Bakos Szabolcs UI/UX Designer portfóliója

Responsive webdesign tervezése: Az alapok

Nem egyszerű jó responsive site-ot (reszponzív weblap) tervezni.

A responsive web design: Még mindig kevesen váltottak!
A webdesign jövője Magyarországon
Responsive webdesign tervezése: Az alapok
Szerző: Bakos Szabolcs
A profik azt javasolják, hogy a mobil verzió kivitelezésével kezdjük a tervezést és csak utána haladjunk a desktop felé.

Jelenleg ugye mindenki alapból a desktop (alap) verziónál akarja kezdeni, hiszen ez lett megszokva. Nekem személy szerint nagy nehézségéket okoz mobil verzióból kiindulni és csak utána tovább gondolni a desktopot, de majd megszokom.

Sokkal nehezebb a dolog mint gondoltam, mert minden felületen mások az elvárások, egy mobil siteon ugyebár nem kell a sok bullshit mert senki sem fog végig nézni egy oldalt, ha ezer képernyőt kell lefele pörgetni. A tablet verziónál van ugye az álló és a fektetett verzió, mindkettő más felbontás jelent. A desktop mód szinte ugyanaz mint a tablet, kivéve ha nagy felbontású monitorokra TV-kre is akarunk optimalizálni. Érdemes tehát a design fázis előtt jól megtervezni a mobil és a desktop felületeit külön-külön, hogy ne fussunk bele megoldhatatlan strukturális megoldásokba.

Tehát ne feledjétek reszponzív webdesign tervezésnél: Mobil - Tablet - Desktop

Dolgozzunk együtt!

Amennyiben konkrét webdesign projekttel szeretnél megkeresni, vagy szeretnél velem együttműködni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. Dolgozzunk együtt egy sikeres projekten!