Reszponzív webdesign

A webdesign jövője Magyarországon


Az idei megkeresések tartalmából kezdem tisztán látni, hogy itthon is nőnek az igények a weblapok minőségével kapcsolatban.

A webdesign jövője Magyarországon
Author: Szabolcs Bakos

Egyre több csapat, cég, tulajdonos veszi észre, hogy a jelenlegi weblapja már elavult, ezért elég sokan kérnek tőlem tanácsot, weblap, portál elemzéssel kapcsolatban. A probléma ott kezdődik, hogy fizetni senki nem akar érte, vagy minimálisat. Nem is értem, miért kéne nekem órákat ülve a tapasztalataimat ingyen leírni, vagy elmondanom valakinek aki tudja, hogy nem jó a website-ja, de pénzt nem akar szánni rá.

A másik nagy probléma az utánpótlás. Az igény növekszik, de profi szakembereket akik tudják hozni a nyugati szintet, nagyon keveset ismerek itthon. Aki ilyen, az vagy be van betonozva egy céghez hatalmas fizuért, vagy már rég külföldön pörög, vagy valakinek az embere. A kliensek rendszerint profi nyugati weblapokat mutogatnak mintaként:

“Igen ilyet szeretnék, hasonlót!”

Azt viszont nem tudják, hogy az általuk mutatott nyugati példákat mennyien, mennyiért és mennyi idő alatt készítették. A köztudatban még mindig az van itthon, hogy weblapot bárki tud készíteni, hiszen eddig is tudott mindenki, minimál pénzért akár. Ez természetesen így is van, csak a kivitelezés minősége nem mindegy.

A legjobb példák erre, amikor egy országos nagyvállalatnál azt hiszik, ingyen fogok terveket "összedobálgatni" vagy amikor egy potenciális ügyfél elkezd kioktatni, hogyan kell weblapokat tervezni.


Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

A bejegyzés írója

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év webdesign tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat.Vedd fel velem a kapcsolatot!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot

UI/UX Design
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Webdesign