2014 - Az év honlapja minőség díj


Az év honlapja minőségdíjasa 2014-ben portfólió kategóriában a Bakos Szabolcs digitális portfóliója.

2014 - Az év honlapja minőség díj
Author: Szabolcs Bakos

A közel egy éve megújult weblapomat pár hónapja újra cseréltem. Több közeli ismerősöm is kérdezte, hogy minek csinálok új weblapot. A válasz egyszerű volt: nem voltam elégedett vele. Egy teljesen up to date site-ot akartam, ami tökéletesen működik mobilon, tablet-en és desktop-on egyaránt. Ezt úgy gondolom, kitartással sikerült elérnem.

A folyamatos projektek mellett sajnos igen nehezen tudtam haladni a weblapom megújításával, mert szinte semmi energiám nem maradt a nap végére. Megerőltettem magam és úgy gondolom megérte az időt rászánni.

Bakos Szabolcs oldalát az egyszerű, letisztult formák jellemzik. Az oldal könnyen használható reszponzív és emellett kifogásolhatatlan a technikai megvalósítás is. - Az Év Honlapja Team

Az arculatot nem akartam radikálisan lecserélni, ugyanis elégedett vagyok vele, csak finomítottam rajta egy kicsit. A rengeteg időt az up to date reszponzív design kódolása vitte el, ugyanis a weblapot már mobile first metódussal csináltam. Rettenetesen nehéz volt megszoknom, hogy mobil nézetből tervezzek a desktop irányába, de szerencsére a végére ahogy teltek a hetek, sikeresen megoldottam.

A másik nagy dilemmám a megfelelő CMS rendszer kiválasztása volt. Én a kezdetek óta ExpressionEngine-t kezdtem el használni, viszont kíváncsi voltam a Wordpressre is. A váltást végül elvetettem az időhiány miatt, illetve azért mert az ExpressionEngine szerencsére hatalmasat fejlődött és sokkal nagyobb szabadságot biztosított számomra mint a Wordpress rendszere. Maradtam tehát a jól megszokott rendszernél, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

Összességében elégedett vagyok az új site-al. A következő 2-3 évben nem kívánom lecserélni, hanem szépen finomítgatni fogom. A következő időszakban főleg a tartalom gyártásra fogok fókuszálni, illetve a meglévő hiányosságokat fogom pótolni.

Pár érdekesség

  • A site-ot közel fél évig készítettem
  • Több mint 4000 sort kódoltam kézzel
  • Grid rendszernek a Bootstrap gridjét használtam
  • Külön optimalizáltam a grafikai elemeket Retina felbontású mobil eszközökre
  • Több mint 15 drótvázat dobtam ki a tervezés során
  • Több mint 500 siteot néztem át, a megfelelő stílus elemek kiválasztásához

Bakos Szabolcs, UI/UX Designer

Kövess Facebookon a friss bejegyzésekért

Bakos Szabolcsnak hívnak, szabadúszó UI/UX Designer vagyok, több mint 17 év webdesign tapasztalattal a hátam mögött, cégek és vállalatok számára tervezek weblapokat.Vedd fel velem a kapcsolatot!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot

UI/UX Design
Facebook Twitter Google+ Linkedin
Webdesign