Reszponzív webdesign

Kreatív cégek akik megtévesztik a leendő ügyfeleiket


Itthon elég sok kreatív cég, vagy webdesigner van akiknek a weblapja elég trendin van megoldva, de valami mégsem stimmel...

Kreatív cégek akik megtévesztik a leendő ügyfeleiket
Author: Szabolcs Bakos

Valahogy nem áll össze a kép, drasztikusan romlik a színvonal. Hogy miért? Sok oka lehet, de a legtöbbször ez azért van, mert nagyon sokan fizetős Wordpress vagy Joomla templateket használnak fel a promóciós weblapjukhoz, amit átmódosítanak vagy színeznek, amennyire azt képességeik alapján lehetséges.

Ezután a naív ügyfél azt látja, hogy egy profi weblappal rendelkező céggel van dolga, aki minden bizonnyal hasonló szintű munkákat fog tudni készíteni.

Nem érzem ezt tisztességes dolognak, mert gyakorlatilag ezek a cégek, webdesignerek megtévesztik az ügyfeleiket, hiszen nem tudják nyújtani azt a szintet amit a másolt weblapjukkal sugároznak.

Hogyan szűrjük ki a kóklereket?

Első körben ami a legfeltűnőbb lehet, a minőségileg romló aloldalak, a gyenge minőségű munkák, vagy a referenciák teljes hiánya. Ha ezek gyenge minőségűek, vagy nincsenek, akkor valószínűleg kóklerekbe futottunk. A másik árulkodó dolog az ár lehet, a prémium webdesign szolgáltatást nyújtó cégek akik 50 000 forintért komplett weblapokat kínálnak nem túl hitelesek. Persze láttam már olyat is, hogy brutál drágán hirdették magukat, viszont itt a referenciák voltak a gyenge pontok.

Tuti recept tehát nincs, viszont az óvatosság mindig segíthet. Nézzük át mindig kit bízunk meg, hiszen ha beszívjuk, gagyi weblappal komoly üzletektől eshetünk el, mindamellett, hogy komoly összegeket dobhatunk ki az ablakon.


Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

A bejegyzés írója

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év webdesign tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat.Vedd fel velem a kapcsolatot!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot

UI/UX Design
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Webdesign