Bakos Szabolcs UI/UX Designer portfóliója

Hálóterv készítés a Google Docs-al

Nemrég találtam egy új megoldást, ha egyszerűen és gyorsan akarunk hálótervet készíteni. Ez nem más mint a Google Drawings.

HTML5 hasznos segédletek
A reszponzív webdesign pár mondatban
Hálóterv készítés a Google Docs-al
Szerző: Bakos Szabolcs
Elég gyakran szoktam webes felületeket tervezni, hiszen ezzel foglalkozom a nap 24 órájában. Véleményem szerint a hálóterv készítés (wireframing) a legjobb megoldás, bármilyen webes felületet is szeretnénk tervezni.

Hálóterveket készíthetünk szinte bármivel: Word, Excel, Photoshop, Illustrator, Visio, Omnigraffle, Axure, a lényeg, hogy átlátható legyen a terv. Nemrég találtam egy új megoldást, ha egyszerűen és gyorsan akarunk hálótervet készíteni. Ez nem más mint a Google Drawings.

Összehasonlítva a Google Docs-ot a professzionális hálóterv készítőkel (Omnigragffle, Visio), a következő előnyök jöttek elő:

  1. Folyamatosan elérhető és frissíthető a dokumentum, akár teljes csapatok tudnak egyszerre dolgozni rajta, köszönhetően a Google erejének
  2. A hálótervek a cloud-ban helyezkednek el, ezért bárhonnan bármikor elérhetőek, nincsenek lejárt dokumentumok
  3. Az adatvesztés lehetősége 0, hiszen folyamatosan mentés történik minden egyes módosításkor
  4. A legtöbb ember rendelkezik Google accounttal, ezért nem kell regisztrálniuk, megismerni a szoftvert
  5. Ingyenes!

Az alábbi linken található jó pár profi hálóterv template, amiket egyszerűen és gyorsan felhasználhatunk a tervezéseinkhez.

Kapcsolódó linkek:
Dolgozzunk együtt!

Amennyiben konkrét webdesign projekttel szeretnél megkeresni, vagy szeretnél velem együttműködni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. Dolgozzunk együtt egy sikeres projekten!