Weboldal készítés olcsón. Lehetséges?

Limitált büdzséből szeretnél olcsó honlapot saját magad, vagy a céged számára? Az olcsó weboldal készítés vajon tényleg lehetséges? Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Segítek, hogy milyen lehetőségek közül választhatsz!

Weboldal készítés
Frissítve: 2023.12.21 - Szerző: Bakos Szabolcs

Weboldal olcsón igenis lehetséges!

Az olcsó honlapkészítésre, vagy más néven olcsó weboldal készítésre van igény, viszont sokan gondolják, hogy az olcsó honlap gagyi, az olcsó weboldal készítés egyenlő a szemét gyártással, de ez egyáltalán nincs így, csak megfelelő megoldást kell megtalálnod.

Nyilván nem mindenki teheti meg, hogy egyből professzionális egyedi tervezésű weboldallal induljon, de az is lehet nincs is rá szüksége.

Egy olcsó honlap viszont rengeteg veszélyt jelenthet magában, ugyanis az interneten rengeteg cég hirdeti az olcsó weboldal készítés lehetőségét, a limitált büdzsével rendelkező ügyfelek számára. Nem árt tudnod, ha rosszul döntesz, rossz kivitelezőt választasz, gyorsan megtriplázódhat az olcsó honlapod költsége. 

Ha a realitás talaján akarsz maradni, akkor nem árt, ha tisztában vagy pár dologgal. Ebben a blog bejegyzésben megmutatom neked, milyen lehetőségeid vannak, mire ügyelj és milyen trükköknek ne dőlj be, ha egy olcsó honlapot szeretnél magadnak.

Ne várj csodákat!

Az első és legfontosabb tanácsom, hogy ne várj csodákat. Rengeteg weboldal készítő cég próbál manipulálni az olcsó árakkal és a nem reális ígérgetésekkel. Tegyük ebből helyre néhányat.

Nem létezik prémium honlap olcsón.

A prémium és az olcsó szókombináció valahogy nem passzol össze. Ennek ellenére mégis sokan megeszik ezt a szöveget. Remélem te nem eszed meg. Prémium honlapot nem fogsz kapni olcsón, hiába ígérik neked. Lehet hogy olcsó lesz, de nem lesz prémium. Nézz szét az alábbi weboldal készítés csomagok között, ha prémium weboldal készítésben gondolkozol.

Nem leszel ott a Google első találati oldalán egy olcsó weboldallal.

A keresőoptimalizálás (SEO) költségei brutálisan megnőttek az elmúlt években. Ahhoz, hogy népszerű kulcsszavakra a weboldalad első legyen, kőkeményen optimalizáltatnod kell a weboldalad SEO szakemberrel, ami nem egy olcsó történet. Tegyük hozzá, alapszintű SEO optimalizálást kaphatsz egy olcsó honlaphoz is, de azt tudnod kell a sablon alapú olcsó weblapok nagy részét egy bizonyos szint fölé egyszerűen nem lehet optimalizálni.

Most, hogy átnéztük az olcsó weboldal készítéssel kapcsolatos tényeket, nézzük át a lehetőségeidet!

Squarespace weboldal készítés

Bérelhető weboldal készítők, DIY honlapok, azaz csináld magad!

A bérelhető (DIY) weboldal készítők népszerűsége évről évre növekszik. WIX, Squarespace a két legnagyobb játékos ezen a piacon. A kettő közül a WIX a populárisabb és kommerszebb a Squarespace pedig inkább a minőségi, letisztult szegmenst képviseli.

Ha olcsó weboldalban gondolkozol, akkor egy DIY bérelhető honlap a legjobb választás lehet számodra. Nem kell mást tenned, mint regisztrálod magad a WIX vagy a Squarespace szerverére (a Squarespace-ről magyarul bővebben itt olvashatsz), kiválasztasz egy sablont magadnak átvariálod és el is készült az olcsó weboldalad.

Ha az olcsó weboldalad DIY weboldal készítővel építed fel, akkor gyakorlatilag a bérleti díjon kívül a saját weboldaladba rakott munkaóráidon felül nem lesz más költséged.

A bérelhető (DIY) weboldal készítés előnyei:

  • A legjobb megoldás olcsó weboldal készítéshez
  • A leggyorsabb megoldás olcsó weboldal készítéshez
  • Nem kell szakembert, webdesigner-t, rendszergazdát fizetned
  • Saját magad össze tudod kattingatni a honlapod
  • Egy helyen tudsz menedzselni minden a weboldaladdal kapcsolatos dolgot (hosting, domain, tárhely)
  • Biztonságos

A bérelhető (DIY) weboldal készítés hátrányai:

  • Ha nem szakember tervezi, nem lesz professzionális megjelenésű a weblapod
  • Komplexebb weboldalak megvalósítására nem alkalmas
Wix weboldal készítés

Igen-igen, ha magad csinálod, akkor az esetek igen nagy százalékában nem professzionális megjelenésű lesz az olcsó weblapod. Hogy miért? A válasz egyszerű! A bérelhető (DIY) weboldal készítőkben választható weblap sablonok gyönyörűen néznek ki, hiszen top webdesignerek tervezték őket. Te viszont nem vagy top webdesigner (az esetek minimális %-tól eltekintve) így, az előre összerakott designon, csak rontani fogsz, amint hozzáérsz.

Alternatív opcióként felbérelhetsz egy webdesigner-t is, hogy készítse el az alapoktól a weboldalad, de nyilván akkor már nem olcsó weboldal készítésről beszélünk, ha szakember tudását kell megfizetned. Squarespace (DIY) alapú weboldal készítés csomagomról, az alábbi linken tájékozódhatsz.

Nézzük tovább milyen lehetőséged van még, ha olcsó weboldal készítésben gondolkozol.

Wordpress weboldal készítés

Olcsó Wordpress weboldal készítés és Divi sablon

A Wordpress rendkívül népszerű Magyarországon, mivel teljesen ingyenes. Népszerűségét a multifunkciós témák, mint pl. a Divi tovább növelték. A Divi, főleg a komolyabb fejlesztői tudás nélküli marketing guruk körében népszerű, ugyanis alapvető fejlesztői tudás nélkül, viszonylag értelmes weboldalak összekattinthatóak vele.

Némiképpen árnyalja a képet a Wordpress biztonsága és multifunkciós sablonok brutálisan lassú sebessége. Sajnos a Wordpress, ha nem megfelelő csapat vagy szakember áll mögötte, elég könnyen törhető, mivel open-source, folyamatosan tele van biztonsági résekkel.

A Wordpress (Divi) weboldal készítés előnyei:

  • Rengeteg sablon közül választhatsz
  • Ha értesz a Wordpresshez, nem kell szakembert, webdesigner-t fizetned
  • Saját magad össze tudod kattingatni a honlapod
  • Nincs havi költséged (a hostingon, tárhelyen felül)
  • Komplexebb weboldalak megvalósítására is alkalmas

A Wordpress (Divi) weboldal készítés hátrányai:

  • Ha nem értesz a Wordpresshez, szakembert kell fogadnod, hogy feltelepítse és beállítsa a rendszert számodra
  • A tárhelyet, domaint, a hostingot külön kell fizetned és kezelned
  • A frissítéshez szakemberre lesz szükséged
  • A megfelelő biztonsághoz szakemberre lesz szükséged
  • A weboldalad sebessége extrém lassú lesz (Divi)

Összegzés
 

A fentiekből is látszik, hogy a Wordpressel sokkal többet kell szenvedned, mint a DIY alapú bérelhető weboldal készítőkkel. Ráadásul a tárhellyel, a hostinggal, a domain beállításokkal is külön neked kell foglalkoznod.

Ha olcsó weboldalban, olcsó honlapban gondolkozol, szerintem a bérelhető DIY alapú weboldal készítés a lehető legjobb választás lehet számodra. A bérelhető weboldal építő rendszerek abszolút a weboldal készítés jövőjét jelentik, ráadásul jól skálázhatóak, hiszen, ha prémium megoldásban gondolkozol , akkor fogadhatsz fel szakembert is, ha olcsó weboldalban gondolkozol, összerakhatod saját magad is a honlapod.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.



További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST