UX design

Hálóterv készítés a Google Docs-al


Nemrég találtam egy új megoldást, ha egyszerűen és gyorsan akarunk hálótervet készíteni. Ez nem más mint a Google Drawings.

Hálóterv készítés a Google Docs-al
Author: Szabolcs Bakos

Drótvázakat készíthetünk szinte bármivel: Word, Excel, Photoshop, Illustrator, Visio, Omnigraffle, Axure, Sketch. A lényeg, hogy átlátható legyen a terv. Nemrég találtam egy új megoldást, ami alkalmas lehet az egyszerű és gyors drótváz készítéshez. Ez nem más mint a Google Drawings.

Összehasonlítva a Google Docs-ot a professzionális drótváz készítőkkel (Omnigraffle, Visio), a következő előnyök jöttek elő:

  1. Folyamatosan elérhető és frissíthető a dokumentum, akár teljes csapatok tudnak egyszerre dolgozni rajta, köszönhetően a Google erejének
  2. A hálótervek a cloud-ban helyezkednek el, ezért bárhonnan bármikor elérhetőek, nincsenek lejárt dokumentumok
  3. Az adatvesztés lehetősége 0, hiszen folyamatosan mentés történik minden egyes módosításkor
  4. A legtöbb ember rendelkezik Google accounttal, ezért nem kell regisztrálniuk, megismerni a szoftvert
  5. Ingyenes!
  6. Az alábbi linken található jó pár profi hálóterv template, amiket egyszerűen és gyorsan felhasználhatunk a tervezéseinkhez.

Google wireframe templatek


Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

A bejegyzés írója

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év webdesign tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat.Vedd fel velem a kapcsolatot!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot

UI/UX Design
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Webdesign