Ipad Pro 12.9 teszt (2017)

Imádtam az összes Ipademet, a technológiai remekművek voltak, csak egy problémám volt velük, gyakorlatilag nem használtam őket semmire a reszponzív weblapok fejlesztésen kívül.

Apple
Frissítve: 2023.01.20 - Szerző: Bakos Szabolcs

12.9 Ipad Pro (2017)

Régóta szemeztem a legnagyobb méretű Ipaddel, az Ipad Pro 12.9-el, de nem tudtam hova tenni. Nagy is volt, dagadt is volt nem volt rá semmi értelmes applikáció, IOS támogatás sem volt hozzá, így eltároltam a skipped kategóriába. A 2017-es 12.9 Ipad Pro megjelenésekor viszont láthatóan valami megváltozott tablet fronton. A készüléket az Apple elkezdte megfelelően pozícionálni a Smart Keyboarddal és az Apple Pencillel. Rádobott egy 120 Hz-es képfrissítést a Retina kijelzőre és kihozta az IOS 11-et, amitől sokkal használhatóbbak lettek a Ipad tabletek. Teljesen véletlenül figyeltem fel ismét a 12.9 Ipad Pro-ra, de csak azért, mert már Smart Keyboarddal és az Apple Pencillel volt kiállítva. Gyorsan kipróbáltam, rajzolgattam párat a képernyőre és elkezdtem érezni ismét valamennyit abból a magicből, amit az Apple cuccok nyújtottak amikor még Steve Jobs élt. Innentől már nem volt kérdéses a sorsa.

Ipad Pro 12.9 2017

Előnyei

A 12.9 Ipad Pro használata teljesen más filozófiát igényel mint egy laptopé. Itt minden a cloudban van, tehát a folyamatos mobil net elengedhetetlen a használatához. A Files Appnak köszönhetően gyorsan és könnyedén el tudom végre érni a cloud könyvtáraimat (ICloud, Google Drive, Dropbox, stb.) bárhol és bármikor.

UI/UX designerként az Apple Pencil használatával gyorsan és könnyedén tudok primitív vázlatokat, ötleteket rajzolni, melyeket sokkal egyszerűbben tudok tovább exportálni egyéb digitális szoftverekbe. Utálok rajzolni, viszont a rengeteg funny rajzolós applikációnak köszönhetően, egyre többet rajzolok. Persze nem kell egy komoly szintre gondolni, de akkor az Apple Pencil folyamatosan arra ösztönöz, hogy firkáljak valamit. PDF fájljaimat könnyedén beimportáltam a Books applikációba, melyekre könnyedén és egyszerűen tudok jegyzetelni, firkálgatni.

Több mint 3 hónap tesztelés után rendkívül elégedett vagyok a géppel. A képernyője brutálisan szép és iszonyatosan gyors, köszönhetően a 120 Hz képfrissítésnek. Az IOS villámgyorsan pörög, smooths minden. Van végre értelmes multi-task, ami ha nem is tökéletes, de sokat fejlődött. Az 12.9 Ipad Pro rendkívül kompakt jószág, ráadásul jól is néz ki. UI/UX designerként tárgyalásokra, ügyfél meetingekre, prezentációkra kizárólag már ezt az eszközt használom, a laptopomat eladtam.

Hátrányai

Drága. És ez alatt nem csak magát a tabletet értem, hanem a kiegészítőit is. Az Apple tax rajta van mindenen. Természetesen maga a tablet és a kiegészítők is túlárazottak, az Apple mindennek megkéri az árát. Sajnos.

Ipad Pro 12.9 2017

Smart Keyboard

A Smart Keyboard elengedhetetlen tartozéka a 12.9 Ipad Pronak. Maga a billentyűzet nagyon szuper, a gombok kézre állnak, vízálló és inaktív állapotban az Ipad kijelzőjének védelmére is használható. Viszont van egy nagy problémája, nagyon drága és csak a tablet tetejét védi.

Apple Pencil

Az Apple Pencil a másik fontos kiegészítője a 12.9 Ipad Pronak, különösen, ha designer, vagy illusztrátor az ember. Megszámlálhatatlanul sok rajzoló, szkeccselő, jegyzetelő app van az Ipad Pro-ra és szerencsere mind támogatja az Apple Pencilt. Maga az eszköz azonnal kézre áll, jó érzés vele rajzolni. Illusztrátoroknak viszont zavaró lehet a radír hiánya a Pencil végéről, illetve mondanom sem kell ez a kiegészítő is drága.

Ipad Pro 12.9 teszt (2017)

Leather Sleeve

Rendkívül praktikus és elegáns az Apple hivatalos bőrtokja a 12.9 Ipad Prora. Végre elfelejtettem a gagyi laptoptáska feelinget, viszont az Apple legnagyobb lehúzása ennél a kiegészítőnél érvényesül a közel 50.000 Ft-os árával…

Verdict

Bár az 12.9 Ipad Pro nem tud még helyettesíteni egy számítógépet munka szempontjából az IOS, az egér és a pro szoftverek hiánya miatt, ideális hordozható kiegészítője lehet egy otthoni OSX rendszernek. Én imádom, szeretem, életem első tabletje amit nap szinten használok, számomra teljesen ki tudta váltani a laptop szerepét, mint hordozható mobileszköz.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.



További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST