Bakos Szabolcs UI/UX Designer portfóliója

A responsive web design: Még mindig kevesen váltottak!

Divatos téma mostanában a responsive webdesignról beszélni.

A reszponzív webdesign pár mondatban
Responsive webdesign tervezése: Az alapok
A responsive web design: Még mindig kevesen váltottak!
Szerző: Bakos Szabolcs
Divatos téma mostanában a reszponzív webdesign-ról (responsive web design) beszélni. Mint írom "beszélni", ugyanis rengetegen beszélnek róla, de még mindig nagyon kevesen váltottak át rá.

Hogy miért? Mert macerás a dolog és a tervezése, megvalósítása szinte 3-szor annyi időbe kerül, hiszen terveznünk kell mobil, tablet, notebook, screen nézetet egyszerre.

Persze lehet csalni, hogy elemeket elrejtünk és nem foglalkozunk a különböző eszközökre való konkrét tervezéssel, de ezzel a megoldással közel sem lesz tökéletesen kihegyezve a reszponzív weblap (responsive weblap) és fél munkát is végzünk. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz, hiszen az okostelefonok, tabletek drasztikusan terjednek, ráadásul a felbontások is növekednek, lásd: az új Ipad retina képernyője (2048 x 1536 képpont), hogy még jobban megkeveredjen a dolog. Mindenesetre az tény, hogy látogatókat veszíthetünk, ha a weblapunk nem megfelelően használható a mobiltelefonokon.

Dolgozzunk együtt!

Amennyiben konkrét webdesign projekttel szeretnél megkeresni, vagy szeretnél velem együttműködni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. Dolgozzunk együtt egy sikeres projekten!