Bakos Szabolcs UI/UX Designer portfóliója

A webdesign jövője Magyarországon

Nyilvánvaló, hogy itthon is nőnek az igények a weblapok minőségével kapcsolatban.

Responsive webdesign tervezése: Az alapok
A Wireframe terv (hálóterv) készítés hasznossága
A webdesign jövője Magyarországon
Szerző: Bakos Szabolcs
Az idei megkeresések tartalmából kezdem tisztán látni, hogy itthon is nőnek az igények a weblapok minőségével kapcsolatban.

Egyre több csapat, cég, tulajdonos veszi észre, hogy ami van weblapja már elavult és elég sokan kérnek tőlem tanácsot, weblap, portál elemzéssel kapcsolatban. A probléma ott kezdődik, hogy fizetni senki nem akar érte, vagy minimálisat. Nem is értem, miért kéne nekem órákat ülve a tapasztalataimat ingyen leírni valakinek aki tudja, hogy nem jó a website-ja, de pénzt nem akar szánni rá.

A másik nagy probléma az utánpótlás. Az igény növekszik, de profi szakembereket akik tudják hozni a nyugati szintet, nagyon keveset ismerek itthon. Aki ilyen, az vagy be van betonozva egy céghez hatalmas fizuért, vagy már rég külföldön pörög, vagy valakinek az embere. A kliensek rendszerint profi nyugati weblapokat mutogatnak mintaként:

“Igen ilyet szeretnék, hasonlót!”

Azt viszont nem tudják, hogy az általuk mutatott nyugati példákat mennyien, mennyiért és mennyi idő alatt készítették. A köztudatban még mindig az van itthon, hogy weblapot bárki tud készíteni, hiszen eddig is tudott mindenki, minimál pénzért akár. Ez természetesen így is van, csak a minőség nem mindegy.

A legjobb példák erre, amikor egy országos nagyvállalatnál azt hiszik, ingyen fogok terveket "összedobálgatni" vagy amikor egy potenciális ügyfél elkezd kioktatni, hogyan kell weblapokat tervezni.

Dolgozzunk együtt!

Amennyiben konkrét webdesign projekttel szeretnél megkeresni, vagy szeretnél velem együttműködni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. Dolgozzunk együtt egy sikeres projekten!