A havidíjas keresőoptimalizálás előnyei

A havidíjas keresőoptimalizálás a legnépszerűbb és legelterjedtebb SEO szolgáltatás a piacon. A segítségével hatékonyan tudod növelni az organikus forgalmad.

Keresőoptimalizálás
SEO
Frissítve: 2023.01.30 - Szerző: Bakos Szabolcs

A minőségi online jelenlét napjainkban már kulcsfontosságú tényező minden profitorientált cég számára. Egy szép, minőségi honlap, vagy webshop megléte azonban ma már egyáltalán nem garancia a sikerre. Azok a webhelyek, amik gyengén, vagy nem megfelelően vannak optimalizálva, nem tudnak eredményeket elérni a Google találati listáiban. Látogatók nélkül pedig nincs üzlet. A hagyományos PPC alapú online hirdetések egészen addig hozzák a látogatókat, amíg fizeted a kampányodat. Egy kampány lezárása után, gyakorlatilag elzártad a csapot. A Google keresőjéből ezzel szemben folyamatosan érkeznek a látogatók, még akkor is, ha nem költesz a rendszeres optimalizálásra.

Miért fontos a havidíjas keresőoptimalizálás (SEO)?

Az internet telítődött. A Google találati listáiban folyamatos harc zajlik az értékes kulcsszavakért. Vannak olyan iparágak, ahol már egy pozíció megszerzése, vagy elvesztése jelentős organikus forgalom növekedést vagy csökkenést jelenthet a versenyzők számára. A Google ráadásul, több mint 200 különböző tényezőt (indikátort) vesz figyelembe a rangsorolás során, ami megköveteli a folyamatos monitorozást és az állandó optimalizálást. Ezek hiányában gyakorlatilag ma már semmi esélyed nincs a kulcspozíciók megszerzésére, egy kompetitív szegmensben.

Miért nem hatékony az alkalmi jellegű SEO optimalizálás?

Az alkalmi jellegű keresőoptimalizálás gyakorlatilag csak olyan szegmensben tud működni, ahol gyér a verseny a kulcsszavakért, vagy gyengék a riválisok oldalai. Amennyiben te egy ilyen szegmensben versenyzel, akkor nagyon szerencsés vagy. Nyugodt lehetsz, egészen addig a pillanatig, amíg valamelyik riválisod el nem indul ellened havidíjas optimalizálással. Az folyamatos analitika, SEO optimalizálás és egyéb finomhangolások hiányában, egyszerűen nem fogsz tudni mit kezdeni azokkal a riválisaiddal, aki havi szinten pénzt áldoznak a folyamatos SEO-ra és pozíciók javítására.

Havidíjas keresőoptimalizálás

Mikor érdemes havidíjas keresőoptimalizálásban gondolkoznod?

A havidíjas SEO szolgáltatás egy olyan online marketing eszköz, aminek az egyik legfontosabb célja, a folyamatosan növekvő organikus forgalom megszerzése. Az alábbi esetekben érdemes ebben a konstrukcióban gondolkodnod:

Kevés a látogatód

Amennyiben kevés a látogató a webhelyeden, abban az esetben folyamatosan pénzt veszítesz, hiszen nagy valószínűséggel a riválisaid zsebelik be azt az összeget, ami téged illetne meg. Az alacsony látogatószám jelenségnek, rengeteg oka lehet, érdemes kivizsgáltatnod és megtalálni a jelenség okát, amilyen gyorsan csak lehet.

Hátul kullogsz a találati listákban

Ha a weboldalad, vagy a webshopod nem az első oldalakon jelenik meg a Google találati listáiban, az bizony nagy gond. Az emberek, ha keresnek valamit a Google-ben, akkor nagyon ritkán jutnak tovább az első oldalon túl. Ugyanis, ha megtalálják a keresésük tárgyát, vagy választ kapnak a kérdéseikre, akkor nem kutatnak tovább. Erre a problémára ad megoldást a havidíjas keresőoptimalizálás, mely a folyamatos optimalizáció segítségével, minél előrébb próbálja juttatni a webhelyed a keresési találatokban.

Erősek a riválisaid

A kompetitív szegmensekben, ahol komoly harcok folynak a kulcsszavakért, esélyed sem lesz megjelenni az első oldalakon a havídíjas SEO optimalizálás nélkül. Ha te is ilyen szegmensben versenyzel, egyszerűen nem lesz más esélyed, vagy ellenkező esetben, egyszerűen bezárhatod a boltot.

Havidíjas SEO szolgáltatás

Kérj ajánlatotKérj ajánlatot

Mik a havidíjas SEO szolgáltatás előnyei?

Felsorolok pár meggyőző érvet, hogy miért érdemes havidíjas konstrukcióban gondolkoznod:

  • 0-24 konzultálási lehetőség a SEO szakértővel
  • Havi szinten fix, tervezhető díjakkal kalkulálhatsz
  • Havi szinten információt kapsz a webhelyed teljesítményéről
  • Havi szinten tisztában leszel a riválisaid webhelyeinek teljesítményével
  • Növekedni fog az organikus elérésed
  • Növekedni fog a látogatószámod
  • Előrébb fogsz jutni a Google találati listáiban

Mennyibe kerül a havidíjas SEO szolgáltatás?

A keresőoptimalizálás árak rendkívül változatosok lehetnek, ugyanis nincs ipari standard jelenleg a piacon meghatározva, az árakat illetően. Nem létezik két egyforma weboldal az interneten, ezért a havidíjas konstrukció árai, szinte 99%-ban személyre szabottak. Javaslom nézz körül az általam kínált SEO csomagok között, amennyiben iránymutatást szeretnél az árakat illetően.

Havidíjas SEO

Milyen szolgáltatási elemeket tartalmaz a havidíjas keresőoptimalizálás?

Egy havidíjas SEO szolgáltatás a legtöbb esetben több fajta optimalizálási folyamatot is magában foglal, nézzük át gyorsan ezeket.

Versenytárs elemzés

Hogyan szeretnéd legyőzni az ellenfeleidet, ha nem ismered az erősségeiket és a gyenge pontjaikat? A havidíjas keresőoptimalizálás segítségével folyamatosan nyomonkövetheted, a riválisaid helyzetét a Google keresőjében. Felkészülhetsz a válaszlépéseidre a pozíciók megszerzése érdekében, és biztos lehetsz abban, hogy nem fognak meglepetések érni, semmilyen irányból.

Technikai elemzés (SEO audit)

A technikai elemzés, vagy más néven SEO audit célja, hogy fény derüljön a webhelyedet érintő SEO hibákra, problémákra, minden olyan akadályozó tényezőre, ami hátráltathatja az oldalaid rangsorolását a Google találati listáiban.

A technikai elemzés tipikus folyamatai:

  • HTML kód ellenőrzés
  • Webhelytérkép, könyvtár struktúra ellenőrzés
  • Indexálás, átirányítás ellenőrzés
  • Sebesség ellenőrzés
  • Felhasználói élmény alapú ellenőrzés (Core web vitals)
  • Reszponzivitás, mobilbarát kompatibilitás ellenőrzés

A technikai elemzés során (SEO audit) manuális elemzés is történik, ugyanis az elemző szoftverek gyakran félreértelmezik a kódokat és hibás adatokat mutathatnak az elemző számára. A technikai jellegű SEO problémák állandóan jelen vannak a webhelyek életében, még akkor is, ha minden rendbe van téve, ugyanis a Google folyamatosan új kihívások elé állítja a szakértőket, ezért célszerű a folyamatos elemzés megléte.

Google Search Console, Analytics elemzés

A webhelyed teljesítményének folyamatos ellenőrzése és monitorozása, kulcsfontosságú tényező az optimalizálás során, hiszen ezek hiányában nem fogod tudni, mely területeken kell megerősíteni a pozícióidat. A folyamatos analitikai elemzésnek köszönhetően mindig ismerni fogod a weboldalad vagy webshopod gyenge pontjait és az azok javításához szükséges megoldások anyagi költségeit, így szisztematikusan és stratégia mentén tudsz kalkulálni a jövőt illetően.

Kulcsszókutatás

A szakterületekhez kapcsolódó kulcsszavak megválasztása kiemelten fontos tevékenység a havidíjas SEO szolgáltatás szempontjából, hiszen ezek alapján keresnek a potenciális látogatóid a Google keresőjében. SEO kulcsszavakat többféle módon is lehet szerezni:

  • Konkrét ajánlás alapján
  • Riválisok elemzése alapján
  • Témakörök elemzése alapján

A kulcsszókutatás egyik legfontosabb eleme, a kulcsszó erősség felmérése, ugyanis könnyen megeshet, hogy az általad elvárt kulcsszavakra nincs értelme harcba indulni és sokkal célszerűbb kerülő utakon elérni a potenciális látogatókat.

Havidíjas keresőoptimalizálás (SEO)

Keresőoptimalizált tartalomépítés, szövegírás

Minél több tartalom, annál nagyobb organikus forgalom, tartja a mondás. A megfelelően megválasztott és a kulcsszavakra megírt tartalom kulcsfontosságú tényező a havidíjas keresőoptimalizálás során. Fontos megjegyeznem, nem csak új tartalmakra van szükség, hanem a régi tartalmakat is optimalizálni kell, amennyiben van rá lehetőség. A legtöbb problémás webhelyen, nem megfelelően vannak megírva a szövegek, optimalizálatlan tartalommal pedig, csak a levegőbe puffogtatsz. A tartalomgyártást és a tartalom optimalizálást az erőforrások függvényében havi szinten csinálni kell, erre tökéletes megoldást kínál a havidíjas konstrukció.

Linképítés

Erős linkek nélkül nehéz jó SEO eredményt elérni. Minél több erős link mutat egy webhelyre, annál értékesebbé válik a szemében. Kulcspozíciókat, csak erős oldalakkal lehet elérni a Google találati listáiban. Az igazán hasznos és erős linkeket viszont nagyon ritkán lehet ingyen megszerezni, de a havidíjas konstrukció lehetővé teszi ezek felkutatását, például a riválisok oldalairól való összegyűjtéssel. A linképítést folyamatosan menedzselni kell, egyéb esetben lemaradsz a riválisaiddal szemben, ha ők rendszeresen folytatják ezt a tevékenységet.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.



További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST