Segédletek, Apple

Iphone és iPad Retina Home screen ikon készítése


Sokan nem tudják, de az IOS eszközökön a Safariban van egy hasznos funkció, amivel weblapunkat ikon formájában elmenthetjük az Ipadunk vagy Iphoneunk főképernyőjére (Homescreen). Hasznos dolog ez, mert így egy gombnyomással el tudja érni bárki az ementett weblapunkat.

Iphone és iPad Retina Home screen ikon készítése
Segédletek
Apple
Author: Szabolcs Bakos

Az ikon elkészítése

Hozzunk létre egy 512×512 pixel méretű képet, amibe rajzoljuk, vagy méretezzük bele az ikonunkat. Ez tökéletesen fog mutatni a Retina kijelzős eszközökön, de régebbi retro IOS termékeken (Iphone 3g, Ipad 1) is jól fog mutatni, hiszen szoftveresen leskálázódik a felbontás.

Mentsük el a képet apple-touch-icon.png néven, ha szeretnénk rá shájni tükröződést, amit automatikusan tesz rá az IOS. Ha nem szeretnénk semmilyen effektet, akkor apple-touch-icon-precomposed.png néven mentsük el.

Ha megvagyunk a fentiekkel, akkor az elkészült képet szimplán töltsük fel a weblapunk gyökér könyvtárába. Majd pedig teszteljük le. Töltsük be a weblapunkat Iphoneon, kattintsunk a share gombra, majd jelöljük ki középen az ikonunkat (Add to Home Screen). Adjunk neki nevet.

Voilá! A shájni verzió valamiért nekem jobban tetszett, ezért azt a verziót használtam a siteomhoz. Sok sikert!


Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

Kövess Facebookon a friss bejegyzésekért

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év webdesign tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat.Vedd fel velem a kapcsolatot!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot

UI/UX Design
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Webdesign