Webdesign trendek melyek dominálni fognak 2017-ben

Immár hagyománnyá vált, hogy minden év elején átnézem, átgondolom és megírom az aktuális webdesign trendeket, amik dominálni fognak az adott évben. Idén sem lesz ez máshogy.

Archive
Frissítve: 2022.01.14 - Szerző: Bakos Szabolcs

Nézzük mik azok a webdesign trendek amik előreláthatólag dominálni fognak a webdesign világában 2017-ben.

Webdesign trendek 2017

Neon színek

A flat és a Google design által dominált világban a designereknek elegük lett az előre megszabott pasztel flat-es színekből, és ennek köszönhetően a trendi weblapokon egyre vadabb kiegészítő színkombinációk jelennek meg. Neon zöld, neon kék, neon sárga, jöhet bármelyik a lényeg, hogy jól üssön el az alapszíntől. Nehéz a neon színekkel dolgozni, de ettől függetlenül nagyon menők lesznek 2017-ben.

Webdesign trendek 2017

Színátmenetek (Gradiens)

A színátmenetek jó néhány évre eltűntek a modern webdesign világából, hogy aztán hirtelen megújult erővel ismét megint megjelenhessenek ismét a weblapok fejlécében és a fotókon felhasználva. A legfinomabb minimál átmenetektől kezdve a legvadabb színekből álló átmenetig minden megtalálhatunk a palettán. Véleményem szerint 2017-ben egyre több színetmenetes weblapot fogunk látni, mert ezt most abszolút menő trend a webdesign-ban.

Webdesign trendek 2017

Egyedi fotók, egyedi tipográfia

A sablonoknak és a reszponzív webdesign limitációinak köszönhetően rengeteg weblap ugyanúgy néz ki mint a másik. Szeretne mindenki kitűnni a tömegből, ezért a designerek a minél egyedibb és vadabb tipográfiához fognak nyúlni. A stock fotók helyett az egyedi házilag, vagy profi fotós által készült fotók fogják átvenni a főszerepet.

Webdesign trendek 2017

User Experience (UX)

Egy modern weblapnak vagy webes alkalmazásnak nem csak szépnek, hanem hatékonynak és kívánatosnak is kell lennie. Itt jön képbe a mágikus szó a UX. Ha olyan weblapot, vagy webes alkalmazást szeretnél amit a felhasználóid is szeretnek használni, akkor nem árt megkérdezni őket, hogy mi is a véleményük. A UX design tovább fog erősödni a 2017-es évben.

Webdesign trendek 2017

Teljesítmény, analitika

Azok a márkák amelyek előrelátóan és hosszútávban gondolkoznak, már most tudják, hogy mennyire fontos mérni egy adott weblap vagy alkalmazás teljesítményét. Ha valami szép, még nem biztos, hogy jó is. A megfelelő mérések segítségével megállapítható melyek a módosításra, javításra váró részek, egy adott weblapon vagy alkalmazáson. A 2017-es évben a mérések hasznosságát egyre több cég fogja értékelni és megfizetni.

Webdesign trendek 2017

Mobile First metódus

A mobileszközök előtérbe helyezése a design folyamat során, már nem számít újdonságnak, viszont a mai napig a legtöbben csak beszélni szeretnek róla mágikus szóként használva, de a gyakorlatban nem használják. A mobileszközök folyamatos terjedésével 2017-ben egyre több cég fogja átgondolni az online stratégiáját és egyre többen fogják kérni a mobile first metódust a weboldalaik, alkalmazásaik elkészítése során.

Webdesign trendek 2017

Még több Reszponzív webdesign

A reszponzív design tovább robotol 2017-ben is. Gyakorlatilag már alapnak számít, viszont a weblapok layoutjai egyre látványosabbak és komplexebbek lesznek. A grid rendszerek tovább fejlődnek és a Flex box-ot is egyre többen fogják használni. Tippem 2017-re, ha nem ismered a Flex box-ot, kezd el sürgősen tanulni

Webdesign trendek 2017

Innovatív szkrollozás és a parallax

Szerencsére 2016-ban már egyre kevésbé voltak menők a szénné paralaxozott weblapok, aminek személy szerint nagyon örülök. 2017-ben a parallax scrolling használata finomodik, a legjobb példa erre az Apple Iwatch termékének weboldala (miközben tekerünk lefelé, bal oldalon a fontos tartalom folyamatosan látszik, jobb oldalon viszont szépen pörögnek a szebbnél szebb órák). Véleményem szerint 2017-ben egyre több innovatív, finom parallax megoldással fogunk találkozni a weblapokon.

Bakos Szabolcs

A bejegyzés szerzője

Bakos Szabolcsnak hívnak. Keresőoptimalizálással és felhasználói élmény tervezéssel foglalkozom több mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött.
Elérhetőségeim - Facebook, Twitter, LinkedIn vagy Email.



További bejegyzések


Dolgozzunk együtt!

Amennyiben kérdésed van, legyen az egyszerű információkérés, együttműködés, vagy üzleti megkeresés, örömmel állok a rendelkezésedre.

Elolvastam és megértettem az Adatvédelmi és szerzői jogi nyilatkozatot
SEO BUDAPEST
Kapcsolat Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Facebook) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Twitter) Szabolcs Bakos - Szabadúszó UI/UX designer (Linkedin)
SEO BUDAPEST