás a logisztikai szolgáltatókkal

A Shopify kompatibilis az elterjedt szállítási és logisztikai szolgáltatókkal, így egyszerűen kezelheted a szállítást és nyomon követheted a csomagokat. Ez megkönnyíti a rendelések teljesítését és a vásárlók elégedettségét.

Élő chat és ügyfélszolgálati támogatás

A Shopify élő chat és ügyfélszolgálati támogatást is kínál, így bármikor kérdéseid vagy problémáid merülnek fel, segítséget kaphatsz az ügyfélszolgálati csapattól. Ez segít megoldani a felmerülő problémákat gyorsan és hatékonyan. Ez a szolgáltatás magyar nyelven sajnos nem elérhető.

Mennyire népszerű a Shopify Magyarországon?

A Shopify Magyarországon is egyre több vállalkozás és webshop választása. A pontos népszerűségi adatokra vonatkozó friss statisztikák nem állnak rendelkezésemre, azonban az e-kereskedelem és a webshopok növekvő tendenciáját figyelembe véve, egyértelmű , hogy a Shopify népszerűsége Magyarországon is folyamatosan emelkedik. A Shopify kínálta könnyen használható felület, a széles körű funkciók és integrációk, valamint az erős marketing és SEO eszközök vonzóvá teszik a platformot a magyar vállalkozások számára is. Emellett a Shopify magyar nyelvű támogatást is biztosít a webáruházak felületeihez, ami segíti a magyarországi felhasználókat az online áruházuk sikeres működtetésében.

Shopify webáruház készítés

Mik a Shopify magyar piaci korlátai?

Bár a Shopify egy globálisan elismert és használt e-kereskedelmi platform, Magyarországon néhány korlátot tapasztalhat a helyi piacon történő használata során. Példák a Shopify magyar piaci korlátaira:

  • Nyelvi korlátok
  • Fizetési módok
  • Szállítás és logisztika
  • Adózási és jogi szabályozások

Nyelvi korlátok

A Shopify bár támogatja a magyar nyelvet, érdemes figyelembe venni, hogy a platform magyar nyelvű felülete és dokumentációja korlátozott lehet. Ez azt jelenti, hogy bizonyos részek angolul vagy más nyelveken jelenhetnek meg, amik némi nehézséget okozhat a magyar felhasználóknak. Azonban a legfontosabb funkciók és beállítások általában könnyen érthetőek és használhatóak, még akkor is, ha nem rendelkezel mély angol nyelvtudással. Emellett a Shopify ügyfélszolgálata és a felhasználói közösség is rendelkezésre áll, hogy segítséget nyújtsanak a felmerülő kérdésekben és problémákban.

Fizetési módok

A Shopify alapértelmezetten támogat néhány közismert fizetési módot, például hitelkártyákat és PayPal-t. Azonban bizonyos magyar specifikus fizetési módok, mint például az OTP SimplePay vagy az Ügyfélkapu integrációja további fejlesztést és beállításokat igényelhet.

Szállítás és logisztika

A magyarországi vállalkozások számára fontos szempont a szállítás és logisztika kérdése. Bár a Shopify rendelkezik számos szállítási partnerintegrációval, a helyi szállítási módok és szolgáltatók beállítása és kezelése további figyelmet igényelhet.

Adózási és jogi szabályozások

A magyarországi adózási és jogi szabályozások bonyolultak és folyamatosan változhatnak. A Shopify rendelkezik bizonyos adózási funkciókkal, de az egyedi magyar adózási szabályoknak való megfeleléshez esetleg további beállításokra és testreszabásokra van szükség.

Sok vállalkozás sikeresen használja a Shopify-t Magyarországon is, és számos olyan szolgáltatás és eszköz áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a fenti korlátok leküzdésében.

Shopify webáruház keresőoptimalizálás

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Mennyibe kerül a Shopify webáruház?

A Shopify webshop készítés alapja a megfelelő előfizetési csomag kiválasztása. Ha csak szeretnéd kipróbálni a Shopify rendszerét, teljesen ingyen megteheted, ugyanis a Shopify magyar felhasználók számára is teljes mértékben, hátrányok nélkül elérhető. Miután regisztráltad magad a Shopify weboldalán, 14 napos ingyenes teszt időszak fog a rendelkezésedre állni. A csomagok árai általában mindig változnak egy kicsit, de elmondható, hogy nagyjából egységes árakról beszélhetünk. A Shopify csomagjai előfizetés-alapúak plusz egy minimális %-ot levonnak az értékesítéseidből (tranzakciós díj). Ez általánosságban az összes előfizetői csomagra érvényes. Cserébe a Shopify rendszere folyamatosan fejlesztve van, a hostinggal és a tárhellyel sem kell foglalkoznod és kapsz egy teljes értékű webáruház rendszert. A Shopify előfizetési csomagjai nagyon jól vannak skálázva, egy kisebb webáruház futtatásához elég egy alap csomagra előfizetned és ha a webáruházad története kezd komollyá válni, akkor van lehetőséged magasabb csomagba lépned még több lehetőséggel, extra szolgáltatással, alacsonyabb tranzakciós díjakkal.

Nézzük a Shopify webáruház előfizetési csomagokat. Direkt nem írtam árakat, mert szoktak módosulni, ezért inkább a hivatalos Shopify csomag oldalakat linkelem, ahol megtalálható mindenki számára az aktuális ár és a tranzakciós díjak.

Shopify Lite webshop előfizetői csomag

A Shopify webáruház rendszer legkisebb és legolcsóbb előfizetési csomagja a Shopify Lite. Ez a csomag a mobilos felhasználókat és a Facebook-ot támogatja a leginkább. Shopify Lite hagyományos Shopify webshop készítésre nem alkalmas, ugyanis nem tartalmaz Shopify webshop indítási lehetőségét. A Shopify lite azok számára lehet hasznos szolgáltatás, akik a Facebookon szeretnék árulni a termékeiket, vagy meglévő weboldalukat szeretnék kibővíteni e-kereskedelmi funkciókkal. A Shopify Lite csomag leginkább a Facebookon történő értékesítésre hajt rá, segítségével összetudod kötni a termékeidet a Facebook Store-al és mivel folyamatosan szinkronizálja a termékkészletet az eladásokat követően, nem kell mindig egyesével a termékeid menedzselésével foglalkoznod.

Shopify Lite-ot felhasználhatod a mezei weblapodhoz is, ha például pár terméket akarsz csak eladni, (tipikusan digitális termékek, vagy kézzel készült termékek) akkor felesleges egy teljes értékű webshopot készíttetned, a Shopify Lite-al be tudsz rakni vásárlás gombot a weblapod felületeire a termékeid mellé.

2023 - Update: A Shopify Lite csomagot az új előfizetők már nem választhatják 2023-ban. A meglévő előfizetési csomagokat Itt tudod megnézni, hogy mennyibe kerülnek.

Basic Shopify webshop előfizetői csomag

A Basic Shopify webshop csomag ahogy a nevében is benne van, a Shopify hivatalos alap csomagja. Gyakorlatilag a Shopify webáruház készítés ettől a csomagtól indul, hiszen itt már indítható egy saját Shopify webáruház saját domain alatt. A Basic Shopify csomag mindent tud, amit a Shopify Lite, viszont itt már létrehozható egy webáruház és egy blog is a Shopify rendszerében. A Basic Shopify webshop csomag lehetővé teszi végtelen mennyiségű termék feltöltését, két felhasználói fiók regisztrációját, 24 órás angol nyelvű supportot, ingyenes SSL regisztrációt, elhagyott kosár azonosítást és még sok egyéb nyalánkságot.

Itt megtudod nézni, hogy mennyibe kerül és mire tudod konkrétan felhasználni a Shopify Basic csomagot.

Shopify webáruház készítés

Shopify webshop előfizetői csomag

A fantáziátlan Shopify nevü csomag neve zavaró lehet, gyakorlatilag ez következő csomag a Basic után és egyben a legnépszerűbb is. Mindent tud, amit a kisebb Shopify webáruház csomagok, viszont itt már 5 felhasználói fiók nyitható a rendszerbe, alacsonyabb tranzakciós díjakat kapsz és hozzá jutsz a webáruház részletes adatait tartalmazó rendszer elemzésekhez is. A legfontosabb különbség a Shopify Basic és a Shopify csomag között a részletes statisztikák elérése, ami egy nagyon fontos és hasznos feature lehet bárki számára.

Advanced Shopify webshop előfizetői csomag

A következő Shopify előfizetési csomag az Advanced Shopify névre hallgat. Azon felül, hogy az Advanced Shopify havi előfizetési díja is jóval magasabb a kisebb csomagokénál, itt már 15 felhasználói fiók regisztrációja engedélyezett a Shopify webáruházba, tovább csökkennek a tranzakciós díjak és megjelennek a személyre szabott riportok, valamint a külsős szállítási díj kalkulátor opciók is. Ez az előfizetői csomag azoknak a webáruházaknak lehet jó választás, akik sok terméket mozgatnak és harmadik félnek adják ki ezt a folyamatot, illetve minél több adatra van szükségük a terméktípusok elemzéséhez, riportok készítéséhez.

Itt megtudod nézni, hogy mennyibe kerül és mire tudod konkrétan felhasználni a Shopify Advanced webáruház csomagot.

Shopify webáruház készítés

Shopify Plus webshop előfizetői csomag

Enterprise ecommerce. A csúcsragadozók játszótere. A Shopify Plus a nagypályások előfizetési csomagja. A közel 1.000.000 Shopify webáruházból mindössze 5.300 áruház rendelkezik Shopify Plus előfizetéssel. A Shopify Plus előfizetők mindenből a legjobbat kapják. Exkluzív tréningek, friss a normál előfizetők számára el nem érhető webáruház technológiák, dedikált menedzserek és a legjobb szakemberek várják a Shopify Plus előfizetőket. Ennek az előfizetői csomagnak nincs fix ára, egyéni megbeszélés alapján működik a történet.

Itt találhatsz bővebb információt a Shopify Plussal kapcsolatban.

Shopify webshop keresőoptimalizálás

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Milyenek a Shopify sablonok?

Most, hogy kiveséztük a Shopify webáruház előfizetési csomagokat, rátérek az egyik legfontosabb részre a designra, hiszen a jó design a webáruház készítés alapja. A Shopify egy külön dedikált weblapot biztosít a felhasználói számára https://themes.shopify.com néven. Itt több mint száz Shopify sablont találhatsz meg, nagy részük fizetős, de van közöttük ingyenes Shopify sablon is. Fontos megjegyeznem, hogy a Shopify magas követelményszintet követel meg a hivatalos sablonkészítőktől, ennek ellenére hullámzó a hivatalos Shopify sablonok minősége. A Shopify számos sablont kínál, amelyek segítségével könnyedén létrehozhatsz egy professzionális és testreszabott webáruházat. Ezek a sablonok változatosak stílusban és designban, így megtalálhatod a vállalkozásodhoz leginkább illőt. A sablonok általában reszponzívak, ami azt jelenti, hogy jól működnek és megjelennek különböző eszközökön és képernyőméreteken, például asztali számítógépen, mobiltelefonon vagy táblagépen. A sablonok széles funkcionalitást kínálnak, például beépített navigáció, termékmegjelenítés, kosár és fizetési lehetőségek. A Shopify sablonokat könnyedén testre szabhatod, ha rendelkezel webfejlesztői képességekkel, ellenkező esetben célszerű fejlesztőt vagy designert keresned.

Ingyenes Shopify sablonok

A Shopify legnagyobb erőssége a skálázhatóság és ez megjelenik Shopify design sablonok szintjén is. Akár teljesen ingyen is választhatsz Shopify webshop sablont, egy forintodba nem fog kerülni. A gyakorlatban viszont nyilván az ingyenes Shopify webshop sablonok minősége nem a legmagasabb szinten van és ahhoz, hogy elfogadható szintre kerüljenek, nem árt, ha rendelkezel a Shopify webáruház sablonok módosításához szükséges technikai és grafikai tudással. Ha ezekkel nem rendelkezel a legegyszerűbb, ha szakembert bízol meg webáruház készítéssel.

Shopify webáruház készítés

Fizetős Shopify sablonok

Nézzük a fizetős Shopify webáruház sablonokat. A webshop készítés alapja a profi webáruház design, ehhez a Shopify fizetős sablonokat kínál a hivatalos weboldalán, de külsős weboldalakról is vásárolhatsz Shopify sablonokat, mint például a Themeforest. Fontos megjegyeznem, hogy hivatalos supportot a Shopify csak a saját maga által gyártott sablonokhoz tud adni. Ez azért fontos a Shopify webshop készítés szempontjából, mert ha rossz supporttal rendelkező sablont választasz, akkor bizony a fejlesztési idők jócskán megnőhetnek, sőt akár egy teljesen új sablon választásához is vezethet, ha nem kapod meg a segítséget, vagy nem megfelelő segítséget kapsz a supporttól.

Shopify Applikációk

A Shopify alkalmazások, vagy más néven applikációk, olyan bővítmények és eszközök, amelyeket a Shopify webáruházak tulajdonosai használhatnak az áruházuk funkcionalitásának bővítésére és testreszabására. Ezek az alkalmazások segítenek különböző feladatok elvégzésében, mint például a marketing, az analitika, a logisztika, az ügyfélszolgálat, az adatkezelés és még sok más területen. A Shopify App Store-ban több ezer alkalmazás található, amelyek közül egyszerűen választhatsz a saját igényeidhez és üzleti céljaidhoz. Ezek az alkalmazások számos kategóriába sorolhatók, például e-mail marketing, SEO optimalizáció, termékkatalogizálás, social media marketing, vásárlói visszajelzés, logisztika és még sok más.

Az alkalmazások használatával a Shopify felhasználók testre szabhatják és kibővíthetik az online áruházukat, javíthatják az ügyfélélményt, hatékonyabb marketingkampányokat folytathatnak és optimalizálhatják az áruház működését. Az alkalmazások jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Shopify felhasználók professzionális és sikeres webáruházakat hozzanak létre és működtessenek. A Shopify webáruházad tudásának bővítéséhez töménytelen mennyiségű Shopify applikáció áll a rendelkezésedre. A Shopify applikációkat a Shopify sablonokhoz hasonlóan külön dedikált weblabon tudod megvásárolni a https://apps.shopify.com linken. A Shopify applikációk minősége a sablonokéhoz hasonlóan szintén hullámzó, az applikációk nagy részét havi előfizetés alapon tudod megvásárolni, ezért nem árt, ha óvatosan vásárolgatsz, ugyanis az applikációk használatával gyorsan az egekbe röpítheted a havi webáruház büdzsédet.

Shopify webáruház készítés

Egyéb Shopify előnyök és hátrányok

Végezetül pedig, hogy teljes legyen a Shopifys kép, a végére hagytam levezetőnek az egyéb előnyöket és hátrányokat. Nézzük gyorsan végig ezeket:

Skálázott ökoszisztéma

A Shopify webáruház legnagyobb előnye, hogy minden téren skálázott, így mindenki megtalálhatja a rendszerben a számítását. Az abszolút kezdők és a professzionális ecommerce szakemberek is. Ha akarod elindulhatsz szinte teljesen ingyen, de ha akarod kérheted szakember segítségét is, a döntés teljesen a Tiéd.

Könnyen kezelhető adminisztrációs felület

A Shopify webshop mögött a legjobb szakemberek és a legmodernebb ecommerce technológiák állnak. A Shopify egy rendkívül jól megtervezett e-kereskedelmi (ecommerce) platform, egy eszköz, amely az online kereskedők számára egy jól átgondolt és kialakított online felületet biztosít.

Minden a felhőben (Cloud) van

A szerver alapú webáruház rendszerekkel szemben a Shopify webáruház a felhőben (Cloud) helyezkedik. Hogy ez miért jó neked? Azért, mert egy szerver megvásárlása, fenntartása nem kis költség. Figyelned kell a biztonságra, a terhelhetőségre, a patchelésekre, hadd ne folytassam mi van akkor, ha egy Black Friday közepén leáll a szervered és kezdheted hívni a rendszergazdát. A Shopifynál a végtelen mennyiségű terméked lehet a rendszerben és a leállásra is kisebb az esély. Mindez bele van építve a havi választott Shopify előfizetésedbe.

Mielőtt azt hinnéd kolbászból van a kerítés, nézzünk rá a Shopify hátrányaira is.

Az árak kalkulálása

Minél kisebb előfizetési csomagban vagy, annál nagyobb %-ban kell fizetned tranzakciós díjat a vásárlások után. Ha külsős fizetési szolgáltatást is választasz a fizetési lehetőségek közé, pl. Simple by OTP, akkor a tranzakciós összeg tovább fog emelkedni, hiszen a külső szolgáltató is le fogja venni a saját jutalékát. Ha olyan piacon mozogsz, ahol nagyon alacsonyak a haszonkulcsok, akkor nem biztos, hogy a Shopify webshop a Te választásod.

Tanulási görbe

Bár az alapszintű Shopify webáruház kezelését viszonylag gyorsan megtanulhatod, ha bejönnek az extra igények a képbe, akkor bizony szakembert kell fogadnod, vagy be kell ásnod magad a Shopify mélyebb bugyraiba, ahová már webfejlesztői képességek szükségesek (HTML, CSS, Javascript és társai)

Shopify webáruház készítés

A Shopify webáruház nem garancia a sikerre

Egy Shopify webáruház rengeteg lehetőséget ad neked, hogy egy sikeres ecommerce bizniszt hozz létre, de önmagában nem tudja garantálni a tuti sikert. Ne várj csodákat! Ha nincs meg a megfelelő tudásod, tapasztalatod, piackutatásod, felmérésed, terved a webáruházaddal kapcsolatban, akkor elég nagy gondban leszel. A legtöbb leendő webáruház tulajdonos azt hiszi, ha kifizet egy valag pénzt egy webáruházért, akkor ömleni fog a bevétel magától. Ez nem így működik.

Összegzés

A Shopify magyar és világ viszonylatban is az egyik legnépszerűbb webáruház rendszer. Ha saját webáruházban gondolkozol, a vélemény szerint mindenképpen érdemes ránézned a Shopify rendszerére. Remélem a cikkem a segítségedre lesz, a döntésed meghozatalában.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.

Gyakori kérdések


Mennyibe kerül egy átlagos Shopify webshop?

Egy átlagos Shopify webshop induló ára 450.000.-Ft körül mozog a piacon.

A Shopify magyar nyelven is elérhető?

Sajnos a Shopify magyar nyelven nem érhető el. Angolul kell tudnod, ha szeretnéd megtanulni a rendszer kezelését.

Mennyi idő alatt készül el egy átlagos Shopify webshop?

Egy kellően átgondolt és megtervezett Shopify webshop átlagosan 1-3 hónap között készül el.

Programozói tudás nélkül is tudom szerkeszteni a Shopify webshopomat?

Igen. A Shopify adminisztrációs felülete rendkívül felhasználóbarát módon lett megtervezve.



További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST